ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/01/2022 10:46

Αττική Οδός: Δεκάδες αυτοκίνητα αποκλεισμένα στον πάγο – Ποιοι δρόμοι άνοιξαν, τι συμβαίνει στις παρόδους

Τα αυτοκίνητα τόσο στην Αττική Οδό όσο και σε μεγάλους δρόμους όπως η Μεσογείων, παραμένουν ακινητοποιημένα στον πάγο – Δύσκολη η κατάσταση στους μικρούς δρόμους των Δήμων

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Αττική Οδός: Δεκάδες αυτοκίνητα αποκλεισμένα στον πάγο – Ποιοι δρόμοι άνοιξαν, τι συμβαίνει στις παρόδους
Αττική Οδός (πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Η διαδικασία του απεγκλωβισμού των αυτοκινήτων τόσο στην Αττική Οδό όσο και στους άλλους κεντρικούς δρόμους συνεχίζεται με τα συνεργία αλλά και τους πολίτες με δικά τους μέσα να προσπαθούν να απομακρύνουν τον πάγο ώστε σταδιακά να απομακρυνθούν. Αντίθετα η εικόνα είναι ακόμη πιο δύσκολη στους μικρότερους δρόμους μέσα στους Δήμους στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής καθώς πολλοί είναι απροσπέλαστοι για τα αυτοκίνητα και άκρως επικίνδυνοι για τους πεζούς.

Διαβάστε ακόμη: Αττική Οδός: Ερχονται μαζικές αγωγές - Καρδιοπαθής έμεινε 20 ώρες σε ταξί και πλήρωσε 350 ευρώ

Στην Αττική οδό συνεχίζεται ο καθαρισμός του οδοστρώματος, ωστόσο τα οχήματα που παραμένουν εκεί είναι εκατοντάδες και υπολογίζονται γύρω στα 500. Σταδιακά θα πρέπει οι οδηγοί τους να τα παραλάβουν αλλά μόνο εύκολο δεν είναι μιας και το χιόνι που έπεσε κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Ελπίς έχει μετατραπεί σε πάγο με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να σπάσει ώστε να μπορέσουν να απομακρυνθούν τα οχήματα με ασφάλεια. Ο στόχος είναι να ανοίξει όσο το δυνατόν νωρίτερα ο κεντρικός αυτός δρόμος, όμως αναμένεται να περάσουν ακόμη πολλές ώρες ώστε μέχρι να παραδοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.

Video Loading...

Στους άλλους δρόμους που αντιμετώπισαν προβλήματα με το χιόνι, όπως για παράδειγμα η Λ. Μεσογείων, η εικόνα είναι ανάλογη. Ενα μεγάλο μέρος του οδοστρώματος έχει καθαριστεί ώστε να μπορούν να κινούνται τα οχήματα, όμως κι εκεί πολλά αυτοκίνητα είναι αφημένα και παρκαρισμένα πρόχειρα, που επίσης είναι δύσκολο να απομακρυνθούν λόγω του πάγου.

Video Loading...

Δύσκολη η κατάσταση στις παρόδους

Στις περιοχές στα βόρεια και τα ανατολικά, όπως το Χαλάνδρι, ο Χολαργός και η Αγία Παρασκευή υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στους μικρότερους δρόμους. Αφενός ο πάγος που έχει πιάσει το οδόστρωμα, αφετέρου δέντρα που έχουν πέσει και εκτός από προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έχουν ανακόψει και την (πιθανή) κυκλοφορία. Σύμφωνα με την εικόνα που έχει το Reader οι Δήμοι με τα δικά τους οχήματα και μηχανήματα κάνουν διανοίξεις και ρίψη άλατος ωστόσο τα προβλήματα είναι έντονα.

Παράλληλα η συγκεκριμένη κατάσταση εγκυμονεί προβλήματα για τους πεζούς, μιας και τα πεζοδρόμια είναι δύσκολο να περπατηθούν λόγω πάγου, με τον κίνδυνο για τραυματισμούς να είναι τεράστιος.

Video Loading...

Ποιοι δρόμοι άνοιξαν

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της τροχαίας, το πρωί της Τετάρτη αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία επί της οδού Τατοϊού από το ύψος της οδού Χλόης ως τα Βασιλικά Κτήματα και στα δύο ρεύματα, αλλά και στο ύψος του οικισμού Αγιος Μερκούριος ως το ύψος της Ιπποκρατείου Πολιτείας. Επίσης η περιφερειακή Αιγάλεω και στα δύο ρεύματα, αλλά και στην Εθνική Οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου από τη θέση Λούμπα προς τα Μέγαρα.

Video Loading...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΔΡΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΧΙΟΝΙ ΠΑΓΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΧΟΛΑΡΓΟΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ