Μενού
  • Α-
  • Α+

Θύελλα αποκαλύψεων αναμένεται να προκαλέσει η υπόθεση του βιασμού της 24χρονης σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Οι Αρχές τώρα ερευνούν την εμπλοκή πιθανού κυκλώματος μαστροπείας για να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση. Δεν είναι τυχαίο ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, με παρέμβασή του, ζήτησε να ερευνηθούν όλα όσα ήρθαν στη δημοσιότητα τα τελευταία 24ωρα και να αναλάβει την εποπτεία της έρευνας εισαγγελέας Εφετών. Αυτό δηλαδή που ζητεί είναι σε βάθος έρευνα ενώ επικαλείται και μια σειρά από δημοσιεύματα για τις καταγγελίες περί βιασμού της κοπέλας

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Ερχονται συλλήψεις - Δέχεται απειλές, παρέμβαση Θεοδωρικάκου

Στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να εξεταστούν όλα τα «σκοτεινά» σημεία της υπόθεσης για τον βιασμό της 24χρονης ενώ αναμένεται τις επόμενες μέρες να γίνουν συλλήψεις, όπως υποστήριξε ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλιώτας αναφέρει στο έγγραφό του προς την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης «(…) παρακαλούμε για την εξάντληση των όποιων από το άρθρο 32 ΚΠΔ εξουσιών σας που πηγάζουν από την ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση και στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας, ώστε να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος σε σχέση με τις διενεργούμενες προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις και για με πληρότητα και σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελλόμενων επιτάσσει».

Ερευνες για κύκλωμα μαστροπείας 

Ο συνήγορος υπεράσπισης της 24χρονης, Θανάσης Ζιώγας, έχει μιλήσει για τη δράση ενός οργανωμένου κυκλώματος, το οποίο έχει διασυνδέσεις και στο εξωτερικό. Για κύκλωμα, όμως, έχει μιλήσει και ο εργοδότης της 24χρονης, ο οποίος δήλωσε ότι η 24χρονη «δέχεται απειλές για τη ζωή της από ένα κύκλωμα». Χαρακτηριστικά, ο Χρήστος Καραθανάσης, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε: «Φιλοξενείται αυτή τη στιγμή από κάποια άτομα γιατί αντιλαμβάνεστε ότι φοβάται. Είναι ένα κύκλωμα της νύχτας, είναι ένα κύκλωμα που έχει μπλέξει, οι απειλές είναι πάρα πολλές και προσπαθεί και φυλάγεται. Το να προστατεύσει τον εαυτό της, έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Δεν είναι μόνη της, καθημερινά γίνεται μια συσπείρωση δίπλα της, δεν είναι μόνη της».

Οι Αρχές τώρα έχουν να ερευνήσουν τα εξής ζητήματα πίσω από την υπόθεση του βιασμού της 24χρονης: Εξετάζουν πολύ προσεκτικά το υλικό από τις κάμερες του ξενοδοχείου για να διαπιστώσουν πώς μπήκε στο δωμάτιο η 24χρονη, αν την παρακολουθούσε κάποιος ή αν την απείλησε κάποιος. Παράλληλα, περιμένουν τις τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν στην 24χρονη δόθηκε κάποια ναρκωτική ουσία ή κάποιο χάπι. Ακόμη, στο μικροσκόπιο μπαίνουν και γραφεία δημοσίων σχέσεων που εδρεύουν στην Αθήνα και φέρονται να διοργανώνουν πάρτι και να συνεργάζονται με παράγοντες της νύχτας. 

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, η έρευνα για το κύκλωμα μαστροπείας ξεκίνησε από μια κατάθεση κοπέλας, η οποία ανέφερε ότι στο πάρτι που έγινε «υπήρχαν καλλίγραμμες κοπέλες, οι οποίες φαίνονται να είναι εκδιδόμενες». Η 24χρονη, όμως, είναι ξεκάθαρο ότι δεν ανήκει σε αυτές τις κοπέλες. Από αυτό το στοιχείο, εξήχθησαν αντίγραφα της δικογραφίας, με τις έρευνες να εστιάζουν και στην ύπαρξη πιθανού κυκλώματος, πίσω από αυτά τα πάρτι.

Μαρακάκης: «Ερχονται συλλήψεις»

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, η 24χρονη που φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού, φέρεται να αναγνώρισε και δεύτερο πρόσωπο, την ώρα που ο εισαγγελέας με ξεχωριστή προκαταρκτική εξέταση ζητά να διερευνηθούν οι καταγγελίες για κύκλωμα μαστροπείας με εμπλοκή γνωστών προσώπων κι επιχειρηματιών. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κοπέλα, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, φέρεται να δέχεται απειλές για τη ζωή της ύστερα από τη δημοσιοποίηση της ιστορίας. Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησαν σχετικά ο δήμαρχος ΛαγκαδάΓιάννης Ταχματζίδης, ο οποίος γνωρίζει την 24χρονη, και ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης. «Είναι από τις περιπτώσεις που λέμε τι άλλο να συμβεί σε κάποιον.

Σε κάθε περίπτωση μέσα από το γεγονός αυτό και άλλα περιστατικά που είδαν τελευταία το φως της δημοσιότητας, αποκαλύφθηκε μια κρυμμένη πτυχή της ελληνικής κοινωνίας. Οι αποκαλύψεις αυτές είναι το θετικό που μπορεί να βγει από αυτή την ιστορία, αν μπορεί να το πει αυτό κάποιος. Δεν έχω μιλήσει μαζί της, θα το κάνω τις επόμενες ημέρες. Δεν ήθελα σε αυτή τη χρονική στιγμή που εμπλέκεται η Αστυνομία, ανακριτές και δικηγόροι να επικοινωνήσω μαζί της. Την κοπέλα τη γνώριζα μέσω της μητέρας της που ήταν υπάλληλος του δήμου μας. Τον πατέρα της τον έχασε πριν δύο χρόνια σε τροχαίο και τη μητέρα της πριν κάποιους μήνες από παθολογικά αίτια. Έχει χάσει και το σύντροφό της», είπε ο κ. Ταχματζίδης.

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται μετά τις δημόσιες καταγγελίες του δικηγόρου της 24χρονης, ο οποίος μίλησε για άτομα που αναζητούνται από τις Αρχές και είχαν στόχο τον εντοπισμό νεαρών γυναικών, τις οποίες εξωθούσαν στην πορνεία και τις διοχέτευαν σε ύποπτα πάρτι.

Από την εισαγγελία της Θεσσαλονίκης πάντως, έγινε γνωστό ότι η 24χρονη που έκανε την καταγγελία, δεν ανήκε στις κοπέλες που φέρονται να είχαν ενταχθεί στο κύκλωμα. Ο συνήγορος της 24χρονης κοπέλας, Θανάσης Ζιώγας, έδωσε το στίγμα, προαναγγέλλοντας πως θα υπάρξουν και νέες αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση. «Έχω ακούσει ότι υπάρχουν πάρα πολλές καταγγελίες που θα βγουν. Για άλλα περιστατικά που σημειώθηκαν από τους ίδιους. Όχι την ίδια νύχτα», επισήμανε ο κ. Ζιώγας. Οι Αρχές εξετάζουν, έτσι, το ενδεχόμενο πιθανής σύνδεσης ατόμων που εργάζονται σε νυχτερινά κέντρα ή είναι οι ίδιοι ιδιοκτήτες και που έχουν σχέση με το συγκεκριμένο γραφείο δημοσίων σχέσεων.

«Εχει κάνει απόπειρα αυτοκτονίας η κοπέλα»

Η 24χρονη, πάντως, όσο βγαίνουν στο φως νέα στοιχεία για την υπόθεση βιασμού που κατήγγειλε, κρύβεται γιατί δέχεται απειλές, όπως κατήγγειλε ο εργοδότης της. Μάλιστα, η κοπέλα, που δηλώνει ότι δεν θα κάνει πίσω, έχει μία τραγική ιστορία που τη συγκλονίζει: Εχει χάσει τους γονείς της, τον αρραβωνιαστικό της, πρόσφατα τη θεία της ενώ έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας στο παρελθόν, λόγω των όσων της έχουν συμβεί.

Αυτό το αποκάλυψε ο εργοδότης της, μιλώντας Στο Πρωινό και επαναλαμβάνοντας ότι όλοι στηρίζουν την νεαρή για την απόφασή της να μιλήσει. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA