ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/01/2022 17:00

Θεσσαλονίκη: Πορεία φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών στο κέντρο της πόλης

Οι διαδηλωτές ζήτησαν ενίσχυση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε σχολεία και πανεπιστήμια για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Θεσσαλονίκη: Πορεία φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών στο κέντρο της πόλης
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης πραγματοποίησαν φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν ενώσεις εκπαιδευτικών (ΕΛΜΕ, ΔΟΕ) καθώς και φοιτητικές παρατάξεις (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, ΕΑΑΚ) και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Δικαστηρίων (άγαλμα Βενιζέλου) και από εκεί κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης για να καταλήξουν στο ΥΜΑΘ, φωνάζοντας συνθήματα κατά της εφαρμογής του νόμου 4777/21 και ζητώντας ενίσχυση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε σχολεία και πανεπιστήμια για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Στο άγαλμα Βενιζέλου συγκεντρώθηκαν και μέλη αυτοπροσδιοριζόμενων ως ελευθεριακών φοιτητικών σχημάτων και συλλογικοτήτων του αντεξουσιαστικού χώρου, που μετά την πορεία τους στο ΥΜΑΘ κινήθηκαν προς το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αλλά αστυνομικές δυνάμεις απέτρεψαν με φραγμό την μαζική είσοδό τους στο campus.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΘΗΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΡΕΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ