Μενού
  • Α-
  • Α+

Φρίκη και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η είδηση του βιασμού κοριτσιού μόλις 8 ετών, όπως επιβεβαιώνουν οι γιατροί που το εξέτασαν. Η Εισαγγελία αφαίρεσε προσωρινά την επιμέλεια του παιδιού από τους γονείς. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η πρόεδρος στα Προνοιακά Ιδρύματα της Ρόδου, Μαρία Κορακάκη, εξήγησε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και χρειάζεται ευαισθησία. Από την Τρίτη φιλοξενείται στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού και αναμένεται έρευνα από την αστυνομία για το τι συνέβη. 

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για την υπόθεση, μετά από προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα έπειτα από καταγγελία, ενώ η επιμέλεια αφαιρέθηκε προσωρινά από τη μητέρα του. Ο ιατροδικαστής απεφάνθη ότι στο σώμα και στα απόκρυφα σημεία του παιδιού υφίστανται ενδείξεις κακοποίησης. Λόγω νοητικής στερήσεως του παιδιού η εξέταση της, χθες, παρουσία παιδοψυχολόγου, ενώπιον αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, δεν υπήρξε διαφωτιστική.Η παιδοψυχολόγος στην πολύωρη κατάθεση της δεν κατέληξε χθες σαφώς στο τι έχει συμβεί.

Πιθανολογήθηκε ότι οι κακοποιήσεις προήλθαν από αντικείμενο, φέρεται το παιδί να έχει «παράπονο» με συγγενικό του πρόσωπο, που είναι αυστηρό, αλλά δεν έχει προκύψει με βεβαιότητα η ταυτότητά του φερόμενου δράστη, αναφέρει η dimokratiki.gr. Σημειώνεται ότι η μητέρα φέρεται να έχει ομοίως νοητική υστέρηση και ότι μετά την γέννα του τέταρτου παιδιού της, εκτός γάμου, είχε παραγγελθεί και είχε διενεργηθεί κοινωνική έρευνα στην οικογένεια. Είχαν αναλάβει μεγάλο μέρος της ευθύνης για την ανατροφή των παιδιών ουσιαστικά οι γονείς της.

Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει φωτογραφία από κινητό τηλέφωνο με τα τραύματα που έφερε το παιδί η οποία, όπως προέκυψε από την μέχρι τώρα έρευνα, είχε ληφθεί από την μητέρα και απεστάλη σε συγγενή της προκειμένου να την συνδράμει και να την συμβουλέψει για το αν απαιτείται η συνδρομή ιατρού ή όχι.

Η καταγγελία που έριξε φως στην υπόθεση

Σημειώνεται ότι ο φάκελος της τραγικής υπόθεσης άνοιξε με γραπτή καταγγελία που έφτασε στην Εισαγγελία, από άτομο που περιέγραφε ότι το 8χρονο παιδί κακοποιείται σεξουαλικά.Στην καταγγελία ωστόσο δεν αναφερόταν κανένα όνομα. Ο Εισαγγελέας έλαβε σοβαρά υπόψη του την αναφορά και διέταξε στις 11 Οκτωβρίου προκαταρκτική έρευνα.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν αμέσως στο σχολείο του παιδιού, το παρέλαβαν και το μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου εξετάστηκε από γιατρό και παιδοψυχολόγο.Μετά τις εξετάσεις, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε σε ίδρυμα, όπου το προσέχει εξειδικευμένο προσωπικό.

Τι λένε οι συγγενείς του παιδιού

«Εγώ είμαι χάλια, γιατί αυτό το παιδί δεν θα το ξαναδώ, το πήραν στα ιδρύματα. Ένα καλό παιδάκι, είχε λίγο πρόβλημα στην ομιλία του, του κάναμε μαθήματα. Το ρήμαξε το παιδί. Κλαίω δυο μέρες τώρα» δήλωσε συγγενής του παιδιού στο Star. «Πώς έγινε, ποιος ήταν δεν ξέρω» δήλωσε από την πλευρά της η γιαγιά της 8χρονης λέγοντας ότι η μητέρα έχει ακόμα τρία παιδιά από διαφορετικούς πατεράδες. Ειδικά, δε, για τον πατέρα της 8χρονης είπε ότι είναι ναυτικός στα καράβια και η σύζυγός του και μητέρα έχει ζητήσει διαζύγιο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA