Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που ο Στάθης Παναγιωτόπουλος βρίσκεται με τη σύζυγό του στο εξωτερικό, την ώρα που το θύμα της υπόθεσης, η πρώην σύντροφός του, προσπαθεί με κάθε τρόπο να σταματήσει τη διασπορά του πορνογραφικού υλικού, οι Αρχές και συγκεκριμένα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν έχει καμία δικαιοδοσία να παρέμβει, καθώς μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση. Ετσι, την ώρα που τα πορνογραφικά βίντεο διακινούνται από λογαριασμό σε λογαριασμό και τη στιγμή που τα θύματα ψάχνουν εναγωνίως τον τρόπο για να σταματήσουν τον διασυρμό, 9 κοπέλες φέρονται να «ψάχνουν» σε πορνογραφικά βίντεο, ελπίζοντας ότι δεν θα δουν τον εαυτό τους σε κάποια από τις γνωστές ιστοσελίδες.

Διαβάστε ακόμη: Στάθης Παναγιωτόπουλος: Πρώην σύντροφος - «Δεν μπορώ να κάνω μια φυσιολογική σχέση κι αυτός πάει και τρώει σε ταβέρνες»

Το σίγουρο, από τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι, ότι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος φέρεται να έχει αναρτήσει δεκάδες βίντεο στο διαδίκτυο θα βρεθεί στο εδώλιο τον Φεβρουάριο του 2022 ύστερα από μήνυση που υπέβαλλε πρώην σύντροφός του, η οποία διαπίστωσε ότι είχε αναρτήσει τουλάχιστον 4 βίντεο και εκατοντάδες φωτογραφίες σε ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου.

Πιο συγκεκριμένα, το πρώην μέλος των «Ράδιο Αρβύλα» θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης και θα δικαστεί για πλημμέλημα. Το αδίκημα που αντιμετωπίζει υπάγεται στον νόμο περί παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Δεν αποκλείεται ωστόσο, μέσω της ΑΑΔΕ να ζητηθεί το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του παρουσιαστή προκειμένου να ελεγχθεί αν εισέπραξε χρήματα από την προβολή κι άλλων βίντεο που ανέβαζε στον λογαριασμό του κι αν υπήρχε συναίνεση της άλλης πλευράς. Σε αυτή την περίπτωση, αν δηλαδή υπάρχει οικονομικό κίνητρο, τότε το αδίκημα μπορεί να μετατραπεί σε κακούργημα.

Στο Μεξικό με τη σύζυγό του ο Στάθης Παναγιωτόπουλος

Την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, ο Παναγιωτόπουλος, φέρεται να ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και το Σάββατο (18/12) εθεάθη με τη σύζυγό του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», από όπου πέταξε το μεσημέρι για το Μεξικό. Αρχικά είχε αναφερθεί ότι το ζευγάρι θα πήγαινε στην Αλόννησο για τις γιορτές και μάλιστα, είχε βγάλει και τα εισιτήρια. Το ρεπορτάζ αποκαλύφθηκε από το MEGA και μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει διαψευστεί, αλλά ούτε έχει επιβεβαιωθεί. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που 9 κοπέλες «ψάχνονται» για τυχόν βίντεο σε πορνογραφικά σάιτ, παρόμοια μ' εκείνα που κατήγγειλε η πρώην σύντροφός του. 

Ανοιξε ο φάκελος του revenge porn

Μετά τις διαδοχικές καταγγελίες για τον τηλεοπτικό παρουσιαστή Στάθη Παναγιωτόπουλο, ο οποίος φέρεται να προχωρούσε σε αναρτήσεις δεκάδων φωτογραφιών και βίντεο από ερωτικές συνευρέσεις του, ήρθε στο φως της δημοσιότητας ένα ζήτημα που όπως δείχνουν τα στοιχεία δεν είναι τωρινό. Το revenge porn φαίνεται πως έχει απασχολήσει πολλές φορές τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

«Κάθε χρόνο μόνο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. χειρίζεται 10-15 περιπτώσεις δημοσιοποίησης ιδιωτικών ερωτικών βίντεο στο Διαδίκτυο χωρίς συγκατάθεση της γυναίκας. Το 2021 ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 13, έναντι 10 το 2020. Από αυτές ποσοστό 30%-40% αφορούν ενέργειες ανηλίκων, ενώ στα συμβάντα με ενηλίκους ένα ποσοστό της τάξης του 70% γίνεται για λόγους εκδίκησης μετά από χωρισμό ή ακόμα και λόγω δικαστικών διαμαχών μετά από διαζύγια. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις γίνεται λόγω άλλων επιδιώξεων ή λόγω ιδιαίτερων σεξουαλικών αντιλήψεων των δραστών. Επιπλέον υπάρχουν περιπτώσεις με εκβιάσεις γυναικών με επαπειλούμενο τη δημοσιοποίηση των βίντεο».

Σε αυτές τις επισημάνσεις προχώρησε μιλώντας προς «Το Βήμα της Κυριακής» υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τις έρευνες των αρχών ασφαλείας για αναρτήσεις βίντεο με προσωπικές στιγμές ζευγαριού χωρίς τη σύμφωνη γνώμη ενός συντρόφου. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε αύξηση 20%-50% αυτών των καταγγελιών τον τελευταίο χρόνο, κάτι που αποδίδεται και στην «καραντίνα» και στις εντάσεις που παρατηρήθηκαν σε συντρόφους, συζύγους, με παράλληλη αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA