Μενού
  • Α-
  • Α+

Αποκαλυπτικό είναι το σχεδιάγραμμα που δημοσίευσε ο Ηλίας Μόσιαλος σχετικά με την συμπεριφορά της μετάλλαξης Όμικρον στην Αφρική, από εκεί δηλαδή που ξεκίνησαν όλα. Σύμφωνα με αυτό αλλά και με το σχόλιο του καθηγητή, το τέταρτο κύμα έλαβε τέλος στην συγκεκριμένη περιοχή σε μόλις ένα μήνα. Όπως φαίνεται ξεκάθαρα από το διάγραμμα η ανοδική πορεία της πανδημίας ξεκίνησε αρχές Δεκεμβρίου, κορυφώθηκε μέσα Δεκεμβρίου και πλέον τα στοιχεία είναι τα χαμηλότερα δυνατά.

Διαβάστε ακόμη: Πιτσιλής για Πρόστιμο σε ανεμβολίαστους: Πώς θα επιβάλλεται και πώς θα διαγράφεταιΠιτσιλής για Πρόστιμο σε ανεμβολίαστους: Πώς θα επιβάλλεται και πώς θα διαγράφεται

«Νότια Αφρική - το τέλος του τέταρτου κύματος» αυτό ήταν το σχόλιο του κ. Μόσιαλου στην ανάρτηση με το διάγραμμα των κρουσμάτων στην Αφρική. Σε παλαιότερη αναρτησή του ο καθηγητής είχε αναφέρει για την μετάλλαξη Όμικρον:  «Να υπενθυμίσω πως όλα αυτά τα στοιχεία δεν σημαίνουν απαραίτητα πως η όμικρον δεν προκαλεί σοβαρή ασθένεια στους ανεμβολίαστους. Ο κίνδυνος όμως είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με την δέλτα για τους εμβολιασμένους.

Επομένως, έχουμε καλά νέα. Η προστασία των εμβολίων έναντι της νοσηλείας μετα από λοίμωξη με όμικρον είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή κατά της συμπτωματικής ασθένειας. Μετά από την τρίτη δόση η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της νοσηλείας είναι πολύ υψηλή. Πρέπει όμως πλέον να σπεύσουν να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι και οι εμβολιασμένοι με 2 δόσεις να κάνουν την τρίτη δόση».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA