Μενού
  • Α-
  • Α+

«Σφίγγει ο κλοιός» στην υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα,  καθώς αρχίζει ο κύκλος περίπου 25 καταθέσεων γιατρών, νοσηλευτών και ιδιωτών, από τις οποίες τα στελέχη του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής θα προσπαθήσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι και να διακριβώσουν τις συνθήκες θανάτου – μέσα σε 32 μήνες – των τριών κοριτσιών. Την ίδια ώρα ο παππούς των κοριτσιών σπάει τη σιωπή του και αποκαλύπτει πως η Μαλένα, η πρώτη κόρη που έφυγε από τη ζωή, ήταν καλά στην υγεία της πριν πεθάνει, ενώ ο ταξίαρχος εν αποστρατεία Θανάσης Κατερινόπουλος μιλώντας σε εκπομπή στο Youtube ανέλυσε τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο εξωγενή παράγοντα. 

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Τα 9+1 ερωτήματα

Αυτά είναι τα 9+1 ερωτήματα που θα πρέπει να απαντήσουν μέσω της έρευνας οι δικαστικές και αστυνομικές Αρχές:

  • Εάν στη Μαλένα υπήρξε σωστή διάγνωση, καθώς και εάν δεν κατέληξε από χρόνια, αλλά οξεία ηπατική ανεπάρκεια, η οποία οφείλεται σε φάρμακα ή άλλα σκευάσματα που ελήφθησαν από τη φλέβα ή το στόμα και δεν βρέθηκαν.
  • Τι ακριβώς αναζήτησαν οι τυπικές τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας.
  • Πού οφείλονται οι εκδορές στη μύτη της Μαλένας.
  • Εκτιμούν ότι πρέπει να γίνει, άμεσα, επανεξέταση στο δείγμα της Μαλένας για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για ηπατική ανεπάρκεια ή έχει γίνει λάθος στη διάγνωση.
  • Εκτιμούν ότι πρέπει να επανεξεταστούν τα όργανα της Ίριδας για να διαπιστωθεί εάν όντως έπασχε από αγενεσία φλεβοκόμβου ή όχι ή εάν το βρέφος είχε ευρήματα ηπατικής ανεπάρκειας λόγω λήψης φαρμάκων.
  • Παράλληλα, περιμένουν τα αποτελέσματα του πλήρους ελέγχου (τοξικολογικών και ιστολογικών) εξετάσεων στην Τζωρτζίνα.

Χρειάζεται κοινή διάγνωση

  • Όπως λένε πρέπει να γίνει συσχετισμός των αποτελεσμάτων και να επανεξεταστούν από τον ίδιο παθολογοανατόμο, προκειμένου να προκύψει μια κοινή διάγνωση και για τα τρία παιδιά.
  • Να εντοπιστεί και να αφαιρεθεί ο βηματοδότης της Τζωρτζίνας, ο οποίος ετάφη μαζί της. Όπως λένε πρέπει να παραληφθεί από τις Αρχές για να εξεταστούν τα δεδομένα.
  • Να αναζητηθεί η κλινική διάγνωση από τους ιατρούς για τα αίτια ανακοπής της Τζωρτζίνας που προκάλεσε τη βαριά αναπηρία της τον Απρίλιο του 2021, ενώ δεν προϋπήρχε πρόβλημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το άτυχο κορίτσι νοσηλευόταν τουλάχιστον για τρεις μήνες και τα αίτια του επεισοδίου δεν μπορεί να μη διαγνώστηκαν από το Ωνάσειο.
  • Να ερευνηθεί για ποιο λόγο η μητέρα των παιδιών ενώ τον Μάρτιο του 2021 ήταν έγκυος αποφάσισε να προκαλέσει έκτρωση, ισχυριζόμενη ότι φοβήθηκε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα, άποψη η οποία δεν συνάδει με τα αποτελέσματα του γενετικού ελέγχου που έγινε σε εκείνη και στον άνδρα της και τα οποία βγήκαν καθαρά.

Τα τρία βασικά ερωτήματα που θέτει ο Θανάσης Κατερινόπουλος

Ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος ανέλυσε τα ερωτήματα που προκύπτουν από τις έρευνες των αρχών, ενώ όπως δήλωσε, σύντομα θα διαλευκανθεί η υπόθεση. «Έχουμε τρεις απώλειες στη συγκεκριμένη οικογένεια, οπότε είναι λογικό να εγερθούν ερωτηματικά στην κοινωνία και κάποιοι να πλάθουν τις δικές τους ιστορίες μικρές ή μεγάλες. Κάτω από αυτή την πίεση και την προβολή που επήλθε από τα ΜΜΕ, η Πολιτεία αναγκάστηκε να αναθέσει στο Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής να διερευνήσει την υπόθεση, καθώς έχουν την εμπειρία και τα μέσα για να δοθεί η απάντηση. Οι έρευνες θα αποδείξουν αν πράγματι πρόκειται για ανθρωποκτονία»

Για το μοτίβο συμπεριφοράς στον θρήνο των γονιών: «Είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας του κάθε ανθρώπου. Ο καθένας βιώνει την απώλεια του παιδιού του με τον δικό του τρόπο. Είναι θέμα χαρακτήρα. Δεν θα κρίνω τους γονείς, αλλά έχουμε κάποια ερωτηματικά», συμπλήρωσε ο κ. Καρερινόπουλος και κατέθεσε τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν άμεσα: «Πρώτον, διαβάζουμε ότι μπορεί να οφείλεται σε κάποιο γονίδιο. Δεν είμαι γιατρός, αλλά έχω να πω πως όλα τα νέα ζευγάρια πλέον κάνουν κάποιες εξετάσεις. Έχουν κάνει; Και ειδικά αν υπάρχει κάποια κληρονομικότητα. Από την άλλη πλευρά, να δεχτώ ότι πέθαναν όντως από κάποιο γονιδιακό πρόβλημα. Γιατί δεν πέθανε πρώτα το μεγάλο παιδί; Δεύτερο ερώτημα: Από ότι διαβάσαμε όλοι οι θάνατοι έγιναν Σαββατοκύριακο. Είναι και αυτό συμπτωματικό; Οι έρευνες θα δείξουν. Σύντομα θα διαλευκανθεί η υπόθεση».

«Η κατάσταση της Μαλένας βελτιωνόταν», λέει ο παππούς  

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» , η κατάθεση του παππού έρχεται σε αντίθεση με αυτά που υποστήριξαν οι γονείς και ειδικά η μητέρα που κατηγορούσε στη δική της κατάθεση το προσωπικό του νοσοκομείου για αδράνεια. Σημαντική διαφορά είναι ότι η κατάθεση του παππού δόθηκε αμέσως μετά τον θάνατο της μικρής στην Αθήνα, ενώ οι γονείς κατέθεσαν τέσσερις μήνες μετά, στις 10 Σεπτεμβρίου 2019 στην Πάτρα, υποβάλλοντας μήνυση κατά παντός υπευθύνου η οποία τελικά τέθηκε στο αρχείο.

«Εγώ ενημερώθηκα από τον ανιψιό μου την 30 ή 31-03-2019 ότι η εγγονή μου έχει ένα φούσκωμα στο αριστερό μέρος του λαιμού και ότι με εντολή της παιδιάτρου, η οποία την παρακολουθούσε, έπρεπε να μεταφερθεί στο ΓΝΠΑ "ΠΑΝ & ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ”. Ο λόγος της μεταφοράς ήταν να κάνουν περισσότερες εξετάσεις στο ανωτέρω νοσοκομείο για να μπορέσουν να καταλάβουν τι πρόβλημα υπήρχε με την υγεία του παιδιού. Όπως και έγινε και την ίδια ημέρα ξεκίνησε τη νοσηλεία του στο ΓΝΠΑ "ΠΑΝ & ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ” κατά την οποία χορηγούσαν και άδεια εξόδου μέσα στη μέρα», λέει ο παππούς.

Όπως όλοι όσοι έχουν μιλήσει για τα τραγικό τέλος του παιδιού αλλά όπως προκύπτει και από το Σημείωμα Νοσηλείας και εκείνος τονίζει ότι η νόσος που εμφάνισε δεν ήταν βαριά. «Εκεί οι ιατροί μετά από εξετάσεις τις οποίες έκαναν στην εγγονή μου περίπου μια εβδομάδα μετά, δηλαδή στις 04-04-2019, μας ανακοίνωσαν ότι υπάρχει λευχαιμία αλλά σε πολύ απλό στάδιο. Οι γονείς έπειτα από αυτό, μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας μετέφεραν το παιδί στον ογκολογική μονάδα Ελπίδα για να συνεχίσει τη νοσηλεία του.

Εκεί επιβεβαίωσαν ότι η εγγονή μου πάσχει από λευχαιμία και ότι πρέπει να εισαχθεί προς νοσηλεία. Από τις 04-04-2019 έως τις 13-04-29019 από τα λεγόμενα των εκεί ιατρών, η κατάσταση του παιδιού ολοένα και βελτιωνόταν». Σε ερώτηση αν θεωρεί κάποιον υπεύθυνο για τον θάνατο της εγγονής του ο παππούς ήταν ξεκάθαρος. «Όχι, θεωρώ ότι οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δασκαλάκης ο οποίος μένει στην Αθήνα και παρακολουθούσε από κοντά την εξέλιξη της υγείας της μικρής Μαλένας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA