Μενού
  • Α-
  • Α+

Οταν ο νομοθέτης παρασκεύαζε τον νόμο να «εξωραΐζονται» οι φοιτητές που θα ξεπερνούν το ανώτατο όριο φοίτησης, προφανώς δεν είχε στο μυαλό του ότι εν έτει 2021 θα υπάρχει σχολή που δεν θα έχει καθηγητές για να πάρουν το πτυχίο τους τα παιδιά... Μια τέτοια θλιβερή περίπτωση έχει ανακύψει στο ακριτικό Διδυμότειχο, όπου οι φοιτητές της Νοσηλευτικής, δεν έχουν καθηγητές για να τους διδάξουν και κινδυνεύουν να χάσουν τη φοίτησή τους!

Μέχρι το 2018 η σχολή λειτουργούσε ως ΤΕΙ, μετά όμως με το νόμο που ψηφίστηκε έγινε ΑΕΙ. Ωστόσο, κανείς δεν περίμενε ότι θα δημιουργούνταν ζητήματα στο εσωτερικό του πανεπιστημίου, καθώς το πανεπιστημιακό ίδρυμα ζητάει από τους καθηγητές να έχουν διδακτορικό τίτλο. Το αποτέλεσμα ήταν πολλοί καθηγητές που μέχρι πρότινος δίδασκαν στην σχολή να μην εργάζονται πλέον εκεί και οι φοιτητές να έχουν μείνει στον «αέρα».

Για το ζήτημα μίλησε στην Κοινωνία Ωρα Mega η Τάνια Κυράκη, φοιτήτρια της σχολής. «Μπήκα στο πέμπτο έτος επειδή δεν υπήρχαν καθηγητές. Κάποια μαθήματα είχαν να διδαχτούν 2 χρόνια. Υπάρχουν φοιτητές που βρίσκονται στο έκτο έτος και κινδυνεύουν με διαγραφή», δήλωσε.

Προκειμένου να λυθεί το ζήτημα, αντιπροσωπεία φοιτητών απευθύνθηκε στον Πρύτανη, ο οποίος έδωσε τη λύση με την έγκριση δύο συμβάσεων καθηγητών, τα οποία δεν είναι μέλη ΔΕΠ, αλλά επιστημονικοί συνεργάτες. Αυτή η λύση είναι προσωρινή γι’ αυτό το εξάμηνο, τόνισε η φοιτήτρια. «Πάλι εκκρεμούν μαθήματα. Τα μαθήματα που γίνονται δεν επαρκούν για να γίνει το πρόγραμμα σπουδών», δήλωσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA