Μενού
  • Α-
  • Α+

Δύσκολη είναι η νύχτα του Σαββάτου, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το νέο κύμα κακοκαιρίες λίγες ημέρες μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Ελπίδα και φέρνει βροχές και χιονοπτώσεις σε Αττική και Εύβοια. Ιδιαίτερη προσοχή στα Βίλια, όπου θα σημειωθεί έντονη χιονόπτωση, προειδοποιεί ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης. Βροχές και στην Αττική τη νύχτα του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να λιώσουν τα εναπομείναντα χιόνια και να δημιουργηθούν πλημμυρικά φαινόμενα. 

Από την κακοκαιρία, όπως έγινε γνωστό το βράδυ του Σαββάτου, απαγορεύτηκε ο απόπλους στις ακτοπλοϊκές γραμμές Ζακύνθου - Κυλλήνης και Πόρου - Κυλλήνης, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο, απόψε, ενώ όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακορείο Ειδήσεων, δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια από Κυλλήνη προς Πόρο στις 21:15, από Πόρο προς Κυλλήνη στις 19:00, από Κυλλήνη προς Ζάκυνθο στις 20:30 και από Ζάκυνθο για Κυλλήνη 18:30. Ήδη πολλές περιοχές της χώρας ντύθηκαν και πάλι στα λευκά και όπως αναφέρει το evima.gr, σφοδρή χιονόπτωση σημειώθηκε στο Μετόχι του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Κακοκαιρία: Πού χρειάζονται αλυσίδες

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο έχει ως ακολούθως:

Νομός Εύβοιας

Απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Αιδηψού, από την 16ηχ/θ (Καστέλα) έως την 42η χ/θ (Προκόπι), με την κίνηση των λοιπών οχημάτων να διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Επιπλέον, η κίνηση των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

• Στην Επαρχιακή Οδό Αγίου Αθανασίου – Γλυφάδας.

• Στην Επαρχιακή Οδό Κοντοδεσποτίου – Αγίας Σοφίας.

• Στην Επαρχιακή Οδό Στενής – Στροπώνων.

• Στην Επαρχιακή Οδό Βουτά – Παπάδων, μέσω Κοκκινομηλιάς.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η ΕΜΥ, σήμερα, Σάββατο (29/1) προβλέπεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα, με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα κεντρικά και τα νότια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά, οι οποίες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, πρόσκαιρα στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία την κεντρική και την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα βόρεια θα εξασθενήσουν. Σταδιακά θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι των οποίων η ένταση στο Ιόνιο και από το απόγευμα στα ανατολικά θα φτάνει τα 8 και πιθανόν στο νότιο Αιγαίο το βράδυ τοπικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια όπου δεν θα ξεπεράσει τους 6 με 8 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Καιρός: Η πρόβλεψη για την Κυριακή 

Στα δυτικά και τα βόρεια ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά στη Μακεδονία και τη Θράκη από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αρχικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά, κατά τόπους σε ημιορεινές περιοχές, καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν, όμως σε αυτές τις περιοχές μέχρι το μεσημέρι θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και την ανατολική Πελοπόννησο τοπικά 8 με 9 μποφόρ, από τις μεσημβρινές ώρες όμως βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Στα νοτιοανατολικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φθάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 11 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 11 με 13 βαθμούς και στα δυτικά ηπειρωτικά και τα νησιά τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA