ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/02/2022 22:00

Μέτρα: Προς κατάργηση για τους εμβολιασμένους - Θα ανακοινώνονται μόνο κρούσματα κορονοϊού που νοσούν βαριά

Προς πλήρη κατάργηση οδεύουν τα μέτρα που αφορούν τους εμβολιασμένους πολίτες - Ταυτόχρονα σχεδιάζεται να ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ καθημερινά μόνο τα κρούσματα που αφορούν βαριά νόσηση

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Μέτρα: Προς κατάργηση για τους εμβολιασμένους - Θα ανακοινώνονται μόνο κρούσματα κορονοϊού που νοσούν βαριά
Πηγή: APimages
Ανάγνωση:

Προς πλήρη κατάργηση οδεύουν τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού που αφορούν τους εμβολιασμένους πολίτες. Ταυτόχρονα σχεδιάζεται να ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ καθημερινά μόνο τα κρούσματα που αφορούν βαριά νόσηση και όχι ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων στην επικράτεια.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο σχεδιασμός της νέας στρατηγικής με ορίζοντα το Πάσχα προβλέπει πως οι εμβολιασμένοι πολίτες δεν θα έχουν κανένα περιορισμό και θα υποχρεούνται μόνο να φορούν μάσκες προστασίας. Όσον αφορά τους ανεμβολίαστους, γι αυτούς θα παραμείνουν σε ισχύ τα μέτρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα υπάρξει σταδιακή μείωση του αριθμού των τεστ που διενεργούνται καθημερινά, ωστόσο οι έλεγχοι αναμένεται να συνεχιστούν κανονικά στα σχολεία. Τέλος, σχεδιάζεται να ανακοινώνονται μόνο τα κρούσματα κορονοϊού με βαριά συμπτώματα και όχι όλοι όσοι ανιχνεύονται θετικοί.

Video Loading...

Ανεμβολίαστοι όσοι δεν έκαναν την τρίτη δόση

Τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022 λήγει η μικρή παράταση που είχε δοθεί λόγω της κακοκαιρίας Ελπίς, για την χρονική ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι ενήλικες που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει 7 μήνες έως και την 7η Φεβρουαρίου, θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, αλλιώς θα υπολογίζονται ως ανεμβολίαστοι. Οι πολίτες που επηρεάζονται από τη λήξη της ολιγοήμερης παράτασης που είχε δοθεί, υπολογίζονται περίπου στους 300.000.

Video Loading...

Εκδοση πιστοποιητικού νόσησης και είσοδος στην Ελλάδα χωρίς τεστ

Πρόσφατα άλλαξε ο τρόπος έκδοσης του πιστοποιητικού νόσησης. Οι εμβολιασμένοι πρέπει να έχουν θετικό rapid test για να εκδίδουν πιστοποιητικό νόσησης, ενώ οι ανεμβολίαστοι χρειάζονται θετικό μοριακό έλεγχο PCR για να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης. Εξάλλου από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου όσοι ταξιδιώτες διαθέτουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό –έχει ισχύ 9 μηνών– δεν θα υποχρεούνται να κάνουν rapid ή PCR τεστ για να μπουν στην Ελλάδα. Το μέτρο αφορά στους εμβολιασμένους, ενώ για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, ισχύει ό,τι ίσχυε: ότι δηλαδή θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ για την είσοδό τους στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΝΟΣΗΣΗΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΟΔΥ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ RAPID TEST ΜΟΡΙΑΚΟ ΤΕΣΤ ΜΕΤΡΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ