Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι πληροφορίες που έρχονται καθημερινά για το κύκλωμα των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού στον Παλαμά Καρδίτσας αφήνουν κυριολεκτικά άφωνους ακόμα και έμπειρους αξιωματικούς της αστυνομίας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, η επταμελής εγκληματική οργάνωση που είχε ως εγκέφαλο την 44χρονη υπάλληλο του Κέντρου Υγείας Παλαμά, είχε φτάσει να «ψαρεύει» τους υποψήφιους πελάτες του στις εκκλησίες και όχι τυχαία βέβαια, αφού εκεί εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες εστίες αρνητών του εμβολίου κατά του κορονοϊού

Στης εκκλησιάς την πόρτα... ήταν οι πελάτες

Η δομή και ο τρόπος λειτουργίας του κυκλώματος ήταν σύνθετος και επαγγελματικός, καθώς «ψάρευαν» κόσμο στις εκκλησίες με τέτοιο τρόπο που έπειθαν τον... πελάτη. Τα μέλη του κυκλώματος πλησίαζαν τους πιστούς και τους ρωτούσαν εάν θα τους ενδιέφερε να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό χωρίς να χρειαστεί να κάνουν το «θανατηφόρο» εμβόλιο! Τους έταζαν την ελευθερία κινήσεων που θα τους απέφερε ένα τέτοιο έγγραφο, χωρίς να χρειαστεί να θέσουν την υγεία τους σε κίνδυνο, όπως τους έλεγαν. Φυσικά, όσοι ήθελαν πλαστό πιστοποιητικό έπρεπε να καταβάλουν και την αντίστοιχη αμοιβή. 

Τα ποσά έμπαιναν στους λογαριασμούς που υποδείκνυε η οργάνωση στους «πελάτες» μία ημέρα πριν από τον εικονικό εμβολιασμό και μετά αναλάμβανε δράση η φερόμενη ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος. Εξάλλου, στη συνέχεια, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μοιράζονταν τα χρηματικά ποσά που κέρδιζαν από τη «μπίζνα» που είχαν στήσει. Παράλληλα, η αστυνομία φέρεται να ερευνά και την εμπλοκή αστυνομικού που έχει συγγενική σχέση με κεντρικό μέλος του κυκλώματος.

Έκαναν και «εξαγωγές» πιστοποιητικών  

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, το συγκεκριμένο κύκλωμα έκανε και εξαγωγές (!) πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, καθώς από το κέντρο υγείας Παλαμάς Καρδίτσας φαίνεται πως έχουν «ταξιδέψει» στο εξωτερικό πιστοποιητικά με προορισμό τη Σουηδία, την Κύπρο, ενώ ερευνώνται υποθέσεις και στη Βουλγαρία. Οι περιπτώσεις είναι αρκετές και οι έρευνες εστιάζουν σε Έλληνες που ζουν στις συγκεκριμένες χώρες και είχαν επαφές με τα μέλη της οργάνωσης. 

Η «εγκέφαλος» πληρώνεται ακόμη με το 50% του μισθού της

Όσο για τη 44χρονη διοικητική υπάλληλο που φέρεται να αποτελούσε τον εγκέφαλο της οργάνωσης, είναι χαρακτηριστικό ότι εξακολουθεί να πληρώνεται με το 50% του μισθού της διότι δεν έχει τελεσιδικήσει η σχετική απόφαση για την υπόθεση της και είναι σε αργία!

Ένα ενδιαφέρον περιστατικό που αναδεικνύει την σοβαρότητα της υπόθεσης είναι το γεγονός πως μια πελάτισσα του κυκλώματος που είχε δώσει αρχικά 400 ευρώ για να πάρει τέτοιο πιστοποιητικό όταν μετάνιωσε τα εφτά μέλη που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση της γύρισαν πίσω τα 150 ευρώ με την αιτιολογία της επιστροφής δανείου για τον τάφο της μητέρας της!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA