Μενού
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Αλκη Καμπανού στην περιοχή του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη από έναν 23χρονο σεσημασμένο χούλγικαν κι άλλους δύο επίσης σεσημασμένους που αναζητούνται και φέρονται να είναι αυτοί που επιτέθηκαν και να σκότωσαν τον νεαρό φοιτητή. Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, βρέθηκε και δεύτερο μαχαίρι με κηλίδες αίματος στη σκηνή του εγκλήματος. Το μαχαίρι έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εξεταστεί σε ποιον ανήκουν οι κηλίδες αίματος.

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία ψάχνει... πόρτα πόρτα τους άλλους δύο καταζητούμενους, οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί και ήταν αυτοί που φέρονται να κατάφεραν τα χτυπήματα στον Αλκη Καμπανό και τους φίλους του κι έφυγαν με το αυτοκίνητο του βασικού κατηγορούμενου, που φαίνεται πως είναι ο 23χρονος Αλβανός. Από το μεσημέρι της Πέμπτης έχει ξεκινήσει ένα ανθρωποκυνηγητό με τις Αρχές να κάνουν «ντου» σε πολλούς συνδέσμους οργανωμένων οπαδών και σε άλλα «στέκια», καθώς και σε σπίτια στην περιοχή της Τούμπας για να βρουν και τους υπόλοιπους που φέρονται να συνδέονται άμεσα με την δολοφονία, αλλά και τους υπόλοιπους που συμμετείχαν στην επίθεση που έγινε από περίπου 10 άτομα, οι οποίοι επέβαιναν σε δύο ή τρία οχήματα.

Και η ΕΥΠ στις έρευνες

Η ΕΥΠ, η οποία σπανίως έχει εμπλακεί σε θέματα ποινικού δικαίου, έχει «μπει» στην υπόθεση και συμβάλλει με τα υλικοτεχνικά μέσα στην εξιχνίαση του εγκλήματος. Η υπόθεση του Αλκη Καμπανού είναι μία από αυτές σύμφωνα με το Open TV, καθώς υπάρχει μεγάλη βούληση τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από την ηγεσία της Αστυνομίας να ξεκαθαρίσει άμεσα και να οδηγηθούν στο εδώλιο του κατηγορούμενου οι δράστες.

Οι δράστες, οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί κι εκτός από τον 23χρονο, που φέρεται να είναι αυτός που έκοψε το νήμα της ζωής στον 19χρονο άλλοι δύο, θα συλληφθούν τις επόμενες ώρες. Πρόκειται για τους φερόμενους ως δράστες της επίθεσης στους 3 νεαρούς στου Χαριλάου, για τους οποίους από χθες η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό κι έκανε φύλλο και φτερό συνδέσμους οργανωμένων οπαδών στη Θεσσαλονίκη, αλλά κι άλλα «ύποπτα» κτήρια κυρίως στην Τούμπα, όπου ενδέχεται να αποτελούν κρησφύγετα των καταζητούμενων.

Σε ό,τι αφορά στον 23χρονο, ο οποίος αρνείται τα πάντα, τόσο για τη δολοφονία του Αλκη όσο και για τον σύνδεσμο του οποίου τα κλειδιά είχε πάνω του όταν συνελήφθη, θα οδηγηθεί τη Δευτέρα ενώπιον του Ανακριτή για να απολογηθεί, ενώ για την υπόθεση του συνδέσμου καταδικάστηκε ήδη χθες από το Αυτόφωρο σε φυλάκιση 4 ετών και 3 μηνών χωρίς τη δυνατότητα αναστολής της ποινής του.

«Μίλησαν» DNA, αποτυπώματα και κινητά τηλέφωνα

Η Αστυνομία προσπαθεί να δέσει την υπόθεση απ' όλες τις πλευρές έτσι να καταρριφθούν τα λεγόμενα του φερόμενου ως δολοφόνου, ότι ούτε ήταν στην επίθεση, ούτε και στον σύνδεσμο στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Η ΕΛΑΣ έχει εντοπίσει τα δακτυλικά αποτυπώματα του 23χρονου φερόμενου ως δράστη, επάνω στο μαχαίρι τύπου «Καραμπίτ», το οποίο βρέθηκε δίπλα σε κάδο στον τόπο του εγκλήματος. Το μαχαίρι έχει ίχνη του δράστη, αλλά και το αίμα του δολοφονημένου Αλκη, ενώ παράλληλα υπάρχουν τα αποτυπώματα και άλλων ατόμων που έπιασαν το μαχαίρι με την Αστυνομία να πιστεύει ότι βρήκαν την άκρη του νήματος.

Μάλιστα, οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους και ένα ρόπαλο, το οποίο επίσης έχει τα δακτυλικά αποτυπώματα του 23χρονου, αλλά και το DNA ενός εκ των θυμάτων της δολοφονικής επίθεσης. Με τον τρόπο αυτό, ο φερόμενος ως δράστης, στην ουσία έχει ήδη πέσει στα «χέρια» των αστυνομικών που πλέον έχουν αδιάσειστα στοιχεία για που πιστοποιούν -τουλάχιστον- τη συμμετοχή του στη δολοφονική επίθεση.

Οπως έγινε γνωστό, ο 23χρονος είχε αφήσει το κινητό του τηλέφωνο σε σύνδεσμο οπαδών, όπου και βρέθηκε, ενώ στη συνέχεια εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να μπουν στο «μικροσκόπιο» οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του κατηγορουμένου πριν και μετά το αιματηρό συμβάν. Αυτό που προέκυψε από την έρευνα, ανοίγει ακόμη περισσότερο τον δρόμο για την ενοχή του ίδιου.

Οι έρευνες έδειξαν ότι πριν από την επίθεση, ο δράστης είχε επικοινωνία με τα περίπου 10 άτομα που επίσης βρέθηκαν το μοιραίο βράδυ στον τόπο του εγκλήματος. Ολο το υλικό βρίσκεται στη διάθεση πλέον των Αρχών και η ταυτοποίηση όλων των δραστών, είναι πια θέμα χρόνου. Παράλληλα, για ανάλυση έχουν σταλεί και οι κηλίδες αίματος που εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 23χρονου, για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για το αίμα του Αλκη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA