Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές που έγιναν το μεσημέρι του Σαββάτου (5/3) για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση. Στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας προσήχθησαν ένας 41χρονος, ένας 34χρονος και μία 39χρονη, όλοι ημεδαποί. Και οι τρεις εντοπίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας ενώ οι δύο είναι ζευγάρι, σύμφωνα με πληροφορίες. Όπως έγινε γνωστό και οι τρεις προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι αστυνομικές Αρχές έχουν ήδη εντοπίσει και μέρος των χρημάτων που έδωσε η οικογένεια του επιχειρηματία στους απαγωγείς ως λύτρα! Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση έδωσε 800.000 ευρώ στους απαγωγείς για να τον απελευθερώσουν. Οι απαγωγείς είχαν έρθει σε επικοινωνία με την οικογένεια του Γιώργου Κυπαρίσση πριν από μερικές ημέρες και τελικά πείστηκαν να λάβουν το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό και προχώρησαν σε ελεγχόμενη διαδικασία απελευθέρωσης του επιχειρηματία σε ερημική περιοχή του Τατοΐου.

Διαβάστε ακόμη: Γιώργος Κυπαρίσσης: Απειλούσαν ότι θα τον σκοτώσουν οι απαγωγείς - Τι είπε στους αστυνομικούς

Τα πρώτα λόγια του Γιώργου Κυπαρίσση 

«Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό» είπε ο επιχειρηματίας Γιώργος Κυπαρίσσης, στις πρώτες δηλώσεις του μετά το τέλος της περιπέτειας του. «Είναι σοκ όλη αυτή η φάση. Ήμουν σε ένα δωμάτιο τόσο καιρό» είπε ο 40χρονος. «Μου είπαν “κατέβα κάτω”, μου έβαλαν χειροπέδες και μου φόρεσαν κουκούλα πριν με βάλουν στο αυτοκίνητο», περιέγραψε για τη στιγμή της απαγωγής του, στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου.«Μιλούσαν καθαρά ελληνικά οι απαγωγείς. Πρώτη μέρα βγήκα στον ήλιο και τον αέρα. Χρειάζομαι χρόνο», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Απειλούσαν ότι θα σκοτώσουν τον Γιώργο Κυπαρίσση οι απαγωγείς 

Ο Γιώργος Κυπαρίσσης αφέθηκε ελεύθερος το πρωί της Παρασκευής (4/3) και περιέγραψε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας τις στιγμές που έζησε στα χέρια των απαγωγέων του. Εμεινε για 70 μέρες με τους απαγωγείς του οι οποίοι του ξύρισαν το κεφάλι, για να μην μείνει καμία τρίχα στο μέρος όπου τον κρατούσαν όλες αυτές. Ο Γιώργος Κυπαρίσσης εμφανίστηκε αρκετά αδυνατισμένος και ταλαιπωρημένος. Οπως είπε στους αστυνομικούς οι απαγωγείς δεν του έδιναν κάθε μέρα φαγητό ενώ πολλές φορές τον χαστούκιζαν. Εφταναν στο σημείο να τον απειλούν ότι θα τον σκοτώσουν ενώ του φορούσαν κουκούλα για πολλές ώρες και την έβγαζαν μόνο όταν εκείνος ήταν μόνος του.

Τάκης Θεοδωρικάκος: Οι επιτυχίες της αστυνομίας εγγύηση για την ασφάλεια των πολιτών 

Η απελευθέρωση και η σύλληψη των απαγωγέων του Γιώργου Κυπαρίσση, η εξιχνίαση της δολοφονίας του Αλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, η εξιχνίαση του τετραπλού φονικού στην Ανδραβίδα οδήγησαν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο στην ΓΑΔΑ όπου και δήλωσε: «Συνεχίζουμε δυναμικά με σχέδιο, με σκληρή δουλειά». Ολόκληρη η δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου: 

«Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, είναι σπουδαίο και για την Πολιτεία και για τους πολίτες να αισθανόμαστε ότι η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της αποτελεσματικά και προασπίζει την ασφάλεια και των πολιτών και της πατρίδας. Γι’ αυτό τα καλά λόγια και τα συγχαρητήρια αξίζουν πραγματικά στην Ελληνική Αστυνομία, για την ταχύτητα και τον επαγγελματισμό που έχει επιδείξει σε συγκλονιστικές υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τη κοινή γνώμη το τελευταίο διάστημα. Από την εξιχνίαση της άδικης και τραγικής δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη αλλά και τις τελευταίες ημέρες και ώρες την εξιχνίαση μέσα σε 48 ώρες του αποτρόπαιου εγκλήματος της δολοφονίας τεσσάρων ατόμων στην Ανδραβίδα, την απελευθέρωση του απαχθέντος επιχειρηματία και την σύλληψη των δραστών μέσα σε 24 ώρες από την απελευθέρωσή του και την άμεση εξιχνίαση της πρόσφατης ληστείας που έγινε πριν ελάχιστες μέρες σε χρηματαποστολή στην Αθήνα. Συνεχίζουμε δυναμικά με σχέδιο, με σκληρή δουλειά ενάντια σε κάθε απειλή που αφορά την ασφάλεια των πολιτών και της πατρίδας μας. Κάνουμε πράξη το σύνθημα “Ασφάλεια για όλους, ασφάλεια παντού”». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA