ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/01/2022 12:53

Κορονοϊός: Εφτασε η νέα μετάλλαξη Ομικρον 2 στην Ελλάδα - 2 κρούσματα

Δυο κρούσματα της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού Ομικρον 2 εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο «Ελεύθερος Βενιζέλος» την τελευταία εβδομάδα - Και τα δύο κρούσματα είναι εισαγόμενα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κορονοϊός: Εφτασε η νέα μετάλλαξη Ομικρον 2 στην Ελλάδα - 2 κρούσματα
Πηγή: APimages
Ανάγνωση:

Μία νέα μετάλλαξη, συγγενική της Ομικρον, η Ομικρον 2 έχει κάνει την εμφάνισή της και μόλις έφτασε και στα μέρη μας, σύμφωνα με πληροφορίες. Συγκεκριμένα, δύο κρούσματα κορονοϊού της Ομικρον 2 εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» μετά από ελέγχους σε ταξιδιώτες. Τα κρούσματα είναι εισαγόμενα και εντοπίστηκαν την τελευταία εβδομάδα.

Video Loading...

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη χθεσινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, η υποπαραλλαγή αυτή εμφανίστηκε στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2021 και πρόκειται για τον δεύτερο κλάδο της μετάλλαξης Ομικρον. Ο συγκεκριμένος ονομάζεται και «κρυφός» καθώς έχει μια μετάλλαξη στη θέση 67 που τον κάνει μη ανιχνεύσιμο από την κλασική μέθοδο που χρησιμοποιείται για την ανίχνευσή του.

Video Loading...

«Φαίνεται, λοιπόν, ότι μάλλον στην Νορβηγία αυτός ο κλάδος έχει επεκταθεί. Ίσως και σε κάποιες άλλες χώρες. Το κατά πόσο αυτό σημαίνει ότι είναι πιο μεταδοτικό είναι ακόμα νωρίς να το πούμε γιατί δεν το έχουμε δει να συμβαίνει σε άλλες χώρες. Και μπορεί τυχαία ο ένας κλάδος να επεκταθεί στη μια χώρα και τυχαία σε κάποια άλλη χώρα να δημιουργήσει μια επέκταση. Δεν φαίνεται ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ του ενός κλάδου και του άλλου όσον αφορά, ας πούμε, τη νοσηρότητα ή τη μεταδοτικότητα. Ακόμα είναι νωρίς. Αλλά το ξέρουμε από τις αρχές Δεκεμβρίου» ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΙΚΡΟΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ