Μενού
  • Α-
  • Α+

Η δολοφονία του 7χρονου Αντρέα στην Κυψέλη συγκλονίζει. Τόσο η 29χρονη μητέρα του παιδιού όσο και ο 33χρονος Πολωνός σύντροφός της πήραν τον δρόμο για τη φυλακή, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα μετά τις απολογίες τους. 

Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία στην Κυψέλη: Πίεζε με τανάλια τα δάχτυλα του 7χρονου Αντρέα ο Πολωνός

Η μητέρα και ο 33χρονος Πολωνός σύντροφός της οδηγήθηκαν το πρωί της Τρίτης στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για τη δολοφονία του 7χρονου Ανδρέα. Αρκετοί πολίτες που βρέθηκαν στα δικαστήρια τους γιούχαραν για την αποτρόπαια πράξη τους. Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Πολωνού, Αλέξης Φίλιος, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος ενώπιον του ανακριτή είπε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και ήταν μια φορτισμένη απολογία. «Ο ισχυρισμός του είναι ότι δεν πέθανε το παιδί από την απόφραξη από τη μονωτική ταινία αλλά από άλλα παθολογικά αίτια».

Σύμφωνα με τον συνήγορο, ήταν μετανιωμένος και δεν μιλούσε τόσα χρόνια για να μην χαλάσει την  οικογένειά του. Επίσης, ο Πολωνός αρνήθηκε κάθε κακοποίηση των παιδιών. Είπε ότι απλά ήθελε να τιμωρήσει το παιδί, γιατί ήταν άτακτο. Είπε ότι η μητέρα δεν συμμετείχε στη δολοφονία του παιδιού. 

Δολοφονία στην Κυψέλη: «Πίεζε με τανάλια τα δάχτυλα του Αντρέα»

Τα στοιχεία, πάντως, των Αρχών, δείχνουν άλλα. Ο Αντρέας και η μεγαλύτερη αδερφή του κακοποιούνταν από τον Πολωνό σύντροφο της μητέρας. Η αδερφούλα του είχε μώλωπες στα χέρια και έτσι πήγε στο σχολείο, την είδαν οι δάσκαλοι και την έσωσαν. Ο Αντρέας, όμως, δεν γλίτωσε, τον σκότωσαν. Σύμφωνα με την πρώτη εξέταση στα οστά του Αντρέα, εντοπίστηκαν σημάδια εξάρθρωσης στα δάχτυλά του, γεγονός που δηλώνει, σύμφωνα με τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση, δείχνει ότι το παιδί είχε βασανιστεί σκληρά πριν φιμωθεί και αφήσει την τελευταία του πνοή. Ο βιολογικός πατέρας του μικρού Αντρέα, μιλώντας στον Alpha, μόλις πάρει εξιτήριο θα έρθει στην Ελλάδα.

Ο παππούς του 7χρονου δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει τι έχει συμβεί. «Λυπάμαι για το παιδάκι. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να πάω στην Ασφάλεια να πάρω τα κοκαλάκια του και να τον θάψω», λέει στην κάμερα. Ο 33χρονος δεν κακοποιούσε μόνο τον 7χρονο Αντρέα αλλά και την αδερφούλα του, η οποία γλίτωσε γιατί σώθηκε από τους δασκάλους της, που είδαν τους μώλωπες στο σώμα της μετά τις τρεις ημέρες απουσίας της από το σχολείο. Της ζήτησαν να κάνει μία άσκηση για να σηκώσει τα μανίκια της και είδαν τους μώλωπες.

Η μητέρα του 7χρονου Αντρέα στην απολογία της είπε ότι εκείνη τη μέρα δεν αντέδρασε σε αυτό που έκανε ο σύντροφός της, γιατί πίστευε ότι ήταν μια μέρα σαν όλες τις άλλες. Γι' αυτό δεν έδωσε καμία σημασία και συνέχιζε να παίζει το ηλεκτρικό παιχνίδι. «Του έδιναν μόνο νερό πρωί και βράδυ να πιει. Το άφηναν ατάιστο. Του έλεγαν ότι "αυτό θα είναι η τιμωρία σου"». Μάλιστα, ο 33χρονος φέρεται να έχει αναφέρει ότι χρησιμοποιούσε μία τανάλια, ένα εργαλείο από τη δουλειά του και πίεζε με αυτή τα δαχτυλάκια του παιδιού για να το τραυματίσει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA