Μενού
  • Α-
  • Α+

Κανονικά θα διεξαχθεί τόσο η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου όσο και οι εορτασμοί του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή όλων των πολιτών είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ρωτήθηκε αναφορικά με τις παρελάσεις απαντώντας πως θα γίνουν «με τήρηση των υγειονομικών μέτρων και ισχυρή παρότρυνση για χρήση της μάσκας». Προσέθεσε, δε, πως «έχουμε άνοιγμα των περισσότερων δραστηριοτήτων. Προφανώς αυτό γίνεται με κάποιους περιορισμούς. Δεν είναι δυνατόν να πούμε πως μόνο την παρέλαση δεν θα κάνουμε».

Ο ίδιος ήταν ξεκάθαρος πως δεν υπάρχουν σκέψεις ώστε να γίνουν οι παρελάσεις μόνο με εμβολιασμένους, ενώ δεν θα υπάρχουν και προσκλήσεις όπως είχε συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν.

Πλεύρης: Πρόθεση να γίνουν κανονικά

Την τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη, επιβεβαίωσε επί της ουσίας και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Παρότι ανέφερε πως «οι αποφάσεις για τα μέτρα λαμβάνονται κατόπιν εισηγήσεων» και πως «είμαστε τρεις εβδομάδες πριν από την 28η Οκτωβρίου» διευκρίνισε πως από τη στιγμή που δεν υπάρχει απόφαση για κάτι διαφορετικό αναφορικά με τις παρελάσεις, τότε ισχύει ό,τι πάντα.

Επανέλαβε δε πως ο στόχος της κυβέρνησης είναι από τη στιγμή που υπάρχει το όπλο του εμβολίου, να μην υπάρχει «κλείσιμο» κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Η τοποθέτηση του κ. Βορίδη, έρχεται να δώσει τέλος στα σενάρια για τη μορφή με την οποία θα μπορούσε να γίνει φέτος η παρέλαση, αλλά και σε ποιες πόλεις, καθώς είχε αναφερθεί ως σκέψη να υπάρξουν άλλα δεδομένα στις «κόκκινες» περιοχές όπως είναι η Θεσσαλονίκη. Ανάμεσα στις προτάσεις που είχαν πέσει στο τραπέζι ήταν να μην γίνουν οι μαθητικές παρελάσεις, παρά μόνο οι στρατιωτικές και αυτές όχι με την ελεύθερη προσέλευση του κόσμου.

Εν τέλει όπως όλα δείχνουν οι εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου θα είναι ανοικτές προς το κοινό και στην παρέλαση θα συμμετάσχουν όλες οι ομάδες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA