Μενού
  • Α-
  • Α+

Κατατέθηκε από γυναίκα οδηγό η πρώτη αγωγή κατά της Αττικής Οδού για τον εγκλωβισμό της κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Ελπίς. Η οδηγός του αυτοκινήτου ζητά αποζημίωση 10.000 ευρώ, καθώς υποστηρίζει πως εγκλωβίστηκε μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης (25/1)  στον οδικό άξονα, σε αυτοκίνητο που είχε τελειώσει η βενζίνη. 

«Η οδύσσειά της ξεκίνησε στις 10 το πρωί της Δευτέρας όταν μπήκε στην Αττική Οδό προερχόμενη από Ελευσίνα και κατεύθυνση προς Μαρκόπουλο. Χωρίς καμία ενημέρωση για την κατάσταση επιχείρησε να εξέλθει στην περιφερειακή Υμηττού με κατεύθυνση προς το σπίτι της. Δυστυχώς η περιφερειακή Υμηττού ήταν ήδη κλειστή. Επιχείρησε στην επόμενη έξοδο και παράλληλα τηλεφωνούσε στο τηλεφωνικό κέντρο της Αττικής Οδού προκειμένου να δει τι συμβαίνει.

Το τηλεφωνικό κέντρο δεν απαντούσε και σκέφτηκε σαν λύση να προχωρήσει παρακάτω, να βγει στην έξοδο της Παιανίας και να εισέλθει πάλι στην Αττική Οδό θεωρώντας πως είναι ασφαλής δρόμος. Εισέρχεται πάλι στις 12 από την είσοδο της Παιανίας χωρίς να ενημερωθεί από τον υπάλληλο που κράτησε το αντίτιμο των διοδίων, με αποτέλεσμα λίγα μέτρα πιο κάτω να εγκλωβιστεί και να μείνει εκεί μέχρι το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας» είπε στο MEGA ο δικηγόρος της γυναίκας, Γιάννης Καλαβρής. 

Σύμφωνα με τον κ. Καλαβρή, η εντολέας του χρησιμοποιεί καθημερινά την Αττική Οδό και ετησίως δίνει πάνω από 1.000 ευρώ σε διόδια. Για την αποζημίωση των 10.000 ευρώ που ζητά ως αποζημίωση: «κάνουμε μια εκτίμηση της ζημιάς που έχει υποστεί. Είναι ένα εύλογο τίμημα αν υπολογίσει τις ώρες που πέρασε, την κατάσταση που βρέθηκε και το αυτοκίνητο ξέμεινε από καύσιμα».

«Θεωρούμε ότι μονομερώς αυτός που προκαλεί μία βλάβη δεν μπορεί να ορίσει το ποσό» λέει ο δικηγόρος για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ που είπε ότι θα καταβάλει στους οδηγούς η Αττική Οδός και συμπλήρωσε: «θεωρώ ότι για να τα καταβάλλει θα ζητήσει παραίτηση απ’ οποιαδήποτε άλλη αξίωση». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA