Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα αίτια της άγρια συμπλοκής Ρομά έξω από τα δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη με αποτέλεσμα να προσαχθούν προσαγωγή 23 ατόμων -εκ των οποίων συνελήφθησαν τρεις- αναζητούν οι Αρχές. Όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία τους υπάρχει σοβαρό το ενδεχόμενο της βεντέτας ανάμεσα στις δύο οικογένειες.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Βεντέτα Ρομά πίσω από την άγρια συμπλοκή έξω από τα δικαστήρια

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι δύο οικογένειες, με έδρα η μία τον οικισμό της «Αγίας Σοφίας» και η δεύτερη τη Νέα Μεσημβρία, βρέθηκαν στα Δικαστήρια, με αφορμή υπόθεση που βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης ύστερα από μήνυση για ληστεία που υπέβαλε η δεύτερη οικογένεια σε βάρος μελών της πρώτης. Η «κόντρα» τους -κατά πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA- φαίνεται να έχει ως αφετηρία έναν γάμο που έληξε άδοξα, όταν η νύφη εγκατέλειψε τον σύζυγό της, επιστρέφοντας στον πατέρα της, με την οικογένεια του γαμπρού να ζητά επιτακτικά την επιστροφή της

Έκτοτε ξεκίνησαν οι μεταξύ τους προστριβές, που μεταφέρθηκαν και στη Δικαιοσύνη, όταν συγγενείς του γαμπρού υπέβαλαν μήνυση για ληστεία (σε μάντρα αυτοκινήτων) σε βάρος μελών της οικογενείας της νύφης. Οι μηνυόμενοι ισχυρίζονται ότι η καταγγελία περί ληστείας είναι ψευδής και προσχηματική κι ότι δέχονταν όλο το προηγούμενο διάστημα απειλές να μην αποκαλύψουν στις Αρχές ότι η αιτία της μήνυσης ήταν η οικογενειακή κόντρα

Οι συμπλεκόμενοι κρατούσαν ξύλα, σιδερολοστούς και άλλα αντικείμενα, ενώ δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ως πολεμοφόδια καρέκλες παρακείμενων καταστημάτων εστίασης, προκαλώντας τον τρόμο σε θαμώνες και περαστικούς. Τουλάχιστον ένα άτομο τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Αε έρευνες που έγιναν σε ένα από τα οχήματα των προσαχθέντων εντοπίστηκαν μία κυνηγετική καραμπίνα και φυσίγγια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA