Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε θλίψη βύθισαν το πανελλήνιο τα νέα του θανάτου του γνωστού παλαιστή, Γιώργου Τρομάρα, σε ηλικία 75 ετών, ο οποίος κατέληξε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξάνδρα.

Διαβάστε επίσης: Καιρός - Κακοκαιρία Ελπίς: Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Αττική λόγω του χιονιά

Μπορεί για τα παιδιά της χιλιετηρίδας και τις νεότερες αυτών φουρνιές να μην ηχούν τα νέα αυτά ως κάτι παραπάνω από έναν επικήδειο. Όσοι όμως έζησαν το έργο και την προσωπικότητα του Γιώργου Τρομάρα έχασαν σήμερα ένα λαϊκό σύμβολο. Ο Γιώργος Τρομάρας ήταν, όπως και οι περισσότεροι της γενιάς του, ένα φτωχό χωριατόπαιδο, συγκεκριμένα από την Αγία Σοφιά Αιτωλοακαρνανίας. Αν και τόσο σκληραγωγημένος όσο και οι συνομήλικοί του, ο μικρός Γιώργος Τρομάρας επέδειξε μία ασυνήθιστη τάση προς τους άθλους μυϊκής δύναμης από μικρή ηλικία και συνέχισε την πορεία αυτή δίνοντας σόου ως μασίστας και παλαιστής.

Την... οργή του Γιώργου Τρομάρα έχουν νιώσει μέχρι σήμερα σιδερένιες μπάρες, ελατήρια τόνων, τηλεφωνικοί κατάλογοι, μέχρι και...ασθενοφόρα.

Δεν περιορίστηκε βέβαια μόνο σε άψυχα αντικείμενα, καθώς τον αγαπητό αθλητή έχουν γνωρίσει και πολλοί αντίπαλοι στα ρινγκ του ελληνικού wrestling, όπου ο κόσμος τον είδε να καταφέρνει βαρύγδουπα πλήγματα, μετεωρικές αγκωνιές και...ιπτάμενες κεφαλιές με αινιγματικά μεγάλη άνεση, σαν ένα ελληνικό αμάλγαμα του Big Show με τον Rey Mysterio - σε πιο χαρισματική έκδοση εννοείται. 

Όπως εκμυστηρεύτηκε και ο ίδιος, η ανέχεια και οι δυσκολίες γκρέμισαν τα όνειρά του για μία διεθνή καριέρα και παγκόσμια αναγνώριση, αλλά παρ' όλα αυτά στάθηκε πρωτεργάτης των δυναμικών αθλημάτων στην Ελλάδα και πλούτισε το βιογραφικό του με πρωτιές σε πανελλαδικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο στην πάλη.

Πέρα από τα επιτεύγματά του, το σπουδαιότερο επιμύθιο που μπορεί να γραφτεί για τον Γιώργο Τρομάρα ήταν η διατήρηση του χαρακτήρα του ως ένας απλός και προσιτός άνθρωπος. «Μασίστας είναι ένας απλός άνθρωπος που κάνει ορισμένους άθλους», περιγράφει με σχεδόν παιδική απλότητα το επάγγελμα που ο ίδιος έκανε γνωστό στο μικρό μας χωριό. Ίσως να αποδίδεται στο σθένος του χαρακτήρα του, ίσως στην πρώιμη και ταπεινή μορφή του αθλήματος στην Ελλάδα τις μέρες που ήταν δραστήριος, αλλά πάντως αυτός ήταν και αυτός θα παραμείνει. 

Δυστυχώς, έπειτα από πολύωρη μάχη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξάνδρα, ο μεγάλος Γιώργος Τρομάρας κατέληξε, καθώς η καρδιά του ενέδωσε. Το κληροδότημά του όμως είναι αυτό ενός λαϊκού ήρωα που ενέπνευσε πολλούς να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και παρηγόρησε με τις παραστάσεις του ακόμα περισσότερους από την πίσσα της μιζέριας.

Φωτεινό σημείο στην όλη ιστορία ο γιος του, Κώστας, ο οποίος πέρα από την κορμοστασιά, πήρε και το μικρόβιο του πατέρα του, τον οποίο έκανε πάντα περήφανο. «Είναι η ζωή μου, το στήριγμά μου, το μεγαλύτερο επίτευγμά μου», έλεγε τρυφερά ο Γιώργος Τρομάρας για το καμάρι του. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.