Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που η ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για το τι μέλλει γενέσθαι για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, ολοένα και αυξάνονται οι μαρτυρίες σχετικά με τα εμπλεκόμενα άτομα αλλά και τις συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε το επίμαχο πρωτοχρονιάτικο πάρτι. Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία μίας φίλης της 24χρονης, η οποία μίλησε το Σάββατο στην εκπομπή του Mega «Χαμογέλα και Πάλι» και στη Σίσσυ Χρηστίδου. Η κοπέλα αναφέρεται στο τι έχει περάσει στο παρελθόν η Γεωργία Μπίκα ενώ υποστηρίζει πως εμπιστεύτηκε λάθος ανθρώπους που θεωρούσε ότι ήταν φίλοι της.

«Με τη Γεωργία γνωριζόμαστε από το Γυμνάσιο, ήξερα και τη μητέρα της, οπότε την ξέρω πολύ καλά. Έχουμε πάει και διακοπές. Για αυτή την ιστορία, εγώ το είδα από τις ειδήσεις. Χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας, δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Κατευθείαν επικοινωνήσαμε μαζί της, ήταν σε δύσκολη κατάσταση, δεν την πιέσαμε, και της είπαμε ότι απλά είμαστε δίπλα της. Πιστεύουμε τη δική της πλευρά, δε φανταστήκαμε κάτι άλλο. Την ξέρουμε σαν άνθρωπο πώς είναι, και με αυτά που έχει περάσει. Πρώτα έχασε το σύντροφό της, και μετά από 40 μέρες έχασε τη μητέρα της. τον πατέρα της τον είχε χάσει πριν ένα χρόνο σε τροχαίο», είπε η φίλη της 24χρονης.

«Σε αυτή την ηλικία ποιος δεν πηγαίνει σε πάρτι; Δεν είναι ανήλικο κορίτσι, όλοι πηγαίνουμε σε πάρτι. Απλά αυτό το πάρτι ήταν κανονισμένο αλλιώς. Προσωπικά δεν τους ήξερα αυτούς τους ανθρώπους. Ήξερα ότι υπάρχουν πάρτι που πάνε άνθρωποι που έχουν παραπάνω χρήματα, αλλά δεν γνώριζα ότι γίνονται τέτοια πράγματα σε ξενοδοχεία. Έτσι πιστεύω και η Γεωργία πήγε με αυτή τη σκέψη. Ότι ήταν τύπου πάρτι ατόμων της ηλικίας μας, γιατί εδώ η περιοχή μας σαν κοινωνία είναι λίγο πιο πίσω. Είναι αθώα τα πράγματα. Και πιστεύω ότι με αυτό το σκεπτικό πήγε σε αυτό το πάρτι, γιατί την κάλεσαν άτομα κοντά στην ηλικία της. Εμπιστεύτηκε λάθος ανθρώπους που θεωρούσε ότι ήταν φίλοι της», ανέφερε η κοπέλα.

«Το μαγαζί που ακούστηκε, τα γνωρίζω σαν μαγαζιά, σαν καφετέριες. Αλλά δεν ξέρω ποιοι τις έχουν, ούτε αυτούς που κατηγορούνται ήξερα τα ονόματά τους, τώρα πρώτη φορά τα έμαθα. Είμαστε σε μια εποχή που η γυναίκα δεν πρέπει να φοβάται να μιλήσει, να κυκλοφορήσει. Δεν είμαστε θύματα οι γυναίκες να φοβόμαστε μη μας σκοτώσει ο άλλος, ή μας μεθύσει και μας βιάσει», τόνισε η φίλη της Γεωργίας Μπίκα.

Τι έγινε στη σουίτα

Στο φως όμως βγήκε και η μαρτυρία μίας άλλης κοπέλας που βρέθηκε στο επίμαχο πάρτι και περιέγραψε ό,τι είδε. Μιλώντας στο Mega, τόνισε: «Με το που μπήκαμε μέσα είδαμε μια μικρή κουζίνα και το μπαρ με τα ποτά. Ακριβώς δίπλα ήταν η τραπεζαρία. Μετά το σαλόνι με έναν μεγάλο καναπέ που κάθονταν οι περισσότεροι. Αν προχωρούσες ευθεία, υπήρχε μια μεγάλη κρεβατοκάμαρα, ήταν το μοναδικό ξεχωριστό δωμάτιο στη σουίτα. Θυμάμαι πως είδα να έχει και ένα τζακούζι». Και συνέχισε: «Ήμουν σε φιλικό σπίτι και μου έστειλε μήνυμα ο Μ.Π. να πάω στο πάρτι. Πήγα με δυο φίλες μου κατά τις 3 και με υποδέχθηκε αυτός στη σουίτα. Το κλίμα δεν ήταν καλό και αποφασίσαμε να φύγουμε γρήγορα». Η συγκεκριμένη κοπέλα κάθισε στο πάρτι λιγότερο από μία ώρα και έφυγε με την παρέα της, λίγο πριν τις 04.00.

Εν αναμονή των τοξικολογικών

Την Παρασκευή άνοιξε ο νέος κύκλος καταθέσεων για την υπόθεση, με την 24χρονη να δίνει συμπληρωματική κατάθεση παρουσία ψυχολόγου, ενώ για περίπου 2,5 ώρες κατέθετε στις αρχές και ο εργοδότης της. Παράλληλα, μέχρι την Παρασκευή, οι δικαστικές αρχές ευελπιστούν, ότι θα φθάσουν στα χέρια τους και τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις που έχουν σταλεί στη Βέρνη της Ελβετίας. Ο σφραγισμένος φάκελος θα προστεθεί στα αποτελέσματα των εξετάσεων που ήδη έχουν γίνει από το Τμήμα Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τα οποία έχουν παραδοθεί στην Ε΄Ανακρίτρια. Στη συνέχεια, η επιστημονική ομάδα που έχει αναλάβει την έρευνα, θα συντάξει ένα κοινό πόρισμα αφού συνυπολογίσει τα αποτελέσματα και των δύο εργαστηρίων. Ωστόσο, η εικόνα που ήδη έχουν από το εργαστήριο της Θεσσαλονίκης είναι ενδεικτική αφού οι τοξικολογικές εξετάσεις που γίνονται στην Ελβετία αφορούν κυρίως στο εύρος του αλκοόλ που βρέθηκε στον οργανισμό της 24χρονης. Την ίδια ώρα, θα ερευνηθούν και κάποιες καινούργιες ουσίες που καταστέλλουν το κεντρικό νευρικό σύστημα και τις αντιστάσεις των γυναικών και δεν υπάρχουν στη λίστα των εργαστηρίων της Ελλάδας.

Κατέθεσε η Γεωργία Μπίκα και ο μετρ 

Από την πλευρά της, η καταγγέλλουσα, Γεωργία Μπίκα, κατέθεσε για δεύτερη φορά στην ανακρίτρια την Παρασκευή (21/1). Υπό την παρουσία ψυχολόγου, προσπάθησε να ανασύρει μνήμες και εικόνες για το επίμαχο βράδυ, ενώ έδωσε εγγράφως μηνύματα και κλήσεις που έχουν καταγραφεί στο κινητό της από τον μετρ. Στο μεταξύ ο μετρ Μ.Π., ο άνθρωπος που διοργάνωσε το πάρτι στο οποίο η Γεωργία Μπίκα καταγγέλλει πως έπεσε θύμα βιασμού, κατέθεσε το απόγευμα της Δευτέρας στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Επειτα από τις έρευνες που έγιναν στο σπίτι του από άνδρες της Αστυνομίας, οι οποίοι κατάσχεσαν ηλεκτρονικές συσκευές, ο ίδιος πήγε για να καταθέσει όσα γνωρίζει για την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μετρ δεν έμεινε μέχρι αργά στο πάρτι, κάτι για το οποίο έχει αναφερθεί σε καταθέσεις. Στα μηνύματα που έχει στείλει ο μετρ φαίνεται να ενημερώνει την Γεωργία Μπίκα για το πάρτι και να τη ρωτά «εάν ψήνεται» ενώ μετά της δίνει οδηγίες για το πώς θα μπει στο ξενοδοχείο και τι ακριβώς θα πει στην ρεσεψιόν για να περάσει μέσα.

Η σουίτα 401 στο πολυτελές ξενοδοχείο 

Στο μεταξύ, στο φως της δημοσιότητας ήρθε από το MEGA βίντεο από την σουίτα 401 του ξενοδοχείου. Με τη μουσική να παίζει στη διαπασών, έστω και από ένα μικρού μεγέθους ηχείο -κυρίως για να μην προκληθεί αναστάτωση εν μέσω των περιοριστικών μέτρων- οι συμμετέχοντες του πάρτι ακούγονται να γελούν και να μιλούν δυνατά σε χαλαρό κλίμα, προφανώς έχοντας καταναλώσει και άφθονο αλκοόλ, που διακρίνεται από τις εικόνες. Το κλίμα ήταν εορταστικό και σίγουρα η 24χρονη δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθούσε. Ωστόσο, μέσα σε λίγες ώρες, έζησε έναν εφιάλτη για τον οποίο ακόμη και σήμερα έχει σημαντικά κενά μνήμης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA