Μενού
  • Α-
  • Α+

Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης πραγματοποίησαν φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν ενώσεις εκπαιδευτικών (ΕΛΜΕ, ΔΟΕ) καθώς και φοιτητικές παρατάξεις (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, ΕΑΑΚ) και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Δικαστηρίων (άγαλμα Βενιζέλου) και από εκεί κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης για να καταλήξουν στο ΥΜΑΘ, φωνάζοντας συνθήματα κατά της εφαρμογής του νόμου 4777/21 και ζητώντας ενίσχυση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε σχολεία και πανεπιστήμια για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Στο άγαλμα Βενιζέλου συγκεντρώθηκαν και μέλη αυτοπροσδιοριζόμενων ως ελευθεριακών φοιτητικών σχημάτων και συλλογικοτήτων του αντεξουσιαστικού χώρου, που μετά την πορεία τους στο ΥΜΑΘ κινήθηκαν προς το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αλλά αστυνομικές δυνάμεις απέτρεψαν με φραγμό την μαζική είσοδό τους στο campus.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA