Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα νέα μέτρα θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τις 3 Ιανουαρίου σε μία προσπάθεια να μπει φρένο στη διασπορά του κορονοϊού και δη της μετάλλαξης Ομικρον, ωστόσο πληθαίνουν οι φωνές που καλούν σε παράταση των διακοπών στα σχολεία ώστε να μην ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου όπως είναι προγραμματισμένο. Η θέση της κυβέρνησης είναι πως δεν τίθεται θέμα να μην ανοίξουν οι σχολικές αίθουσες στην ώρα τους ενώ υπάρχει η πρόθεση να αναθεωρηθούν τα πρωτόκολλα που ισχύουν.

Διαβάστε ακόμη: Νέα μέτρα: Οδικός χάρτης με όλα όσα αλλάζουν σε εργασία, εστίαση και διασκέδαση μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου

Την ίδια στιγμή τόσο ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος όσο και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης με παρεμβάσεις τους την τρίτη ζητούν την επεναξέταση του θέματος προτείνοντας να ανοίξουν έστω μία εβδομάδα αργότερα από το προγραμματισμένο.

«Ισως χρειαστεί να παρατείνουμε τις διακοπές για να μην "πέσει" το τσουνάμι που περιμένουμε πάνω στο προηγούμενο και δημιουργήσει καταστροφή» είπε στην ΕΡΤ ο κ. Καπραβέλος και υπερθεμάτισε πως «Κανένα μέτρο δεν είναι δίχως κόστος. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε πως αν δεν χρησιμοποιήσουμε το ισχυρότερο όπλο που έχουμε, τον εμβολιασμό, όλα αυτά τα μέτρα τα επώδυνα θα βρίσκονται στο τραπέζι. Η ανθρώπινη ζωή πάντα είναι πάνω από όλα».

Από την πλευρά του ο κ. Τζανάκης, φιλοξενούμενος στον ΣΚΑΪ πρότεινε κι εκείνος να υπάρξει παράταση μιας εβδομάδας στις διακοπές στα σχολεία,  η οποία θα αναπληρωθεί στο τέλος της χρονιάς με στόχο να προλάβουμε την κορύφωση στα μέσα του Γενάρη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA