Μενού
  • Α-
  • Α+

«Μην με αφήσεις ποτέ γιατί θα σου κάνω κακό», είναι ο τίτλος της νέας ταινίας μικρού μήκους της Lacta που δημοσιεύθηκε με θέμα τη γυναικοκτονία. Το φιλμ εξιστορεί την ιστορία αγάπης μιας νεαρής γυναίκας (την υποδύεται η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη), την οποία δολοφονεί στο τέλος ο σύντροφός της (τον υποδύεται ο Εκτορας Λιάτσος) κατά τη διάρκεια ενός ακόμη καυγά τους. 

Διαβάστε ακόμη: «Αγιε Βασίλη φέρε στον αδερφό μου που έχει εγκεφαλική παράλυση, ό,τι θες, είναι πάντα καλό παιδί» 

Η ταινία μικρού μήκους ξεκινά με ένα ερωτευμένο ζευγάρι που ζει ανέμελες στιγμές στις διακοπές του. Απολαμβάνει τον έρωτα στην παραλία, ώσπου μετακομίζει στο δικό του σπίτι. Εκεί η μοναδική σχέση που νομίζει ότι ζει η Μαρία, όπως ονομάζεται η ηθοποιός στο φιλμ, μετατρέπεται σε εφιάλτης, με τη ζήλια να κυριαρχεί. «Σε σκέφτομαι συνέχεια, θέλω να είσαι δικιά μου, μόνο δικιά μου. Κανείς δεν θα σε αγαπήσει όπως εγώ», είναι τα λόγια που λέει ο άνδρας στη σύντροφό του. Μόνο που εκείνη δεν μπορεί να φανταστεί όσα θα ακολουθήσουν... Οι στιγμές χαράς, τα γέλια και η ασφάλεια που νιώθει η κοπέλα στην αγκαλιά του συντρόφου της γίνονται πόνος, αγωνία, άγχος, επιβίωση... «Βοήθεια», φτάνει να φωνάξει η Μαρία όταν ο σύντροφός της δεν αντιλαμβάνεται ότι εκείνη θέλει να χωρίσουν. Φοβάται, κλαίει αλλά εκείνος την απειλεί: «Μην με αφήσεις ποτέ γιατί θα σου κάνω κακό»... 

Και τότε το κακό δεν αργεί να γίνει. Η τελική σκηνή ανατριχιάζει, καθώς παραπέμπει στη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο. Ο σύντροφός της, που δεν μπορεί να δεχθεί το τέλος στη σχέση του, σπρώχνει τη σύντροφό του στον γκρεμό. Ο άνθρωπος που φαινόταν ήρεμος και δοτικός έγινε κτητικός, χειριστικός και αργότερα δολοφόνος της συντρόφου του. Και σε αυτό το φιλμ η Lacta πρωτοστατεί γιατί - σε αντίθεση με τις προηγούμενες διαφημίσεις της - στις οποίες υμνεί τον έρωτα, αυτή τη φορά παρουσιάζει μια αληθινή ιστορία ενός ζευγαριού. 

Η ταινία μικρού μήκους γυρίστηκε με αφορμή την 25η Νοεμβρίου που είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών. Μέχρι σήμερα, το 2021 13 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί και χιλιάδες έχουν κακοποιηθεί από τους συντρόφους τους. «Αυτό δεν είναι αγάπη. Μάθε πώς να αναγνωρίζεις τα σημάδια ψυχολογικής και σωματικής βίας σε μια σχέση», καταλήγει η διαφήμιση της Lacta με την πρωταγωνίστρια να λέει: «Σημασία έχει τι θα κάνεις εσύ που ακόμα μπορείς».  Το βίντεο πλαισιώνει το τραγούδι «Μη μου μιλάς για αγάπη» της Δήμητρας Γαλάνη.

Μάθε πώς να αναγνωρίζεις τα σημάδια ψυχολογικής και σωματικής βίας σε μια σχέση. Μπες στο diotima.org.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA