Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κακοκαιρία Ελπίς μπορεί να μας άφησε και να πέρασε, κυριολεκτικά και μεταφορικά, στην ιστορία, ωστόσο, τα προβλήματα που δημιούργησε παραμένουν και ανάγκασαν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια σειρά από παρεμβάσεις σε Αττική και Κρήτη προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις της.

Οι συνθήκες παγετού που επικρατούν τις τελευταίες ώρες, αλλά και οι δυσκολίες στην επιχείρηση αποχιονισμού έχουν ως αποτέλεσμα τη λειτουργία της αγοράς, του δημόσιου τομέα, της εκπαίδευσης, αλλά και των μέσων μαζικής μεταφοράς, με ειδικούς όρους.

Τι θα ισχύει σήμερα και αύριο σε Αττική και Κρήτη

  • Σήμερα Πέμπτη 27 και μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, ύστερα από συνεννόηση με τις περιφέρειες τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση.
  • Σήμερα Πέμπτη 27 και αύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης - ημερήσιας Φροντίδας.
  • Για σήμερα υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης.
  • Σήμερα Πέμπτη 27 και αύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια.
  • Για σήμερα, τα καταστήματα δύναται να λειτουργήσουν από 10.00 έως 18.00.
  • Για σήμερα, δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier).
  • Σήμερα, δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι παιδικοί εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας και στο Παίδων Πεντέλης. Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα γίνουν κανονικά. Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση sms για νέο ραντεβού.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Διαρκής αναμένεται και σήμερα η εκτίμηση της λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Και σήμερα «λόγω του αυξημένου κινδύνου εμφάνισης παγετού στο οδικό δίκτυο και αύριο κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται μετά τις 6 το πρωί», όπως γνωστοποίησε ο ΟΑΣΑ, προσθέτοντας πως «οι προσπάθειες του ομίλου για τη διεξαγωγή δρομολογίων, όπου αυτό είναι εφικτό, είναι συνεχείς, με προτεραιότητα την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων».

Παράλληλα, αποκαταστάθηκε η πλήρης λειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς αφού η γραμμή 1 - του Ηλεκτρικού (Πειραιάς - Κηφισιά), καθώς και της γραμμής 3, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο από χθες το μεσημέρι πραγματοποιούν κανονικά τα δρομολόγιά τους.

Τι θα γίνει με τις τράπεζες

Να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στα τραπεζικά καταστήματα όπως επίσης πριν την μετάβαση τους σε αυτά, να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία, με το συγκεκριμένο κατάστημα, συστήνει στους συναλλασσόμενους η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, σε ανακοίνωση της. Ειδικότερα η ΕΕΤ αναφέρει:

«Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα τραπεζικά καταστήματα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κρήτη, και Νότιο Αιγαίο, θα επαναλειτουργήσουν για το κοινό την Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022, αλλά με σημαντικούς περιορισμούς. Ειδικότερα, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες σε καθένα κατάστημα, ενδέχεται αυτό να μην λειτουργεί ή να υπάρχει περιορισμένος αριθμός εργαζομένων ή να υπάρξουν αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας. Ως εκ τούτου συνιστάται οι συναλλασσόμενοι να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στα καταστήματα όπως επίσης πριν την μετάβαση τους σε αυτά, να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία, με το συγκεκριμένο κατάστημα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA