ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/02/2022 12:39

Νέος Βουτζάς - Δραματική έκκληση από κατοίκους της περιοχής: «Σώστε τα σπίτια μας»

Κραυγή απόγνωσης από τους κατοίκους στο Νέο Βουτζά που βλέπουν τα σπίτια τους να απειλούνται με καθίζηση λόγω των πλημμύρων - Ηδη τρία σπίτια έχουν βουλιάξει μέχρι και τρία μέτρα μέσα στο έδαφος

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νέος Βουτζάς - Δραματική έκκληση από κατοίκους της περιοχής: «Σώστε τα σπίτια μας»
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Εκκληση για άμεση βοήθεια απευθύνουν οι κάτοικοι στον Νέο Βουτζά, οι οποίοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μετά την καθίζηση που υπέστη η γειτονιά της οδού Καρυωτάκη. Στην εν λόγω περιοχή, τρία σπίτια έχουν βουλιάξει μέχρι και τρία μέτρα μέσα στο έδαφος και απειλούνται από το να τα καταπιεί το ρέμα, μετά τις τελευταίες βροχές. Τα σπίτια που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο, δεν κατοικούνται πια καθώς είναι κατασκευής 20ετίας το πρώτο σπίτι και νεότερα τα άλλα δύο.

Τα σπίτια στο σημείο είναι εντός σχεδίου πόλης, με νόμιμες οικοδομικές άδειες και όχι αυθαίρετα, που έχουν κάνει τις ανάλογες ρυθμίσεις. Το ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής προέβλεπε τη θέση των σπιτιών αυτών, που κινδυνεύουν με κατάρρευση. Εως τώρα δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα, γιατί τα δέντρα συγκρατούσαν το νερό της βροχής, μετά όμως από τις καλοκαιρινές φωτιές, η καθίζηση του εδάφους είναι μόνιμος κίνδυνος στην περιοχή.

Video Loading...

H Μαίρη Μπαλλή, ιδιοκτήτρια ενός από τα σπίτια που κινδυνεύουν να τα «καταπιεί» το ρέμα μετά τη σοβαρή καθίζηση που έχει υποστεί το έδαφος από τις πρόσφατες πλημμύρες έχει εγκαταλείψει το σπίτι της, μένει με την οικογένειά της στο σπίτι του πατέρα της στον Πειραιά και απευθύνει έκκληση προς πάσα κατεύθυνση, για τα απαραίτητα έργα.

«Παρακαλούμε την πολιτεία να κάνει τα έργα στην κάτω μεριά του πρανούς, γιατί καταστράφηκαν δύο οικογένειες και έχουν σοβαρό πρόβλημα άλλες επτά. Τα σπίτια μας είναι με οικοδομικές άδειες, καθ΄όλα νόμιμες» επισήμανε. «Χρειαζόμαστε άμεση στήριξη οικονομική, να γίνουν τα απαραίτητα έργα γιατί “φεύγει” και ο δρόμος. Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς είναι στο πλευρό μας αλλά δεν αρκεί» υπογράμμισε, μιλώντας στην ΕΡΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΝΕΟΣ ΒΟΥΤΖΑΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΠΙΤΙ ΦΩΤΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ