Μενού
  • Α-
  • Α+

Καιρός: Μόλις για 20 λεπτά ίσχυσε η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας, καθώς άνοιξε και πάλι το τμήμα από τη γέφυρα Καλυφτάκη ως και τις Αφίδνες, ωστόσο είναι υποχρεωτικές οι αλυσίδες ή οι χιονοκουβέρτες για τη διέλευση των οχημάτων. Την ίδια στιγμή σταδιακά κλείνουν για τα οχήματα κι δρόμοι στα βόρεια του νομού Αττικής λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος». Παράλληλα, από το βράδυ της Τετάρτης, απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και αρθρωτών λεωφορείων. η σχετική οδηγία ισχύει μέχρι και την ύφεση των φαινομένων, ενώ εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας, τα φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι καθώς και οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας Φίλιππος

Στην Αττική η κυκλοφορία έχει διακοπεί ακόμη: 

  • Στην οδό Αναστάσεως (Παπάγου) από το κοιμητήριο Παπάγου προς τον Υμηττό
  • Στην επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου μέχρι το πάρκο Ανατολής.
  • Στη Λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μάκρης.
  • Και στα δύο ρεύματα προς Δερβενοχώρια από το ύψος της μονής Κλειστών, στη Φυλή.

Πού είναι κλειστά τα σχολεία

Κλειστά θα είναι τα σχολεία σήμερα σε διάφορες περιοχές της Αττικής ενόψει επιδείνωσης του καιρού. Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης προχώρησε στην απόφαση για την διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων σε περιοχές της Αττικής για προληπτικούς λόγους και την καλύτερη ασφάλεια μαθητών και καθηγητών. Συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν αύριο δια ζώσης μαθήματα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής.

Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση τον δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στον οποίο θα είναι όλα ανοιχτά εκτός από το 3ο Δημοτικό Πανοράματος και το 2ο -3ο γυμνάσιο Βούλας τα οποία θα είναι κλειστά.

Στην Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στον Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα θα είναι κλειστά:

Στον Δήμο Ηλιούπολης:

  1. τα Νηπιαγωγεία: 5ο, 8ο, 9ο, 12ο, 14ο, 16ο, 18ο, 21ο, 23ο
  2. τα Δημοτικά: 3ο, 5ο, 8ο, 12ο, 17ο, 20ο
  3. τα Γυμνάσια: 1ο & 2ο
  4. τα Λύκεια: 1ο & 3ο

Στον Δήμο Βύρωνα θα είναι κλειστά τα σχολεία στην περιοχή Καρέας: Το 4ο και το 9ο Δημοτικό καθώς και το Γυμνάσιο και Λύκειο Καρέα.

Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις παρακάτω Περιφερειακές ενότητες:

  1. Πειραιώς
  2. Νήσων
  3. Νότιου Τομέα Αθηνών
  4. Δυτικό Τομέα Αθηνών

Σημειώνεται ότι η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, εμπίπτει στις αρμοδιότητες των Δήμων οι οποίοι και θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους. Για την Παρασκευή 11 Μαρτίου θα ληφθεί απόφαση αφού εκτιμηθούν σήμερα τα δεδομένα.

Προβλήματα σε σχολεία στη Δυτική Μακεδονία

  • Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Γρεβενά θα ξεκινήσουν στις 09.15 το πρωί ενώ στον Δήμο Δεσκάτης στις 10.00 πμ. Θα λειτουργήσουν κανονικά οι παιδικοί σταθμοί.
  • Στην ΠΕ Καστοριάς και στους δήμους, Καστοριάς, 'Αργους Ορεστικού και Νεστορίου τα σχολεία θα λειτουργήσουν από τις 9.15 ενώ οι παιδικοί, βρεφικοί σταθμοί τα ΚΔΑΠ καθώς και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. του Δήμου 'Αργους Ορεστικού Καστοριάς θα λειτουργήσουν κανονικά.
  • Στην ΠΕ Φλώρινας και στους δήμους, Φλώρινας και Αμυνταίου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ στον Δήμο Πρεσπών θα ξεκινήσουν στις 9.15. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
  • Στην ΠΕ Κοζάνης και στους δήμους Εορδαίας και Κοζάνης τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ στους δήμους Βοίου, Σερβίων και Βελβεντού η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 10. πμ.

Ερχονται χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα

Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται σήμερα σε όλη τη χώρα, με βροχές και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, ακόμη και στα πεδινά της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας. Ιδιαίτερα στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, οι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα θα είναι πυκνές κυρίως πάνω από τα 200-300 μέτρα υψόμετρο, ενώ εντός του Λεκανοπεδίου της Αττικής θα σημειώνεται χιονόνερο. Στην Εύβοια οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πρόσκαιρα και στα παραθαλάσσια τμήματα.

Από το μεσημέρι, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο κύριος όγκος των βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων προβλέπεται να επηρεάσει την Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Ανατολική Πελοπόννησο και τη Δυτική Κρήτη. Στις περισσότερες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αργά το απόγευμα και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, όμως σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία τοπικά οι βροχοπτώσεις και οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA