Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου των ΗΠΑ, John Hopkins, Παναγιώτης Γαλιατσάτος έστειλε αισιόδοξο μήνυμα για την τελική επικράτηση του ανθρώπου κατά του κορονοϊού, ο οποίος ωστόσο, θα παραμείνει στις ζωές μας, ως νόσος σε κάποια μέρη του κόσμου. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η πανδημία φτάνει στο τέλος της κι αυτό το κύμα θα είναι το τελευταίο που θα απασχολήσει την ανθρωπότητα, καθώς μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι θα έχει εξαλειφθεί.

«Βλέπω τους ασθενείς που θέλουν να ζήσουν, θα νικήσει ο άνθρωπος γιατί έχουμε την απάντηση απέναντι στο μικρόβιο» είναι το αισιόδοξο μήνυμα που στέλνει ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ και προσθέτει: «Εχουμε το εμβόλιο, θεραπείες, τα φάρμακα της MSD και της Pfizer οπότε πιστεύω ότι η πανδημία θα φύγει σε 6-8 μήνες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής ωστόσο εκτίμησε ότι ο κορονοϊός θα μείνει σε κάποια μέρη του κόσμου.

Τόνισε δε ο κ. Γαλιατσάτος ότι ο εμβολιασμός είναι υψίστης σημασίας και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας, θα αποτελέσει το κλειδί για να λήξει η πανδημία: «Πρέπει να εμβολιστούμε ώστε ο οργανισμός μας να είναι πιο "έξυπνος" απέναντι στον ιό. Ετσι, θα είμαστε έτοιμοι απέναντι στο κίνδυνο και μαζί με τις μάσκες, η πανδημία θα φύγει».

Αναφορικά με την εντατικοποίηση των εμβολιασμών επεσήμανε πως πρέπει οι γιατροί να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου ώστε να μεταβεί μαζικότερα στα εμβολιαστικά κέντρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA