Μενού
  • Α-
  • Α+

Βασικά κομμάτια του «παζλ» στην υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα έχουν πια στα χέρια τους οι αξιωματικοί που διεξάγουν τις έρευνες, σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη, Βασίλη Λαμπρόπουλο που μέσα από την εκπομπή Live News, τόνισε ότι οι Αρχές έχουν την πρώτη σαφή εικόνα! Πέρα από τις καταγραφές των επίσημων καταθέσεων η ΕΛ.ΑΣ. έχει κάνει ήδη διερευνητικές κινήσεις, με αποτέλεσμα να έχουν απαντηθεί ορισμένα βασικά ερωτηματικά που «μπλόκαραν» εδώ και καιρό την υπόθεση.

Με δεδομένο ότι η αστυνομία δεν βαδίζει πια στα... χαμένα και έχει συγκεντρώσει σημαντικά στοιχεία του μυστηρίου, πλέον στρέφει το ενδιαφέρον της στα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, καθώς και στις επίσημες καταθέσεις που ίσως ολοκληρώσουν τον κύκλο των ερευνών. Από τις εξετάσεις θα προκύψει εάν ο θάνατος των κοριτσιών μπορεί να αποδοθεί σε παθολογικά αίτια ή εάν μπορούν να αποκλειστούν. Μέχρι σήμερα τα δεδομένα των Αρχών έχουν ως εξής: Οι ιατρικές εξετάσεις δεν είχαν δείξει κάτι επιλήψιμο, ενώ δεν υπήρχε κληρονομική προδιάθεση.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Το παιδί ήταν πεθαμένο» - Τι λέει ο γιατρός που επανέφερε στη ζωή τη μικρή Τζωρτζίνα

Από εκεί και πέρα, ερωτηματικά έχουν προκύψει από το γεγονός ότι τα δραματικά επεισόδια υγείας σημειώθηκαν όταν η Τζωρτζίνα δεν βρισκόταν υπό επιτήρηση των γιατρών, καθώς και το αίτημα της οικογένειας για το μονόκλινο δωμάτιο. Σημειώνεται ότι από την άνοιξη του 2021, όταν δηλαδή έφυγε από τη ζωή η 7 μηνών Ίριδα και στη συνέχεια ακολούθησε η ανακοπή της Τζωρτζίνας, που της προκάλεσε εγκεφαλοπάθεια, υπήρξε κινητοποίηση των γιατρών, των αστυνομικών και των ιατροδικαστών για να εξηγήσουν τι ακριβώς συνέβαινε στο «θρίλερ» της Πάτρας.

«Το παιδί ήταν πεθαμένο» - Τι λέει ο γιατρός που επανέφερε στη ζωή τη μικρή Τζωρτζίνα

Στο μεταξύ, για πρώτη φορά μίλησε ο αναισθησιολόγος που επανέφερε στη ζωή την Τζωρτζίνα μετά από ανακοπή καρδιάς, όσον αφορά στην υπόθεση που συγκλονίζει για τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα. Ο γιατρός περιγράφει τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε ο ίδιος και οι υπόλοιποι γιατροί όταν επί 50 λεπτά προσπαθούσαν να επαναφέρουν το τρίτο παιδί της οικογένειας στη ζωή.

«Έκανα το καθήκον μου, έκανα τη δουλειά μου, θεωρώ ότι έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω. Ήταν μία από τις συγκλονιστικότερες στιγμές της καριέρας μου, λόγω της διάρκειας, λόγω της συγκινησιακής φόρτισης, λόγω του ότι είχαμε να κάνουμε με ένα παιδί μίας οικογένειας, που έπαθε καρδιακή ανακοπή και πέθαινε. Προσπαθούσαμε 45 με 50 λεπτά», ανέφερε χαρακτηριστικά στον Alpha. 

«Το παιδί ήταν πεθαμένο, ήταν σε καρδιακή ανακοπή. Είχε σταματήσει η καρδιά της και όλες οι ζωτικές λειτουργίες. Τα πάντα. Δεν στέλνεται αίμα στα κύτταρα, οπουδήποτε, και επέρχεται θάνατος», συγκλονίζει ο γιατρός. «Αν το περιστατικό συμβεί μέσα σε νοσοκομείο, έχουμε μαρτυρίες ότι πριν από κάποια λεπτά ήταν καλά, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ανάνηψη και ό,τι μπορούμε περισσότερο. Ειδικά σε ένα παιδί. Γιατί τα παιδιά έχουν όργανα που είναι πιο ανθεκτικά, πιο υγιή, το παλεύουμε περισσότερο.

Δεν υπήρχαν ενδείξεις μέχρι εκείνη τη στιγμή ότι υπήρχε καρδιολογικό πρόβλημα στο παιδί. Σε τόσα χρόνια πορείας δεν μου έχει συμβεί τόσος χρόνος ανάνηψης σε άλλο παιδί. Η Τζωρτζίνα ήταν η μοναδική που η ανάνηψη κράτησε 50 ολόκληρα λεπτά. Κάναμε προσπάθειες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης στο παιδί οι οποίες φάνηκαν να αποδίδουν. Στα 50 λεπτά φάνηκε το παιδί άρχισε να έχει ζωτικά σημεία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA