ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/01/2022 17:35

Μέτρα: Με μουσική και ελεύθερο ωράριο εστίαση και ψυχαγωγία - Οσα ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης

Την χαλάρωση των μέτρων που αφορούν στην εστίαση και την διασκέδαση ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης το απόγευμα της Πέμπτης (27/1)

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Μέτρα: Με μουσική και ελεύθερο ωράριο εστίαση και ψυχαγωγία - Οσα ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης
Πηγή: shutterstock
Ανάγνωση:

Την χαλάρωση των μέτρων που αφορούν στην εστίαση και την διασκέδαση ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης το απόγευμα της Πέμπτης (27/1). Λαμβάνοντας υπόψιν την πορεία των κρουσμάτων που μειώνονται, την πίεση στο ΕΣΥ που μειώνεται και υπάρχει ισορροπία με τις εισαγωγές και τις εξαγωγές αλλά και τα νέα δεδομένα για τη μετάλλαξη Ομικρον, έρχεται και η χαλάρωση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, όπως είπε ο υπουργός Υγείας.

Όπως ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης:

  • Εστίαση και διασκέδαση: Επαναφορά μουσικής, κατάργηση ωραρίου - Μόνο καθήμενοι πελάτες
  • Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Λόγω της κακοκαιρίας Ελπίς που προκάλεσε δυσκολίες στις μετακινήσεις πολιτών που επιθυμούσαν να εμβολιαστούν, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που έληγαν στις 31 Ιανουαρίου θα λήξουν στις 7 Φεβρουαρίου 2022.

Όσον αφορά τα γήπεδα, ο κ. Πλεύρης είπε πως την επόμενη εβδομάδα θα εξεταστεί η αύξηση της χωρητικότητας.

Video Loading...

Ταυτόχρονα σε ισχύ παραμένει το μέτρο της υποχρεωτικής επίδειξης πιστοποιητικών εμβολιασμού/νόσησης/rapid test για είσοδο σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, λιανεμπόριο και η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή διπλής μάσκας σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ.

Η ανακοίνωση για την άρση των μέτρων έρχεται μετά τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών του υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνεδρίαση υπήρξε έντονη διχογνωμία κυρίως για τον περιορισμό του ωραρίου με αρκετούς ειδικούς να μην συμφωνούν με την άρση του συγκεκριμένου μέτρου λόγω των «κόκκινων» σκληρών δεικτών, ενώ δεν επιθυμούσαν ούτε την επιστροφή της μουσικής και ήθελαν τουλάχιστον μια βδομάδα παράταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΕΤΡΑ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ ΩΡΑΡΙΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ