Μενού
  • Α-
  • Α+

Χαλάρωση στα μέτρα κατά του κορονοϊού αποφάσισε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader, αφού «κλείδωσε» η αύξηση της χωρητικότητας στο 50% για τα ανοιχτά γήπεδα, αλλά και η επιστροφή των σχολικών εκδρομών, το επόμενο μέτρο που εγκρίθηκε ήταν και η παρουσία ορθίων στη διασκέδαση, δίνοντας μια ακόμη πνοή ελευθερίας. 

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: 19.509 κρούσματα, 82 θάνατοι και 485 διασωληνωμένοι

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί εισηγούνται την επανέναρξη των σχολικών εκδρομών και την αύξηση της πληρότητας στα ανοιχτά γήπεδα στο 50% από 10% που ισχύει σήμερα. Η συνεδρίαση συνεχίζεται με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, να παρακολουθεί τη σύσκεψη της επιτροπής των ειδικών μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς πρόσφατα βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σχολικές εκδρομές θα επιτραπούν από 1η Μαρτίου. Η επιτροπή, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, άναψε το πράσινο φως και για τους όρθιους στη διασκέδαση, ενώ παραμένει θολό αν θα επιτραπούν περιορισμένες εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους μόνο για εμβολιασμένους.

Παράλληλα, η επιτροπή φαίνεται να είναι αρνητική για τα καρναβάλια, αλλά θετική για την τέλεση συνεδρίων για τον τουρισμό.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA