Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αγοράκι μόλις 2 ετών κατάπιε μανταλάκι - Πώς σώθηκε από θαύμα

Το αγοράκι μεταφέρθηκε με Super Puma από τη Λήμνο στη Θεσσαλονίκη, όπου το ανέλαβαν οι παιδίατροι - Τώρα το παιδί είναι καλά και είναι με τους γονείς του στη Λήμνο, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο

Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Ενα παιδί μόλις 2 ετών από τη Λήμνο κατάπιε ένα μανταλάκι και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Τελικά, οι γιατροί κατάφεραν να βγάλουν το μανταλάκι από το στομάχι του χωρίς χειρουργική επέμβαση, αλλά με τη βοήθεια ενός ενδοσκοπίου τελευταίας γενιάς. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε η ΕΡΤ3, το παιδί κατάπιε το μανταλάκι στο σπίτι του και αμέσως σήμανε συναγερμός. Το αγοράκι μεταφέρθηκε με Super Puma από τη Λήμνο στη Θεσσαλονίκη, όπου το ανέλαβαν οι παιδίατροι.

«Όταν το παιδί έφτασε εδώ αμέσως κινητοποιηθήκαμε, ενημερώσαμε τους αναισθησιολόγους, είχαμε έτοιμο το χειρουργικό κρεβάτι. Το παιδί έπρεπε είναι νηστικό 6 με 8 ώρες και προβήκαμε στην αφαίρεση ενδοσκοπικά του ξένου σώματος», δήλωσε ο Ιωάννης Ξηνίας, αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας. Το παιδί επέστρεψε στην πατρίδα του τη Λήμνο και είναι με τους γονείς του.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#παιδιά #Νοσοκομείο

Best of Internet