Μενού
  • Α-
  • Α+

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι η μαραθωνοδρόμος, Δήμητρα Ιορδανίδου, δεν είναι πια εδώ... Φίλοι της μαραθωνοδρόμου αποχαιρετούν τη Δήμητρα Ιορδανίδου μέσα από τη σελίδα της στο Facebook. Η μαραθωνοδρόμος έχασε τη ζωή της ενώ πήγαινε με το ποδήλατό της στην εργασία της και την παρέσυρε φορτηγό στη συμβολή των οδών Λαμπράκη και Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη. 

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο οδηγός του φορτηγού που παρέσυρε και σκότωσε την ποδηλάτισσα Δήμητρα Ιορδανίδου

Αρκετοί φίλοι της είχαν επικοινωνήσει μάλιστα μαζί της πριν από λίγες μέρες για να της πουν χρόνια πολλά για την ονομαστική της εορτή και τώρα οι ίδιοι άνθρωποι πενθούν για τον τραγικό χαμό της. Η Δήμητρα Ιορδανίδου έπεσε θύμα τροχαίου την Τρίτη (2 Νοεμβρίου) όταν πήγαινε με το ποδήλατό της στη δουλειά. Περίπου στις 08:00 χθες το πρωί, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, διέσχιζε τη Γρηγορίου Λαμπράκη με το ποδήλατό της τη στιγμή που ο οδηγός φορτηγού πήγε να στρίψει επί της Αγίου Δημητρίου με αποτέλεσμα να την παρασύρει και το σώμα της να βρεθεί κάτω από το όχημα. «Ήταν σοκαριστικό το θέαμα καθώς η κοπέλα δεν είχε τις αισθήσεις μετά την παράσυρση», σημείωσε ο ίδιος.

Η Δήμητρα Ιορδανίδου, αν και αρχικά διασωληνώθηκε μέσα στο ασθενοφόρο που έφτασε στο σημείο του μοιραίου δυστυχήματος για να την παραλάβει με προορισμό το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», λίγη ώρα αργότερα έσβησε λόγω των κρανιογκεφαλικών κακώσεων

Δήμητρα Ιορδανίδου: Είχε χάσει και τον αδερφό της

Οι γονείς της Δήμητρας Ιορδανίδου, Χρήστος και Κική, μέσα σε λιγότερο έχασαν και τα δυο τους παιδιά. Η οικογένεια τον Ιανουάριο του 2019 πενθούσε για τον πρωτότοκο γιο της τον Γιώργο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, νικημένος από αρρώστια. Η οικογένεια προσπαθούσε να σταθεί στα ποδιά της μετά τον θάνατο του Γιώργου και τώρα έρχεται και ο θάνατος της Δήμητρας, όπως αναφέρουν γνωστοί της οικογένειας. «Είναι τραγικό αυτό που έχει συμβεί. Κανένας εδώ στην τοπική κοινότητά μας δεν μπορεί να το πιστέψει. Είμαι σοκαρισμένη, έχω χάσει τα λόγια μου. Η οικογένεια είχε μόνο αυτά τα δύο παιδιά τον Γιώργο που ζούσε στην Αγγλία και ήταν συμμαθητής μου και αγαπημένος μου φίλος και την Δήμητρα που ήταν τρία χρόνια μικρότερη» αναφέρει η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κουφαλίων.

Δήμητρα Ιορδανίδου: Ποια ήταν η μαραθωνοδρόμος που έπεσε θύμα τροχαίου

Η Δήμητρα Ιορδανίδου είχε πτυχίο στο Οικονομικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές MSc in Management στο Πανεπιστήμιο του Bath στην Αγγλία και προϋπηρεσία στον τραπεζικό τομέα ως στέλεχος στη λιανική τραπεζική. Σύμφωνα με συνεργάτες της, η μαραθωνοδρόμος αποτελούσε έναν από τους πυλώνες της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας από την ίδρυσή της.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, πριν βάλει τα ρούχα της δουλειάς και «πολύ πριν οι περισσότεροι από εμάς ξυπνήσουμε για να πάμε στη δουλειά μας, η Δήμητρα έχει ήδη ξεκινήσει τη προπόνησή της από τις 5:30 τα χαράματα στους άδειους δρόμους της πόλης αφοσιωμένη στο άλλο καθήκον της, την προπόνηση. Ακόμη και τα Σαββατοκύριακα που συνήθως ένας εργαζόμενος τα έχει για να ξεκουραστεί. Το προπονητικό πλάνο ενός μαραθωνοδρόμου είναι αυστηρό και δεν δικαιολογεί απουσίες. Όπως και δικαιολογίες».

Με δύο φορές 3η πανελλήνια θέση και δύο φορές 4η πανελλήνια θέση στον Μαραθώνιο της Αθήνας και έχοντας εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους διεθνείς μαραθωνίους της Στοκχόλμης και του Ναγκάνο στην Ιαπωνία, η Δήμητρα Ιορδανίδου έχει γράψει την δική της ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό. Είχε αγωνιστεί με τέσσερα διαφορετικά σωματεία. Αρχικά με τον ΠΑΟΚ, στη συνέχεια με τον ΓΑΣ Κουφαλίων Θεσσαλονίκης, με τον Ηρακλή και φέτος με τον Τρίτωνα Θεσσαλονίκης. Μόνον δυο αθλήτριες συλλόγων της Μακεδονίας-Θράκης έχουν επιτύχει μέχρι σήμερα καλύτερες επιδόσεις στον Μαραθώνιο της Αθήνας από τη Δήμητρα Ιορδανίδου.

Η Δήμητρα είχε γράψει και για την εμπειρία της στον Μαραθώνιο της Αθήνας, προσπαθώντας πάντοτε να παραλληλίσει τον μαραθώνιο με άλλες εκφάνσεις της ζωής, όπως με το να ξεκινάς μια επιχείρηση, ή το να κάνεις μια εκδήλωση, ή με την ζωή την ίδια και τις δυσκολίες της… «Θα συνεχίσεις ή θα εγκαταλείψεις; […] Έτσι και αλλιώς υποφέρεις στον μαραθώνιο. Απλά η ψυχή είναι εκείνη που ρυθμίζει το αν θα αντέξεις...».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA