Μενού
  • Α-
  • Α+

Το ξημέρωμα της Δευτέρας (29/11), βρήκε άλλη μια γυναίκα δολοφονημένη από τα χέρια του ίδιου του συζύγου της, ανεβάζοντας τον θλιβερό αριθμό των γυναικοκτονιών στην Ελλάδα στις 14 από την αρχή του 2021. Η δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς τον Μάιο του 2021 άνοιξε τη συζήτηση στην Ελλάδα του όρου γυναικοκτονία. Ο φόρος αίματος στη χώρα είναι βαρύς με γυναίκες όλων των ηλικιών, μητέρες και μη, να πέφτουν νεκρές από τα χέρια των ανδρών που επέλεξαν να τους συντροφεύουν στη ζωή τους.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: «Η ζωή μας ήταν μαρτύριο, νοσηλευόταν στο ψυχιατρείο» - Τι λέει ο γιος του γυναικοκτόνου 

Αρκετές γυναίκες έχουν εκφράσει δημοσίως την αγανάκτησή τους για τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα. Με αφορμή τη δολοφονία της 48χρονης από τον 49χρονο στη Θεσσαλονίκη, λίγες ημέρες μετά την παγκόσμια ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η ηθοποιός Μαριάννα Τουμασάτου ανέβασε ένα story στο Instagram, εκφράζοντας τη λύπη της αλλά και τον εκνευρισμό της για τη νομοθεσία. «Εεεε εσείς, οι εκεί πάνω. Πότε πιστεύετε πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι; Σε λίγο δεν  θα υπάρχει γυναίκα να γεννήσει τα παιδιά σας. Πόσες ακόμα;» έγραψε χαρακτηριστικά η Μαριάννα Τουμασάτου.  

Από την πλευρά της η τομεάρχισσα Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, εξέφρασε την αγανάκτησή της στο Twitter τονίζοντας πως στη Θεσσαλονίκη τελέστηκε μία γυναικοκτονία και όχι έγκλημα πάθους, ζήλιας ή τιμής.  

https://twitter.com/RenaDourou/status/1465255339754991618?ref_src=twsrc^tfw

Από την πλευρά της η παρουσιάστρια Ναταλί Κάκκαβα αναφέρει για τη γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη πως «όταν άνθρωποι με με σοβαρές ψυχιατρικές παθήσεις μπαίνουν στο ψυχιατρείο και μετά από λίγες μέρες με υπογραφή γιατρών βγαινουν,αυτά είναι τα αποτελέσματα. Ποια είναι η πρόβλεψη του κράτους για ανθρώπους που χρειάζονται νοσηλεία και ψυχιατρική παρακολούθηση;».

https://twitter.com/KakkavaNatali/status/1465340742243598348?ref_src=twsrc^tfw

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη 

Ο 49χρονος με καταγωγή από την Αρμενία σκότωσε με 23 μαχαιριές την 48χρονη σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος μετέβη στο Α.Τ. Λευκού Πύργου όπου και ομολόγησε. Τη σορό της 48χρονης συζύγου του εντόπισε λίγο αργότερα πλήρωμα περιπολικού, που μετέβη στην οικία τους. Αμεσα κλήθηκαν στο σημείο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εξερεύνηση του χώρου, οι οποίοι εντόπισαν ένα κυνηγετικό μαχαίρι, που φέρεται να είναι το μέσο τέλεσης της ανθρωποκτονίας. Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη που του απήγγειλε κατηγορίες για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο 20χρονος γιος του ζευγαριού είπε πως «ζούσαμε ένα μαρτύριο» και πως τον πατέρα του «τον έκλεινα μέσα στο ψυχιατρείο και μετά από 10 μέρες τον έστελναν πίσω σπίτι».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA