Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί να μην είναι σαν την κακοκαιρία Ελπίς που «έθαψε» πολλές περιοχές της χώρας στο χιόνι αλλά το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει από απόψε το βράδυ την Ελλάδα θα φέρει και αυτό πολλά φαινόμενα και κυρίως μεγάλο φόβο για πλημμύρες.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το νέο αυτό χαμηλό σύστημα που θα επηρεάσει τη χώρα μας θα κάνει την εμφάνισή του από απόψε το βράδυ και η κορύφωσή του θα έρθει το Σάββατο με βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνια στα ορεινά ακόμα και της Αττικής.

«Αιτία γι' αυτή την εξέλιξη είναι η κάθοδος πολικών αερίων μαζών από τη βόρεια Ευρώπη οι οποίες καθώς θα αλληλεπιδράσουν με θερμότερες και υγρότερες στις θαλάσσιες εκτάσεις γύρω από τη χώρα μας θα σχηματίσουν ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα προκαλέσει και πάλι κακοκαιρία στην περιοχή μας.

Το διήμερο Σάββατο - Κυριακή ενδέχεται να έρθουμε αντιμέτωποι και πάλι με προβλήματα εξαιτίας των καιρικών φαινομένων. Πιο συγκεκριμένα πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμη και σε πεδινές - ημιπεδινές περιοχές ή περιοχές πολύ χαμηλού υψομέτρου προς την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Στερεά, την Πελοπόννησο αλλά και την Εύβοια. Προς τα νότια τμήματα της χώρας μας θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές - καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν πλημμυρικά φαινόμενα» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μανουσάκης.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Για σήμερα, Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα ανατολικά και βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο τις πρωινές ώρες στο Ανατολικό Αιγαίο και βροχές τις βραδινές ώρες στο Βόρειο Ιόνιο, τα παραθαλάσσια της Ηπείρου και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 6 βαθμούς), -4 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 0 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -3 έως 8 βαθμούς), 1 έως 13 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 0 έως 10 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους μέτριους 4-5 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και τις βραδινές ώρες στο Βόρειο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αττικής. Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα βόρεια τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και στο Σαρωνικό τις βραδινές ώρες σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και τις βραδινές ώρες μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA