Μενού
  • Α-
  • Α+

«Είναι αθώος, δεν έχει κάνει τίποτα. Όλα αυτά που ισχυρίζεται είναι ψέματα και θα αποδειχτούν. Είμαι βέβαιη ότι θα το δείτε. Όλα αυτά που ισχυρίζεται εκείνη είναι ψέματα. Θα αποδειχτεί η αλήθεια είναι αθώος και το πιστεύω» δηλώνει ο σύζυγος του ιερέα από τα Πατήσια που συνελήφθη για τον βιασμό ανήλικης. Η πρεσβυτέρα υποστηρίζει πως η οικογένεια της έφηβης «είχε θέμα μαζί μας» επειδή είχε μείνει έγκυος, αφότου η θεία που έκανε την καταγγελία την πρότεινε και προσλήφθηκε σε κατάστημα.  

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός ανήλικης από ιερέα: Βανδάλισαν την εκκλησία που λειτουργούσε ο 37χρονος

Σε ερώτηση για ποιο λόγο πιστεύει ότι έγινε η μήνυση απάντησε η πρεσβυτέρα απάντησε στο MEGA: «πάντα είχαν θέμα αυτοί μαζί μας, από τότε που έμεινα έγκυος. Από τότε που έμεινα έγκυος θεωρούσαν ότι πρόσβαλα με το ότι έπιασα δουλειά και με έβαλε εκείνη στη δουλειά και ότι έμεινα έγκυος και την πρόσβαλα με το να φύγω. Επιασα δουλειά με έβαλε εκείνη στο κατάστημα η θεία της. Και μετά από λίγο καιρό έμεινα έγκυος. Εγώ όμως έπρεπε να φύγω γιατί είχα αιμορραγία. Και μετά της είπα Μαρία μου έμεινα έγκυος για να χαρεί και αυτά και μου είπε ότι δεν έπρεπε να γίνει σε αυτό το διάστημα που με έβαλε στη δουλειά γιατί εκτέθηκε. Το διάστημα που ισχυρίζεται ότι έχει γίνει όλο αυτό, είχαμε κορονοϊό και ο άνδρας μου είχε παράλυση προσωπικού και δεν λειτουργούσε». 

Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι έχει έγγραφο που πιστοποιεί από γιατρό πως νοσούσαν και υποστήριξε πως οι καταγγελίες για κορίτσια που έμπαιναν στο σπίτι του ιερέα και τα χρημάτιζε «είναι ψέματα». Ταυτόχρονα αρνήθηκε πως βρέθηκε πορνογραφικό υλικό στην κατοχή του ιερέα. Υποστηρίζει πως «είναι αθώος δεν έχει κάνει τίποτα σας το λέω. Και είμαι 100% σίγουρη. Και θα το λέω μέχρι τέλος. Το διάστημα που λέει το κορίτσι από τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι τον Μάιο του 2020 τα κατηχητικά ήταν κλειστά». 

Η κατάθεση του παιδιού 

Το κορίτσι κατάθεσε στις αρχές πως έκλαιγε σχεδόν κάθε μέρα από τον φόβο του και δεν ήξερε τι να κάνει. «Ήθελα κάτι να κάνω αλλά φοβόμουνα πάρα πολύ. Φοβόμουνα πάρα πολύ. Ήμουν διαλυμένη. Ένιωσα ότι αυτός ο άνθρωπος δεν βίασε απλά το σώμα μου, αλλά βίασε την ψυχή μου», κατέθεσε η έφηβη σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα. 

Η ανήλικη εξομολογήθηκε ότι η σειρά «13 Reasons Why» ήταν αυτή που την έκανε ψυχολογικό ράκος και παράλληλα την όπλισε με δύναμη για να καταγγείλει τα όσα συνέβησαν: «Έτυχε να βλέπω μια σειρά που λέγεται 13 reasons why που έχει να κάνει με διάφορους βιασμούς με μια κοπέλα. Δεν ξέρω αν την ξέρετε. Ήταν ένα επεισόδιο που αυτή η κοπέλα τέλος πάντων που την βίασε αυτός και έκλαιγα για 2 ώρες. Δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω, γιατί μου ήρθαν πράγματα στο μυαλό…». Όπως λέει η μικρή, σύμφωνα πάντα με το «Πρώτο Θέμα», ο 37χρονος ιερέας αφού την απομόνωσε και της επιτέθηκε για να εκτονώσει στο παιδικό της κορμί τις αρρωστημένες του ορέξεις, της είπε: «Ωραία, τώρα ήρθε η ώρα, να σε εξετάσω, και στο άλλο κομμάτι».

«Νόμιζα ότι θα πεθάνω» 

Σε αυτό το σημείο περιγράφει όσα φρικτά υπέστη και μάλιστα καθώς της ασκούσε βία σε σημείο που όπως χαρακτηριστικά λέει: «Έκανε αυτή την κίνηση και νόμιζα ότι θα μου κοπεί η ανάσα και ότι θα πεθάνω. Δεν μπορούσα να πάρω ανάσα, και του έκανα έτσι στο πόδι για να με αφήσει. Δεν μπορούσα να πάρω ανάσα, ενώ αυτός συνέχιζε να κάνει αυτό το πράγμα, ευτυχώς που μετά τον ξαναπήρε η γυναίκα του». Η έφηβη κατάθεσε πως ο ιερέας κάλεσε στη συνέχεια τη σύζυγό του για να της πει πως θα επιστρέψει σπίτι καθώς δεν βρήκε το παιχνίδι που του ζήτησε για τον ανήλικο γιο του: «”Σήμερα δεν ολοκληρώσαμε τα βήματα πως πρέπει, αλλά την επόμενη” λέει, “θα τα ολοκληρώσουμε”. “Δε γίνεται”, λέει, “το έχουμε καθυστερήσει” λέει. Και εγώ δεν μιλούσα, δεν μπορούσα, είχα μείνει άναυδη και μετά πήρε τη γυναίκα του στο τηλέφωνο και της λέει “τελικά δεν το βρήκα”, λέει, “αυτό το παιχνίδι για το παιδί. Γυρνάω τώρα πίσω” λέει και “θα δούμε, αν θα ξαναπάμε καμιά φορά μαζί με τα παιδιά”».

«Και εγώ είχα μείνει έτσι και τον κοιτούσα και μου έκανε νόημα να μη μιλήσω. Και μετά όταν φύγαμε και με άφησε κοντά στο σπίτι μου, μου λέει “να κανονίσουμε”, λέει, “θα σου στείλω μήνυμα για να δούμε και πότε θα ξανάρθεις”. Και μετά δεν πήγαινα στο κατηχητικό καθόλου και έτυχε, ήταν αρχές του Ιανουαρίου, που έτυχε να είναι μια γιορτή στο κατηχητικό κάτω. Δεκέμβρης ήταν νομίζω. Δεν ξέρω τι, Πρωτοχρονιά, κάποιο γλέντι, κάποιος κύριος είχε γιορτή, δεν θυμάμαι τι ήταν. Και κάπου στον Ιανουάριο, αρχές Ιανουαρίου και μετά πήγα με τα αδέρφια μου σ’ αυτή τη γιορτή, και φύγαμε νωρίς γιατί ήταν Κυριακή και την επόμενη μέρα είχα σχολείο και εγώ και τα αδέρφια μου. Και λέω στη γυναίκα του “εγώ φεύγω καληνύχτα”. “Εντάξει” μου λέει “καληνύχτα κορίτσι μου θα τα πούμε φιλάκια”. “Καλά θα τα πούμε”. Και φύγαμε και μετά από κανένα μισάωρο, με παίρνει τηλέφωνο ο παπάς και μου λέει “γιατί έφυγες τόσο νωρίς;”», κατέθεσε. 

«Έπρεπε να κάνω κάτι» 

«Σταμάτησα πια να πηγαίνω στο κατηχητικό... Αρχές Ιουλίου και τελοσπάντων μετά, πήγαμε διακοπές στο εξοχικό μου τον Αύγουστο, όταν γυρίσαμε εγώ είχα σκεφτεί ότι «δεν θα το πεις σε κανέναν αυτό που είχε γίνει, τελείωσε. Τελείωσε θα μείνει μέσα σου, λέω, δεν πειράζει δεν είναι κάτι. Δεν είναι κάτι σκέφτηκα δεν θα το πεις σε κανένα γιατί θα σε σκοτώσει. Τελείωσε δεν θα το πεις σε κανέναν αυτό το πράγμα. Αυτό σκεφτόμουν εγώ και μετά τον Αύγουστο, όταν γύρισα τέλη Αυγούστου, έτυχε να δω μία ταινία που είχε κάνει με το βιασμό, και μου ήρθαν όλα αυτά τα σκηνικά στο νου και άρχισα να κλαίω με λυγμούς και τότε κατάλαβα ότι κάτι έπρεπε να κάνω γι’ αυτό, ότι πρέπει να το πω σε κάποιον αυτό που μου είχε συμβεί», είπε το κορίτσι στους αστυνομικούς.

«Και πήγα την επόμενη ημέρα στην κολλητή μου που μαστε μαζί από τον παιδικό σταθμό, από μωρά μαζί, και της λέω “πρέπει να σου πω κάτι που έχει γίνει”. Και μου λέει “πες μου τι έχει γίνει;”. Είχε μείνει άναυδη και άρχισα να της λέω ότι “ξέρεις με τον παπά...”, μου λέει “τι έγινε με τον παπά;”, Της λέω “με βίασε” και είχε μείνει και μου λέει τι εννοείς; Εξήγησε μου. Και άρχισα να της εξηγώ τι είχε γίνει, είχε μείνει άναυδη, και μου λέει “δεν μπορώ να πιστέψω αυτά που μου λες, δεν μπορώ να πιστέψω ότι σου έχει συμβεί κάτι τέτοιο, αποκλείεται”. Της λέω “ναι, έχει συμβεί αυτό”. Της λέω “φοβάμαι πάρα πολύ μην με σκοτώσει”. Μου λέει “δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι. Γιατί να φοβάσαι;”. Μου λέει “πρέπει να κάνεις κάτι. Κάτι πρέπει να κάνεις. Να πας στην αστυνομία”. Λέω “όχι φοβάμαι δεν θέλω να πάω στην αστυνομία, φοβάμαι πάρα πολύ μη μου κάνει κάτι”. Μου λέει “δεν το χεις πει στην θεία σου;” της λέω όχι “φοβάμαι να το πω στη θεία μου”. “Γιατί δεν το λες στη θεία σου;” μου λέει και της λέω “δεν θέλω να το πω στη θεία μου”», κατέθεσε το κορίτσι.  

«Νόμιζα ότι είμαι καταδικασμένη, μου κατέστρεψε τη ζωή» 

Όπως λέει η μικρή δεν μιλούσε γιατί «ήμουν πάρα πολύ φοβισμένη. Γιατί δεν είχα βρει τόσο καιρό τη δύναμη να το κάνω αυτό, δηλαδή να έρθω και νόμιζα πως ήμουν καταδικασμένη σε αυτό το πράγμα και ότι αυτό θα με κυνηγάει για όλη μου τη ζωή, αλλά είπα ότι το σκέφτηκα και εγώ ότι δεν μπορούσα άλλο, όλο αυτό τον πόνο, όλο αυτό τον φόβο και έτσι ήρθαμε και ήρθα να το καταγγείλω. Και μετά το είπα και στην μητέρα μου και έχω αρχίσει να νιώθω πάρα πολύ δυνατή και να δίνω δύναμη στον εαυτό μου για να καταφέρω να τιμωρήσω, όχι να τιμωρήσω δεν είναι ωραία έκφραση αυτό που λέω, να πάθει σε εισαγωγικά αυτός ο άνθρωπος αυτό που πρέπει γιατί με βίασε. Με βίασε, με βίασε ενώ δεν το ήθελα. Δεν το ήθελα αυτό το πράγμα, κατέθεσε. 

«Δεν το ήθελα. Και θέλω απλά να πληρώσει για τις πράξεις του γιατί και οι φίλες μου φοβούνται και η θεία μου δεν μπορεί να με βλέπει έτσι και μου λέει ότι πρέπει να μπει φυλακή αυτός ο άνθρωπος γι’ αυτό που σου έκανε. Δεν είναι σωστό αυτό που σου έκανε. Σε αυτό το σημείο αναφέρεται ότι η μικρή ξεσπάει και πάλι σε κλάματα. Και δεν μπορώ άλλο να τον βλέπω. Τον βλέπω σε καθημερινή βάση, μπορεί να περνάει με τη γυναίκα του με τα παιδιά του και δεν μπορώ να τον βλέπω. Κάθε φορά είναι σαν να ζω τα ίδια πράγματα και πραγματικά ξέρω ότι αυτό δεν θα γίνει από τη μία μέρα στην άλλη, να γίνω καλά, Αλλά δεν μπορώ άλλο να τον βλέπω, να είναι ελεύθερος έξω λες και δεν έχει συμβεί τίποτα. Μου έχει κάνει τόσο μεγάλο κακό, τόσο μεγάλο κακό, που δε νομίζω να έχει καταλάβει τι κακό μου έχει προκαλέσει. Βίασε εμένα, βίασε το κορμί μου, βίασε την ψυχή μου, μου κατέστρεψε τη ζωή», είπε το παιδί στους αστυνομικούς και ξέσπασε σε κλάματα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA