Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια… διαφορετική ενημέρωση της πορείας του εμβολιαστικού προγράμματος, ήταν αυτή που έγινε την Δευτέρα (17/1), καθώς στο Υπουργείο Υγείας εκτός από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, βρέθηκε και ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής.

Η ΑΑΔΕ θα εκδίδει και θα βεβαιώνει σε εβδομαδιαία βάση τα διοικητικά πρόστιμα στους πολίτες άνω των 60 ετών που, παρά τη σχετική υποχρέωσή τους, δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι και την 16η ημέρα κάθε μήνα, ανέφερε ο κ. Πιτσιλής.

Διαβάστε ακόμη: Εμβολιασμός - Τέταρτη δόση: 20 Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους ανοσοκατασταλμένους

 

Ο λόγος δεν ήταν άλλος από τις απαραίτητες διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο βεβαίωσης του διοικητικού προστίμου στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών. Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο κ. Πιτσιλής είπε πως η ΑΑΔΕ θα εκδίδει και θα βεβαιώνει σε μηνιαία βάση πρόστιμα ύψους 100 ευρώ σε όσους δεν είχαν εμβολιαστεί έως τις 16 Ιανουαρίου. Από τον συγκεκριμένο κατάλογο εξαιρούνται όσοι θεωρούνται κάτοικοι αλλοδαπής ή τελούν σε δικαστική συμπαράσταση.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Πιτσιλής,  «...το πρόστιμο θα εμφανίζεται στο taxisnet στην κατηγορία των οφειλών και θα μπορούν να δουν εάν τους έχει επιβληθεί πρόστιμο στο emvolio.gov.gr». 

«Στο πλαίσιο αυτό στα ζητήματα που αφορούν αλλαγές φορολογικής κατοικίας και εκπροσώπησης από δικαστικό συμπαραστάση, οι αλλαγές θα μπορούν να δηλώνονται στην ΑΑΔΕ», είπε ο κ. Πιτσιλής, σημειώνοντας πως εάν κρίνεται πως κάποιος πολίτης δεν είναι υπόχρεος τότε το πρόστιμο θα διαγράφεται μέσω αντιλογισμού τον επόμενο μήνα.

Οι λόγοι απαλλαγής από τον εμβολιασμό που... γλιτώνουν από το πρόστιμο

  • Όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα 180 ημερών από τη νόσηση
  • Όσοι έχουν κάνει αίτηση εμβολιασμού κατ' οίκον και δεν έχει γίνει ακόμη εμβολιασμός
  • Όσοι έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό. Η καταχώρηση του εμβολιασμού τους γίνεται μέσω της ιστοσελίδας anagnorisi.emvolio.gov.gr
  • Όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου. Αρμόδιες για τη λήψη της απόφασης απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι οι τριμελείς επιτροπές σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια. Η υποβολή των αιτήσεων απαλλαγής από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για ιατρικούς λόγους έγινε έως τις 14 Ιανουαρίου 2022.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA