Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζουν να τρέχουν οι εξελίξεις στις έρευνες για τον βιασμό της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα και παράλληλα για το κύκλωμα μαστροπείας και διακίνησης ναρκωτικών. Δυο υποθέσεις που συμβαδίζουν, καθώς η έρευνα για το κύκλωμα «γεννήθηκε» μέσα από την καταγγελία του θύματος για όσα έζησε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο πάρτι του ξενοδοχείου, ενώ στις δυο υποθέσεις φέρονται να εμπλέκονται και ορισμένα ίδια πρόσωπα!

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα νέα καταγγελία για το κύκλωμα μαστροπείας 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία 24ωρα κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και άλλων προσώπων, εκτός των τεσσάρων εμπλεκόμενων στην υπόθεση, που έκριναν οι αρχές ότι πρέπει να ερευνηθούν. Μέχρι στιγμής, οι αρχές κατέχουν περισσότερα από 6 κινητά προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της 24χρονης και να συνδέονται με το κύκλωμα που ερευνούν. Οι αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως από το κύκλωμα μαστροπείας, μπορεί να δοθούν ταυτόχρονα απαντήσεις και για την υπόθεση της 24χρονης, αλλά και το αντίστροφο. Στα κινητά τηλέφωνα και στους ηλεκτρικούς υπολογιστές που κατασχέθηκαν αναζητούνται βίντεο από το πάρτι στη σουίτα 401, συνομιλίες που «καίνε» εμπλεκόμενους και μηνύματα που φέρνουν στο φως τον τρόπο προσέγγισης κοριτσιών από τους επιτήδειους.

Διέρρευσε βίντεο που εικάζεται ότι μπορεί να συνδέεται με τον βιασμό της Γεωργίας Μπίκα

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες, όταν ακόμα δεν είχε αρχίσει ο νέος κύκλος καταθέσεων, υπήρχαν μαρτυρίες από άτομα που έλεγαν ότι είδαν ένα βίντεο με ερωτικές στιγμές, που το συνέδεαν με την υπόθεση της 24χρονης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συγκεκριμένο βίντεο φαίνεται μια κοπέλα και δυο άντρες που συμμετέχουν στις σεξουαλικές πράξεις, ενώ ένας τρίτος βιντεοσκοπεί. Οι φήμες για αυτό το βίντεο τα τελευταία 24ωρα έχουν φουντώσει και πλέον οι αρχές το αναζητούν και ψάχνουν μέσα από τα ηλεκτρονικά ίχνη τον αρχικό αποστολέα του υλικού. Αναμένεται να ελεγχθεί, να ταυτοποιηθούν τα πρόσωπα που συμμετέχουν και να διαπιστωθεί αν συνδέεται τελικά με την υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα.

Το τάμπλετ από το Ισραήλ που «σπάει» κώδικες και ανασύρει ακόμα και διαγεγραμμένο υλικό

Σύμφωνα με έμπειρους αξιωματούχους της αστυνομίας, ο χρόνος από την κατάσχεση των συσκευών μέχρι να ανιχνευτούν όλα όσα κρύβονται μέσα τους, είναι ελάχιστος. Αυτό οφείλεται σε ένα πολυεργαλείο που διαθέτουν οι ειδικές υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, που μπορεί να «σπάσει» κώδικες και να ανιχνεύσει ακόμα και διαγεγραμμένες πληροφορίες, βίντεο και φωτογραφίες.

Πρόκειται για ένα ειδικό εξοπλισμό που προέρχεται από εταιρεία του Ισραήλ. Ο «ανιχνευτής» είναι ένα σύστημα σε μορφή τάμπλετ που συνδέεται με κινητά, υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που κατάσχονται. Αν υπάρχουν κωδικοί ασφαλείας, «σπάνε» μέσα σε λίγες ώρες, με την βοήθεια ενός εξαρτήματος που μοιάζει με μια μικρή κάμερα χειρός και τοποθετείται πάνω από την οθόνη του κινητού, πραγματοποιώντας μέσα σε ένα λεπτό πάρα πολλές δοκιμές για να το ξεκλειδώσει.

Κλήσεις, μηνύματα, ακόμη και τοποθεσίες που επισκέφτηκε ο κάτοχος του κινητού

Είναι χαρακτηριστικό πως ό,τι και αν διαγράψει ένας κάτοχος κινητού που κατασχέθηκε από τις αρχές, μπορεί να ανασυρθεί άμεσα από τον ειδικό εξοπλισμό που διαθέτουν. Ακόμα και να «αδειάσουν» τους φακέλους με τα διαγεγραμμένα βίντεο, μηνύματα και φωτογραφίες, οι αρχές μπορούν να τα ανασύρουν από έναν «αόρατο» κάδο ανακύκλωσης που κρατάει όλα τα διαγραμμένα αρχεία. Ο συγκεκριμένος ηλεκτρονικός κάδος, που εντοπίζεται μόνο από ειδικούς εξοπλισμούς, είναι αυτόνομος. Όταν γεμίζει και δεν υπάρχει άλλος χώρος για πρόσφατα διαγραμμένα αρχεία, αποσύρει τις παλαιότερες διαγραφές και δημιουργεί νέο χώρο.

Εκτός από το υλικό, μπορούν να εντοπιστούν όλες οι εξερχόμενες και εισερχόμενες κλήσεις, ακόμα και αν έχουν διαγραφεί από την λίστα. Ωστόσο, για το περιεχόμενο των συνομιλιών πρέπει οι αρχές να συνεργαστούν με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, έπειτα από εισαγγελική παραγγελία για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Επίσης, μέσω των κινητών μπορούν να βρεθούν όλες οι τοποθεσίες που επισκέφτηκε ο κάθε κάτοχος έως και τρία χρόνια πριν. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες δεν σχετίζονται με την συσκευή, αλλά με τις υπηρεσίες πλοήγησης που χρησιμοποιούν οι χρήστες.

Ετσι φτάνουν οι Αρχές στον αρχικό αποστολέα ενός βίντεο

Την ώρα που κάποιος στέλνει ένα βίντεο ή μια φωτογραφία μέσω των social media ή email, χρειάζεται να είναι συνδεμένος στο διαδίκτυο. Από όπου και αν συνδέθηκε για τη συγκεκριμένη αποστολή, χρησιμοποίησε μια «IP» (Internet Protocol Address) που μπορούν οι αρχές να την εντοπίσουν. Όταν εντοπίσουν την IP, μπορούν να βρουν το σημείο από όπου στάλθηκε το βίντεο και αναζητήσουν σταδιακά και τον αρχικό αποστολέα.

Κατέθεσε στην ανακρίτρια ο ιατροδικαστής, Νίκος Ράικος

Αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ3, την Τρίτη (25/1), ο καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, Νίκος Ράικος κατέθετε επί δύο ώρες στην πέμπτη τακτική ανακρίτρια αναφορικά με τις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν κατέθεσε τα αποτελέσματα των εξετάσεων που αναμένονται για να ρίξουν φως στην υπόθεση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του καναλιού, ο σφραγισμένος φάκελος με τα αποτελέσματα θα παραδοθούν στην ανακρίτρια έως το τέλος της εβδομάδας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA