Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα νέο τμήμα δημοτικού σχολείου, αυτή τη φορά στην Πελοπόννησο, έκλεισε λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Πρόκειται για τη ΣΤ' τάξη στο Δημοτικό σχολείο Μουλκίου στον Δήμο Σικυωνίων. Το τμήμα έκλεισε σήμερα 24 Σεπτεμβρίου καθώς εντοπίστηκαν θετικοί περισσότεροι από τους μισούς μαθητές και θα μείνει σε αναστολή ως τις 3 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για το δεύτερο σχολείο πανελλαδικά που αναστέλλει τη λειτουργία τμήματος. Έχει προηγηθεί το 10ο Δημοτικό Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται σε αναστολή ένα τμήμα της Β' τάξης και ένα της Γ' τάξης.

Υπουργείο Παιδείας: «Ανάχωμα» τα self test στην ανεξέλεγκτη διασπορά κρουσμάτων σε παιδιά

Συγκρίνοντας τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την ηλιακή ομάδα 4-18 ετών για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, που τα σχολεία ήταν κλειστά, με την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, το υπουργείο Παιδείας σε ενημερωτικό του σημείωμα διευκρινίζει, ότι «ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολικών μονάδων ήταν αρκετά χαμηλότερος».

Ειδικότερα, τον Ιούλιο 2021 ο εβδομαδιαίος αριθμός κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα 4-18 ετών ήταν 4.324 κατά μέσο όρο. Τον Αύγουστο 2021, ο εβδομαδιαίος αριθμός κρουσμάτων στην ίδια ηλικιακή κατηγορία ήταν 4.738 κατά μέσο όρο. Από την άλλη, μεταξύ 13/9 και 19/9 καταγράφηκαν 3.559 κρούσματα στην ηλικιακή ομάδα 4-18 ετών. Δηλαδή, αναφέρει το υπουργείο «τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, μήνες κατά τους οποίους τα σχολεία ήταν κλειστά λόγω διακοπών, και σε μια περίοδο όπου, σε αντίθεση με την εβδομάδα που μας πέρασε, δεν γίνονταν μαζικοί διαγνωστικοί έλεγχοι στο σύνολο του μαθητικού πληθυσμού, είχαμε περίπου χίλια περισσότερα κρούσματα παιδιών από ό,τι την εβδομάδα που μας πέρασε». Καταλήγει, ότι «είναι αξιοσημείωτο, ότι ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων παιδιών σημειώθηκε την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, όπου καταγράφηκαν 5.371 κρούσματα συνολικά».

Παπαευαγγέλου: «Αναμενόμενη αύξηση»

Για την εικόνα των κρουσμάτων σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας τους, μίλησε η Βάνα Παπαευγαγγέλου στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό. Σημείωσε ότι ο αριθμός των θετικών self test παρέμεινε σταθερός, συμπληρώνοντας ότι δεν παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων. Όπως είπε, στις ηλικίες 5-20 ετών, σημειώθηκε αύξηση 16% που όπως είπε η κυρία Παπαευαγγέλου ήταν αναμενόμενη, λόγω της διενέργειας των self test.

Ακόμα, τόνισε ότι δεν έχει παρατηρηθεί αύξηση στις νοσηλείες παιδιών και εφήβων που αποτελούν το 1,5% των ενεργών νοσηλειών. Η ίδια υπογράμμισε τη σημασία της χρήσης μάσκας και του συχνού testing (αντί της καραντίνας), απευθύνοντας έκκληση προς τους γονείς να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες για τα self test στα σχολεία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA