Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αρνητές: Αυτόχθονες Ελληνες ιθαγενείς και φάμπρικα των εξωδίκων στη Δικαιοσύνη - Πιθανή η δίωξη για κακούργημα

Σε τουλάχιστον 7 περιπτώσεις αναμένεται ο σχηματισμός δικογραφίας για διασπορά ψευδών ειδήσεων - Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο και για μαύρο χρήμα

(Πηγή: Eurokinissi)
(Πηγή: Eurokinissi)

Εντός της ημέρας οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναμένεται να παραδώσουν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη για διασπορά ψευδών ειδήσεων από ιστοσελίδες και ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφορικά με τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο μικροσκόπιο βρέθηκαν 18 περιπτώσεις, για τουλάχιστον 7 εκ των οποίων αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία με τη Δικαιοσύνη να αποφασίζει αν αυτή θα είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Παράλληλα η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το ενδεχόμενο οι διαχειριστές αυτών των ιστοσελίδων και των ομάδων να εμπλέκονται και σε μαύρο χρήμα, αποκομίζοντας διάφορα ποσά (σ.σ.: από 20 έως 50 ευρώ κατά περίπτωση) από την επονομαζόμενη «φάμπρικα των εξωδίκων» προς την κυβέρνηση και κρατικούς λειτουργούς.

Πρόκειται για έγγραφα όπου χρησιμοποιούν ορολογία περί αυτοχθόνων Ελλήνων ιθαγενών, που «δικαιούνται να επιβάλλουν πρόστιμα» από 5.000 έως 5 εκατομμύρια ευρώ σε όσους επιχειρούν να... επιβάλλουν τα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού. Για την υπόθεση θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία την Τρίτη.

Στο μικροσκόπιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκονται και διάφοροι τυχοδιώκτες που υπόσχονται αυθεντικά πιστοποιητικά εμβολιασμού, χωρίς όμως να γίνει η ιατρική πράξη. Οι συγκεκριμένοι φαίνεται πως χρησιμοποιούν και αυτοί κλειστές ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να προσεγγίζουν υποψήφιους πελάτες, να παίρνουν χρήματα και να... εξαφανίζονται.

Image
Image

Image
Image

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος #fake news #αστυνομία #Κορονοϊός #αρνητές

Best of Internet