ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/01/2022 21:50

Αττική Οδός: Ερχονται μαζικές αγωγές - Καρδιοπαθής έμεινε 20 ώρες σε ταξί και πλήρωσε 350 ευρώ

H καταβολή 2.000 ευρώ ανά όχημα από την Αττική Οδό έχει τεράστια κενά, όπως αναφέρει η δικηγόρος Γιάννα Παναγοπούλου στο Reader και αποκαλύπτει συγκεκριμένες περιπτώσεις - Δεκάδες πολίτες φέρονται αποφασισμένοι να απαιτήσουν μεγάλες αποζημιώσεις.

Αττική Οδός: Ερχονται μαζικές αγωγές - Καρδιοπαθής έμεινε 20 ώρες σε ταξί και πλήρωσε 350 ευρώ
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Πρόσφατα χειρουργημένος καρδιοπαθής έμεινε εγκλωβισμένος επί 20 ώρες στην Αττική Οδό μέσα στο ταξί, που τον μετέφερε, και εκτός της απίστευτης ταλαιπωρίας κλήθηκε να καταβάλει 350 ευρώ στον ταξιτζή! Βάσει των σχετικών ανακοινώσεων, η Αττική Οδός θα αποζημιώσει με το ποσό των 2.000 ευρώ το εγκλωβισμένο όχημα, δηλαδή τον ταξιτζή ενώ ο καρδιοπαθής επιβάτης του, ο οποίος μετά την περιπέτεια του αυτή νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, προσφεύγει νομικά κατά της διαχειρίστριας εταιρείας για τα όσα υπέστη, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Ελπίς.

Κακοκαιρία Ελπίς: Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για τα χιόνια και την κακοκαιρία στην Ελλάδα

Πρόκειται για μία από τις πάρα πολλές περιπτώσεις πολιτών, οι οποίοι προχωρούν σε αγωγές και μηνύσεις κατά της Αττικής Οδού ύστερα από το φιάσκο της διαχείρισης των έκτακτων καιρικών φαινομένων, που είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες αυτοκίνητα να ακινητοποιηθούν ακόμα και για 24 ώρες με τους επιβάτες τους να περιμένουν μάταια βοήθεια, ενώ οδήγησε τελικά και στην παραίτηση του Διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας, Βασίλη Χαλκιά. Μιλώντας στο Reader, η δικηγόρος Γιάννα Παναγοπούλου αναφέρει ότι ο καρδιοπαθής εντολέας της στερήθηκε τα φάρμακά του καθώς επί 20 ώρες έμεινε εγκλωβισμένος σε ένα ταξί στην Αττική Οδό, «το οποίο καταλαβαίνετε ότι έπρεπε και να το πληρώσει μετά γιατί του παρείχε υπηρεσίες, που έφτασαν τα 350 ευρώ! Σε ένα ταξί, χωρίς τα φάρμακά του έχοντας χειρουργηθεί πριν από ενάμιση μήνα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο με κίνδυνο της ζωής του».

Η δικηγόρος Γιάννα Παναγοπούλου

Παναγοπούλου για Αττική Οδο: «Εχουμε ρητή εντολή»

Η κυρία Παναγοπούλου, η οποία σημειώνει ότι είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των αγανακτισμένων και ταλαιπωρημένων πολιτών που ζητούν νομικές ενέργειες κατά της παραχωρησιούχου εταιρείας, καταθέτει μια εξαιρετικά σημαντική διάσταση αναφορικά με τη διαδικασία αποζημίωσης των πολιτών. «Το όχημα αποζημιώνεται με 2.000 ευρώ και όχι ο επιβάτης και εντολέας μας, πέρα από την ηθική βλάβη, την ταλαιπωρία και την έκθεση σε κίνδυνο της ζωής του, που έχει υποστεί. Εχουμε ρητή εντολή από τον ίδιο να προβούμε σε ενέργειες καθώς έχει ταλαιπωρηθεί απίστευτα. Δεν υπήρχε κανείς να τους προσφέρει ένα μπουκάλι νερό. Στη μέση του πουθενά χωρίς θέρμανση». Στο πλαίσιο αυτό, όπως επισημαίνει η κυρία Παναγοπούλου, «θα κατατεθεί αγωγή για την αστική αποζημίωση αλλά και μήνυση για την παραδειγματική τιμωρία γιατί στοιχειοθετείται το αδίκημα της έκθεσης της ζωής σε κίνδυνο αλλά και για την παρακώληση των συγκοινωνιών κατά της Αττικής Οδού και κατά παντός αγνώστου υπευθύνου».

Εγκλωβισμένοι σε εταιρικό βανάκι δεν παίρνουν αποζημίωση

Αντίστοιχη είναι και η περίπτωση 6 εργαζομένων, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στο εταιρικό βανάκι, που τους μετέφερε από τη δουλειά τους και ακινητοποιήθηκε στην Αττική Οδό με την κυρία Παναγοπούλου να υπογραμμίζει ότι, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, «θα αποζημιωθεί η εταιρεία προφανώς και όχι οι επιβάτες. Δεν εξειδίκευσαν και δε συγκεκριμενοποίησαν τα μέτρα αλλά το πρώτιστο είναι η ταλαιπωρία, που υπέστησαν οι πολίτες, οι οποίοι καταβάλουν τους φόρους, πλήρωσαν τα διόδια και ακινητοποιήθηκαν στα χιόνια».

Η ανακοίνωση της εταιρείας «Αττική Οδός» και η παραίτηση Χαλκιά

Νωρίτερα, σε σχετική ανακοίνωσή της η Αττική Οδός, είχε κάνει γνωστό, μεταξύ άλλων, ότι «με αίσθημα έμπρακτης συμπαράστασης απέναντι στους οδηγούς και συνεπιβάτες τους που δοκιμάστηκαν στους οδικούς άξονες της Αττικής Οδού, πρόκειται να διαθέσει παροχή ύψους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα. Οι τεχνικές λεπτομέρειες της διαδικασίας θα ανακοινωθούν σε δεύτερο χρόνο, εφόσον ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των οχημάτων από τις αρμόδιες αρχές». Την καταβολή του ποσού των 2.000 ευρώ ζήτησε από την παραχωρησιούχο εταιρεία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν σταμάτησαν όμως εκεί οι εξελίξεις καθώς αργότερα, το απόγευμα της Τρίτης έγινε γνωστό πως υπέβαλλε την παραίτησή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Βασίλης Χαλκιάς. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., που συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα, Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, ο κ. Βασίλειος Χαλκιάς, Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, από την ίδρυσή της το 1999, υπέβαλλε την παραίτησή του.

Όπως δήλωσε ο Βασίλης Χαλκιάς στην επιστολή του: «Προ ολίγου διασφαλίστηκε η ασφαλής απομάκρυνση και των τελευταίων ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό. Ως όμως προϊστάμενος ενός ολόκληρου μηχανισμού αισθάνομαι την ανάγκη να διευκολύνω την εταιρεία και να υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου ευχόμενος τα καλύτερα στον αντικαταστάτη μου. Ήταν τιμή μου που υπηρέτησα τις ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. σε αυτό το εμβληματικό έργο της Αττικής Οδού». Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού ευχαρίστησε τον κ. Β. Χαλκιά για την 20ετή του προσφορά στην εταιρεία έκανε δεκτή την παραίτησή του και αποφάσισε την ανάληψη και άσκηση των καθηκόντων του κ. Β. Χαλκιά, από τον κ. Αριστοφάνη Παπαδημητρίου, Διευθυντή Κυκλοφορίας της εταιρείας, μέχρι την επιλογή νέου Διευθύνοντος Συμβούλου».ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΛΠΙΣ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΓΩΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ