Μενού
  • Α-
  • Α+

Εχοντας ένα... βαρύ βιογραφικό οπαδικής βίας, με συμμετοχή σε πολλά αιματηρά επεισόδια, πιθανώς και στον τελικό του Κυπέλλου ΠΑΟΚ - ΑΕΚ το 2017 στο Βόλο, είναι απορίας άξιο, πώς μπορεί να κυκλοφορούσε ελεύθερος, ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής, ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας (31/1), φέρεται να έστησε την ενέδρα θανάτου στον Αλκη Καμπανό.

Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία 19χρονου Αλκη: Αυτό είναι το βίντεο από την επίθεση μέχρι θανάτου στον Αλκη Καμπανό 

Ο δράστης ήταν γνωστός στις Αρχές, έχοντας «πλούσια» συμμετοχή σε επεισόδια, με την αστυνομία να εξετάζει την παρουσία του και σε αυτά του 2017 στον Βόλο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Σύμφωνα με το MEGA, τότε, είχε βρεθεί επάνω στην πεζογέφυρα του Πανθεσσαλικού Σταδίου, όπου έδινε μάχη σώμα με σώμα με οπαδούς της Ενωσης, κρατώντας μάλιστα και τότε κάποιο αιχμηρό αντικείμενο που μοιάζει με μαχαίρι. Μάλιστα, η αστυνομία, κατάφερε να τον ταυτοποιήσει από φωτογραφίες, όπου φαίνεται να χτυπάει και να τραυματίζει με το αντικείμενο που κρατούσε.  

Ο χούλιγκαν που συμμετείχε συνεχώς στις οργανωμένες οπαδικές εκδρομές της ομάδας του, ουσιαστικά ήταν σεσημασμένος και γνώριμος των Αρχών με τον φάκελό του να βρίσκεται ανάμεσα στους πιο επικίνδυνους και σκληροπυρηνικούς των γηπέδων. Σύμφωνα μάλιστα εκτιμήσεις των Αρχών που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα, ο 23χρονος είναι αυτός που φαίνεται στις επίμαχες φωτογραφίες να επιτίθεται σε οπαδό της ΑΕΚ που είναι πεσμένος στο έδαφος, κρατώντας στο χέρι του μαχαίρι ή κατσαβίδι.

Τα επεισόδια είχαν συμβεί λίγες ώρες πριν από την έναρξη του τελικού με το σημείο να έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης για μεγάλο χρονικό διάστημα και τον αγώνα να ξεκινάει, τότε, με τουλάχιστον μία ώρα καθυστέρηση. Σε εκείνο τον τελικό της «ντροπής», όπως είχε μείνει στην κοινή γνώμη, κυριολεκτικά από θαύμα δεν υπήρξε νεκρός, καθώς οι οργανωμένοι οπαδοί είχαν σπάσει τις δύο καγκελόπορτες που τους χώριζαν και ακολούθησε ο «πόλεμος» με την αστυνομία μάλιστα σε ρόλο «θεατή» για πολλές ώρες. 

Το 2019 είχε διαπράξει πανομοιότυπη δολοφονική επίθεση στο ίδιο σημείο

Είναι σοκαριστικό και προκαλεί ρίγη, το γεγονός ότι ο 23χρονος που συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης (2/2) για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη είναι γνώριμος των Αρχών με έντονη παρουσία στην οπαδική βία. Μάλιστα τον Μάρτιο του 2019, είχε στήσει μία ακόμη ενέδρα θανάτου με άλλους τρεις συνεργούς του σχεδόν στο ίδιο σημείο στη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιώντας και πάλι αιχμηρό αντικείμενο και είχε επιτεθεί σε δύο νέα παιδιά με την ίδια ακριβώς μέθοδο του «Τι ομάδα είστε», ακολουθώντας ο ξυλοδαρμός και το μαχαίρωμα στο μηρό. Για καλή τους τύχη, οι δύο νεαροί που έπεσαν θύματα του Αλβανού δράστη, έμειναν ζωντανοί γιατί δέχτηκαν την απρόσμενη βοήθεια περαστικών και φίλων τους που έτυχε να βρίσκονται στο σημείο με αποτέλεσμα, οι δράστες να τραπούν σε φυγή, προτού αποτελειώσουν την αποστολή τους... να σκοτώσουν.  

Ο 23χρονος, το 2019, είχε συλληφθεί για την επίθεση αυτή, όταν οι Αρχές κατάφεραν να έρθουν στα ίχνη του, από στοιχεία και μαρτυρίες. Ποιο ήταν όμως το αποτέλεσμα; Ούτε προφυλακίστηκε, ούτε δικάστηκε, ούτε αποτράπηκε από το να φτάσει σε μία ακόμη επίθεση δολοφονίας, αυτή τη φορά με αποτέλεσμα τον θάνατο του 19χρονου Αλκη Καμπανού. Ο 23χρονος, τότε αφέθηκε ελεύθερος, με τη δίκη εις βάρος του να εκκρεμεί μέχρι σήμερα, αφού οδεύει από αναβολή σε αναβολή.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις Αρχές, τον τελευταίο χρόνο στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, έχουν σημειωθεί 15 παρόμοιες επιθέσεις με μαχαίρι στον μηρό, γεγονός που προβληματίζει τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, αφού οι οπαδικές συμπλοκές, έχουν περάσει στο επίπεδο των δολοφονικών επιθέσεων και όχι σε επεισόδια που προκαλούν οι συνηθισμένοι χούλιγκαν των γηπέδων. 

Θεοδωρικάκος: Καμία αμφιβολία ότι ο 23χρονος εμπλέκεται στην δολοφονία του Αλκη

Συγκλονισμένος και σε προσωπικό επίπεδο από την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη στην Θεσσαλονίκη, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο Live News του MEGA. Ο κ. Θεοδωρικάκος, δήλωσε πως είναι θέμα τιμής για την ΕΛ.ΑΣ να φέρει εις πέρας την υπόθεση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία, να κάνουν μερικά πράγματα για να αλλάξει αυτό το καθεστώς. Αυτό, αποτελεί ευθύνη και της Πολιτείας, και των αθλητικών ομάδων, της Αυτοδιοίκησης και των πολιτών».

Σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο 23χρονος συλληφθείς, εμπλέκεται στη δολοφονία του 19χρονου, και τόνισε πως αποτελεί θέμα τιμής της ΕΛ.ΑΣ να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την έρευνα. «Η Αστυνομία κινείται με  ταχύτητα και μεθοδικότητα και φέρνει αποτελέσματα», δήλωσε ο υπουργός, επισημαίνοντας πως το ενδιαφέρον της κυβέρνησης είναι στραμμένο στην υπόθεση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA