Μενού
  • Α-
  • Α+

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στους Δήμους Διονύσου και Νέας Ερυθραίας, έπειτα από αναφορές κατοίκων που κάνουν λόγο εμφάνιση λύκου στην περιοχή των βορείων προαστίων της Αττικής. 

Διαβάστε ακόμη: Ελληνικό: Πολίτες προσπάθησαν να σώσουν σκυλάκι που έπαθε ηλεκτροπληξία από καλώδια στον δρόμο

Μάλιστα, πέρα από όσους ανέφεραν ότι είχαν δει σκιές σε δασικές εκτάσεις, ή ότι άκουσαν το «ουρλιαχτό» λύκου, υπήρξαν και φωτογραφικά ντοκουμέντα από τους εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Διονύσου για πιθανή επίθεση λύκου σε σκύλους στην ευρύτερη περιοχή του Διονύσου!

Οι εθελοντές Πολιτικής Προστασίας ανήρτησαν στην σελίδα τους στο Facebook φωτογραφίες από δυο αδέσποτους σκύλους, οι οποίοι φαίνονται να έχουν δεχθεί επίθεση από άγριο ζώο, πιθανότατα από λύκο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. Επικαλούνται δε αξιόπιστες μαρτυρίες άλλων κατοίκων, που ισχυρίζονται ότι έχουν δει λύκο στην περιοχή της Ραπεντώσας.

«Σας εφιστούμε την προσοχή σας, στους περιπάτους σας στο δάσος και κυρίως όταν έχετε μαζί σας το κατοικίδιό σας» τονίζουν οι Εθελοντές. Σύμφωνα με τον εθελοντή, Δημήτρη Πιτιανούδη «το σκυλί ήταν σε περιφραγμένο οικόπεδο, δεν βρέθηκαν ίχνη από πατημασιές αγριογούρουνου, ούτε η περίφραξη ήταν κάπου κατεστραμμένη. Κάτι μπήκε πηδώντας από πάνω.

Τα ίχνη είναι μπερδεμένα με των σκύλων». Παράλληλα, κάτοικοι της περιοχής, σχολιάζουν πως «το πιθανότερο σενάριο είναι ο λύκος ή οι λύκοι να πέρασαν κάτω από τις υπόγειες διαβάσεις της Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας, λόγω χιονιού και να έφτασαν κοντά σε κατοικημένες περιοχές». Λύκος φέρεται να εμφανίστηκε και στην περιοχή Καστρί της Νέας Ερυθραίας, όπως ανέφεραν κάτοικοι, που προσπάθησαν να ενημερώσουν τη Φιλοζωική.

«Δεν ήταν λύκος, αλλά σκυλί», λέει ο Φιλοζωϊκός Εκάλης

Πάντως, με νέα ανάρτηση στα social media, οι Εθελοντές του Φιλοζωϊκού Εκάλης, τονίζουν ότι δεν πρόκειται για λύκο, αλλά για σκύλο! Με ανάρτησή τους εξηγούν πως είναι ένας γνωστός γέρικος σκύλος της περιοχής που απλά μοιάζει με λύκο και έτσι κατά κάποιο τρόπο επήλθε... λήξη συναγερμού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA