Μενού
  • Α-
  • Α+

Πέντε ημέρες μετά την κορύφωση της κακοκαιρίας Ελπίς και τα προβλήματα με το χιόνι και τον πάγο που πλέον έχει δημιουργηθεί στις παρόδους. Στο Χαλάνδρι, έναν από τους Δήμους που υπήρξαν περιοχές μέχρι και πριν από λίγες ώρες που δεν είχαν ρεύμα για ακόμη ημέρα, τα μηχανήματα δίνουν διαρκώς «μάχη» ώστε να ανοίξουν τους δρόμους που παραμένουν αποκλεισμένοι για τα οχήματα και εξαιρετικά επικίνδυνοι για τους πεζούς. Στο Πάτημα Χαλανδρίου το ύψος του χιονιού σε πολλά σημεία φτάνει και τους 80 πόντους κρατώντας επί της ουσίας αποκλεισμένους τους κατοίκους.

Διαβάστε ακόμη: Πέντε δήμαρχοι απαντούν στο Reader: Πώς και γιατί χάθηκε η μάχη των στενών στους Δήμους

«Παλεύουμε, προσπαθούμε αλλά τα πράγματα δεν είναι εύκολα», αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος, Σίμος Ρούσσος, και προσθέτει: «Ο βασικός οδικός άξονας είναι ανοιχτός, αλλά έχουμε κατά τόπους προβλήματα, όπως στο Πάτημα. Ειδικά σε στενούς δρόμους, τα μηχανήματα δυσκολεύονται να μπουν, το χιόνι φτάνει σε κάποια σημεία και το ένα μέτρο και υπάρχουν και πολλά σταματημένα αυτοκίνητα. Θα είναι δύσκολη και η σημερινή ημέρα».

Στον συγκεκριμένο Δήμο υπάρχουν ακόμη και τώρα γειτονιές με πολλά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση με τους κατοίκους να απευθύνονται στον ΔΕΔΔΗΕ αλλά να μην μπορούν να πάρουν μια ξεκάθαρη απάντηση για το πότε θα διορθωθούν οι βλάβες. Επίσημα το πρωί είχαν απομείνει περί τις 100 παροχές που είχαν πρόβλημα στην βόρεια και ανατολική περιοχή, ωστόσο ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί. Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που προκύπτει είναι αυτό με τα δέντρα και τα κλαδιά. «Το κύριο πρόβλημα αμέσως μετά θα είναι τα κλαδιά, καθώς είναι πολλά αυτά που έχουν πέσει και θα δυσκολέψουν κι άλλο την κατάσταση», λέει ο κ. Ρούσσος και καταλήγει: «Πιστεύω πως σήμερα, μέχρι το μεσημέρι ή το αργότερο το απόγευμα, θα έχουμε τελειώσει».

Η ίδια εικόνα υπάρχει και σε όμορους Δήμους, όπως η Πεντέλη όπου επίσης τα στενά είναι απροσπέλαστα με τους κατοίκους να καταγγέλλουν πως δεν έχουν δει καν μηχανήματα να επιχειρούν. Αποτέλεσμα είναι οι ίδιοι να έχουν αναλάβει σε πολλές περιπτώσεις τον εκχιονισμό ενώ κάνουν προσπάθειες ώστε να μισθώσουν οι ίδιοι μηχανήματα έργου για να καθαρίσουν τη γειτονιά τους! Νωρίτερα, είχε κλείσει το ρεύμα της Μεσογείων προς τα προάστια, στο ύψος του Σταυρού, καθώς φορτηγά μετέφεραν χιόνι ώστε να ανοίξουν και οι παράπλευροι δρόμοι.

Περιοχές στο Χαλάνδρι, τα Βριλήσσια, τον Μαραθώνα, το Κορωπί και την Πεντέλη υπάρχουν ακόμη και τώρα περιοχές που δεν έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Ωστόσο προβλήματα δεν υπάρχουν μόνο με το ρεύμα καθώς το χιόνι έχει «χτυπήσει» και το σύστημα ύδρευσης, όπως στην Αγία Παρασκευή, στο Κοντόπευκο, που εδώ και τρεις ημέρες έχει σπάσει αγωγός και μόλις σήμερα τα συνεργεία βρέθηκαν στο σημείο.

Ακρως επικίνδυνα τα πεζοδρόμια

Κι αν οι δρόμοι, έστω οι κεντρικοί σταδιακά ανοίγουν, το μεγάλο πρόβλημα είναι με τα πεζοδρόμια. Αυτά δεν μπορούν να τα καθαρίσουν τα μηχανήματα και πλέον μετά από τόσες ημέρες το χιόνι έχει γίνει πάγος, κάνοντάς μη λειτουργικά καθώς κανείς δεν μπορεί να βαδίζει πάνω τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, σε κεντρικούς δρόμους όπως η Μεσογείων οι πεζοί να περπατούν πάνω στον δρόμο ανάμεσα στα βουνά του βρώμικου χιονιού που έχουν πετάξει στο πλάι τα μηχανήματα.

Δεκάδες αυτοκίνητα παρατημένα

Παράλληλα ακόμη και σήμερα είναι πολλά τα οχήματα που δεν τα έχουν παραλάβει οι ιδιοκτήτες τους και παραμένουν ατάκτως παρκαρισμένα στους δρόμους. Από τους Δήμους γίνονται συνεχώς ανακοινώσεις για να τα απομακρύνουν ώστε να μπορέσουν να περάσουν τα μηχανήματα και να προχωρήσει ο εκχιονισμός των οδών.

 

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fchalandri.gr%2Fposts%2F3171634733154303&show_text=true&width=500
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA