Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μετάλλαξη Ομικρον: Εξετάζονται δύο ύποπτα κρούσματα στην Αθήνα, λέει ο Θάνος Πλεύρης

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανέφερε πως τα ύποπτα κρούσματα που βρίσκονται υπό εξέταση για τη μετάλλαξη Ομικρον, είναι άσχετα με το επιβεβαιωμένο πρώτο κρούσμα της Κρήτης

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

«Πέραν του κρούσματος στην Κρήτη, εξετάζουμε κι άλλα ύποπτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον ακόμη δύο περιπτώσεις στην Αθήνα. Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως τα ύποπτα κρούσματα που βρίσκονται υπό εξέταση είναι άσχετα με το επιβεβαιωμένο πρώτο κρούσμα της Κρήτης.

Διαβάστε ακόμη: Εμβόλιο: Ρεκόρ ζήτησης με πάνω από 193.000 ραντεβού τρίτης δόσης

Ύποπτο κρούσμα της μετάλλαξης Ομικρον και στην Αθήνα

«Είναι από συμπολίτες μας που είναι σε άλλες περιοχές και ήρθαν από τις συγκεκριμένες χώρες. Αυτή τη στιγμή έχουν νοσήσει και παρακολουθούμε αν η νόσησή τους συνδυάζεται με Όμικρον ή είναι η Δέλτα», ανέφερε ο κ. Πλεύρης, προσθέτοντας πως τα ύποπτα κρούσματα βρίσκονται και στην Αθήνα. Όπως τόνισε, η μηχανή του ΕΟΔΥ είναι σε εγρήγορση κυρίως όσον αφορά τους πολίτες που ήρθαν στη χώρα μας πριν την εφαρμογή των μέτρων για τους ταξιδιώτες από την Νότια Αφρική.

Τα εμβόλια παίζουν το πιο σημαντικό ρόλο στις μεταλλάξεις. Αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο είναι ο συνδυασμός τόσο της επικινδυνότητάς όσο και της μεταδοτικότητας. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε τα ακριβή στοιχεία, ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#μετάλλαξη Όμικρον #Θάνος Πλεύρης #Κορονοϊός #Εμβόλιο #Κρούσματα

Best of Internet