Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε αργία τίθενται από τον Μητροπολίτη Ζακύνθου, Διονύσιο Δ΄,14 ιερείς οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. Μια απόφαση που έβγαλε από τα ρούχα της μια μικρή μερίδα πιστών. Οι ανεμβολίαστοι ιερείς έχουν προθεσμία μέχρι 25 Νοεμβρίου να εμβολιαστούν.

Υποστηρικτές των αρνητών ιερέων, πέταξαν στους δρόμους της πόλης της Ζακύνθου «τρικάκια» κατά του μητροπολίτη, κατηγορώντας τον για «απάνθρωπες και παράνομες ενέργειες». Υποστηρίζουν ότι η συμπεριφορά του ιεράρχη έχει διαταράξει την ψυχική γαλήνη του ποιμνίου, ενώ δεν διστάζουν μάλιστα να χαρακτηρίσουν τη σχετική απόφαση και τις ενέργειες της Μητρόπολης Ζακύνθου «σατανικές».

Η απόφαση της κυβέρνησης για τις εκκλησίες

Στο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει πως η είσοδος στις εκκλησίες θα γίνεται με υποχρεωτικό rapid τεστ ή με την επίδειξη του πιστοποιητικιού εμβολιασμού. Με τον έλεγχο, έχουν επιφορτιστεί οι νεωκόροι οι οποίοι θα αναλάβουν το δύσκολο αυτό έργο.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Οσον αφορά τις λειτουργίες στις εκκλησίες, επαναλαμβάνω ότι οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ. Αυτό, άλλωστε, προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου, την οποία καλούνται τώρα να επιτηρούν οι φορείς της αλλά και, δειγματοληπτικά, η Πολιτεία», προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA