Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανησυχία προκάλεσε στους κατοίκους της Φλώρινας ο ισχυρός σεισμός της τάξης των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που «ταρακούνησε» τη βόρεια Ελλάδα αργά το βράδυ της Κυριακής. Η συγκεκριμένη σεισμική δόνηση βρέθηκε στο επίκεντρο του καθηγητή Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κώστα Παπαζάχου στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1. Οπως τόνισε ο κ. Παπαζάχος «ένας σεισμός σαν αυτόν 5,4-5,5 Ρίχτερ, γίνεται αισθητός σε μια μεγάλη περιοχή. Η μέχρι στιγμής ακολουθία έχει εξαπλωθεί σε μια περιοχή 10-12 χιλιομέτρων, που έχουμε σε σεισμό 5,5 Ρίχτερ».

Ο κ. Παπαζάχος τόνισε πως από τα μέχρι στιγμής επιστημονικά δεδομένα «υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να είναι αυτός ο κύριος σεισμός και να έχουμε μια φυσιολογική μετασεισμική ακολουθία», προσθέτοντας ωστόσο πως «αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχουμε και ένα μετασεισμό αύριο το πρωί έντασης 5,2 Ρίχτερ!».

Παράλληλα ο καθηγητής Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, επεσήμανε πως «οι μετασεισμοί μπορεί να γίνουν κοντά στο ίδιο επίκεντρο τις επόμενες ώρες και ημέρες, θα πρέπει να είναι όλοι σε εγρήγορση και επειδή δέχθηκαν ισχυρή πίεση τα ακίνητα στην περιοχή, ειδικά σε σπίτια που έχουν εμφανίζει προβλήματα, οι κάτοικοι δεν πρέπει να μπουν και να μείνουν εάν δεν τα ελέγξουν οι ειδικοί».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA