Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Self Test: Τι σημαίνει όταν εμφανίζεται η αχνή γραμμή - Οι ερμηνείες των αποτελεσμάτων

Τα ερωτηματικά που δημιουργούνται συχνά στους πολίτες σε σχέση με τους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους -κοινώς τα self test- έχουν απαντήσεις - Η υπερβολικά αχνή γραμμή που εμφανίζεται κάποιες φορές σημαίνει ύπαρξη κορονοϊού

(Πηγή: eurokinissi)
(Πηγή: eurokinissi)

Μεγάλος ντόρος έχει προκληθεί γύρω από τους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους του κορονοϊού, κοινώς τα self test, ιδιαίτερα από τότε που τα φαρμακεία άρχισαν να πωλούν τα τεστ... χύμα, χωρίς τη συσκευασία τους, με αποτέλεσμα τα περισσότερα από αυτά να μην διαθέτουν καν οδηγίες χρήσης. Ετσι, το ερώτημα που έχει δημιουργηθεί σε αρκετούς πολίτες, πέρα από το κατά πόσο έγκυρα είναι στη διάγνωσή τους τα self test, σε σχέση με τα rapid και τα μοριακά (PCR), έχει να κάνει με την ερμηνεία των αποτελεσμάτων τους και το εάν αποτελούν κρούσμα ή όχι!

Διαβάστε ακόμη: Σχολεία: Τι ισχύει με τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς - Πόσα θα πληρώνουν σε rapid και self test

Πολύ συχνά αρκετοί αναφέρουν ότι η γραμμή που βγαίνει ως αποτέλεσμα είναι υπερβολικά αχνή και ίσα που φαίνεται. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει την ύπαρξη του κορονοϊού στον οργανισμό. Τα θετικά τεστ πλευρικής ροής μπορεί να δείξουν μια υπερβολικά αχνή γραμμή, κάτι που ορισμένοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται εσφαλμένα ως αρνητικό αποτέλεσμα.

Συνήθως μάλιστα η αχνή γραμμή τείνει να εμφανίζεται τις πρώτες ημέρες της ύπαρξης του ιού στον οργανισμό και όταν το ιικό φορτίο είναι χαμηλό. Σε κάποιους παραμένει αχνή και μετά από αρκετά τεστ, ενώ σε άλλους μετά την επανάληψη του τεστ συνήθως η γραμμή γίνεται πιο έντονη που μαρτυρά ότι το ιικό φορτίο έχει αυξηθεί.

Αυτή είναι η σωστή ερμηνεία των αποτελεσμάτων self test

ΘΕΤΙΚΟ: Εμφανίζονται δύο κόκκινες γραμμές. Μία κόκκινη γραμμή εμφανίζεται στην περιοχή ελέγχου (C) και μία γραμμή στην περιοχή δοκιμής (T). Θετικό ακόμα και αν η δεύτερη γραμμή είναι αχνή.

ΑΡΝΗΤΙΚΟ: Μόνο μία κόκκινη γραμμή εμφανίζεται στην περιοχή ελέγχου (C) και καμία γραμμή στην περιοχή δοκιμής (T).

ΑΚΥΡΟ: Δεν εμφανίζεται καμία κόκκινη γραμμή στην περιοχή ελέγχου (C). Το τεστ είναι άκυρο, έστω κι αν υπάρχει γραμμή στην περιοχή δοκιμής (T). Οι πιθανοί λόγοι αποτυχίας είναι η ανεπαρκής ποσότητα δείγματος ή λανθασμένες διαδικαστικές τεχνικές. Ελέγξτε τη διαδικασία δοκιμής και επαναλάβετε το τεστ χρησιμοποιώντας μια νέα συσκευή δοκιμής.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Self Test #αποτελέσματα #Κορονοϊός #rapid test #μοριακό τεστ

Best of Internet