Μενού
  • Α-
  • Α+

Το άνοιγμα των σχολείων κανονικά στις 10 Ιανουαρίου είναι ο στόχος της κυβέρνησης, παρά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, σύμφωνα με τις νέες δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή. Για το άνοιγμα των σχολείων, βέβαια, η κυβέρνηση αναμένεται τις τελικές εισηγήσεις των ειδικών που θα γίνουν την επόμενη βδομάδα σε νέα σύσκεψη. 

Διαβάστε ακόμη: Μέτρα υπέρ εργαζομένων: Τι ισχύει για τηλεργασία, αναστολές και επίδομα 534 ευρώ

Βέβαια, η κυρία Μακρή, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα. Κι αυτό είναι κάτι που έχουν αφήσει να εννοηθεί και οι επιστήμονες. Η υφυπουργός Παιδείας συγκεκριμένα ανέφερε ότι η διάθεση της κυβέρνησης αλλά και ο προγραμματισμός είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου αλλά υπάρχουν ακόμη 10 μέρες μέχρι τότε για να αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα. Μάλιστα, δήλωσε ότι από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021, έκλεισαν 200 τμήματα στα περίπου 81.000. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι μπορεί τα σχολεία να ανοίξουν με τους μαθητές να κάνουν rapid test.

Βατόπουλος: Το άνοιγμα των σχολείων θα συζητηθεί στην Επιτροπή

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επιβεβαίωσε ότι θα γίνει μια συζήτηση αυτές τις μέρες στην Επιτροπή και θα παρθούν αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων. «Τα σχολεία είναι ένας ελεγχόμενος χώρος ο κόσμος πρέπει να δει αν και πόσες συρροές είχαμε στα σχολεία, δηλαδή κρούσματα μέσα στο σχολείο.

Το πότε κλείνει το σχολείο εξαρτάται από το ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων, το οποίο ίσως αλλάξει, γιατί τώρα με την Όμικρον θα έχουμε ενδεχομένως πολύ περισσότερα κρούσματα πολύ πιο γρήγορα. Θα συζητηθούν τα θέματα», σχολίασε ο καθηγητής.

Η εκτίμηση των Σαρηγιάννη και Παυλάκη για τα σχολεία

Μιλώντας χθες στο MEGA, o Δημοσθένης Σαρηγιάννης υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι έχουμε υποχρέωση να διατηρήσουν τα σχολεία τη συνεχή τους καλή λειτουργία. Όπως επισήμανε, θα μπορούσαν ίσως να ανοίξουν μία εβδομάδα αργότερα, η οποία ωστόσο θα μπορούσε να αναπληρωθεί το καλοκαίρι και όχι να χαθεί ή να γίνει με τηλεκπαίδευση.

Από την πλευρά του, ο γιατρός και καθηγητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης που μίλησε στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε για το θέμα πως «εάν το τσουνάμι κορυφωθεί στα μέσα Ιανουαρίου εκτίμησε ότι δεν είναι σοφό να ανοίξουν τα σχολεία». «Τα μέτρα πρέπει να είναι ανάλογα της απειλής», τόνισε. Βέβαια, όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA