Μενού
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα με τις Αρχές να είναι έτοιμες ακόμη και για συλλήψεις μέσα στην εβδομάδα. Τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτει η Καθημερινή ενισχύουν τις πρόσφατες αναφορές τόσο του Θανάση Κατερινόπουλου όσο και του Πάνου Σόμπολου ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και «σύντομα θα συλληφθούν ο δράστης ή οι δράστες». 

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Κάτι είδε η Τζωρτζίνα να κάνει η μητέρα στην Ιριδα» - Συλλήψεις μέσα στην εβδομάδα

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, η περιπέτεια της υγείας της 9χρονης Τζωρτζίνας, της πρωτότοκης κόρης της οικογένειας Δασκαλάκη ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2021, όταν μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, με σπασμούς. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Καθημερινή, αν και υπεβλήθη σε σειρά από εξετάσεις, οι γιατροί δεν εντόπισαν κανένα πρόβλημα στην 9χρονη Τζωρτζίνα. Πέντε ημέρες μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο, οι γιατροί ενημέρωσαν τη μητέρα του κοριτσιού, Ρούλα Πισπιρίγκου, ότι το παιδάκι θα έπαιρνε εξιτήριο. Εκείνη αντέδρασε έντονα ζητώντας την παράταση της νοσηλείας της.

Λίγες ημέρες αργότερα, κι ενώ παρέμενε η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο, η μητέρα ειδοποίησε τους γιατρούς ότι «κάτι συμβαίνει με την Τζωρτζίνα». Όπως αναφέρει η εφημερίδα, εκείνοι πήγαν στον θάλαμο νοσηλείας και βρήκαν το κορίτσι ουσιαστικά νεκρό, καθώς μόνο ύστερα από 45 λεπτά καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης το κορίτσι επανήλθε στη ζωή. Με τον εγκέφαλό της πάντως να έχει υποστεί σοβαρές βλάβες, καθιστώντας την τετραπληγική. «Πρέπει να ήταν νεκρή για περίπου 5 λεπτά πριν τη βρουν οι γιατροί. Σε διαφορετική περίπτωση η ανάνηψή της δεν θα ήταν τόσο δύσκολη», δήλωσε στην Καθημερινή ιατρική πηγή.

Δύο οι έρευνες για τον θάνατο των παιδιών στην Πάτρα

Δύο είναι οι έρευνες που γίνονται παράλληλα αυτές τις ημέρες, σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος. Η πρώτη είναι από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Αττικής και η δεύτερη από την Ατυπη Επιτροπή Ιατροδικαστών. «Δεν αποκλείεται η πρώτη να μας εκπλήξει και να έχουν γρήγορο αποτέλεσμα», δήλωσε ο κ. Λέων για να συμπληρώσει: «Οι ιατροδικαστές θέλουν να ψάξουν κάθε τι, ώστε να μην υπάρξει κανένα αναπάντητο ερωτηματικό».

Στο μεταξύ, στις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών συμπεριλαμβάνονται και αρκετοί από το Καραμανδάνειο και το Νοσοκομείου Ρίου. Οι ειδικοί θα διερευνήσουν ακόμη και την ύπαρξη ουσιών, οι οποίες είναι δύσκολα ανιχνεύσιμες σε έναν οργανισμό, αλλά μπορούν να επιφέρουν τον θάνατο με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια.

Γι’ αυτό τον λόγο δεν έχει ακόμη διαβιβαστεί αρμοδίως το αποτέλεσμα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, οι οποίες κατ’ ουσίαν έχουν ολοκληρωθεί και απομένουν κάποιες διασταυρώσεις στοιχείων. Οπως έχουμε επισημάνει, κατά τον ιατροδικαστή, το αποτέλεσμα των ευρημάτων δείχνει ασφυκτικό θάνατο. «Ολο και περισσότεροι συνάδελφοι μιλούν για το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας» είπε ο κ. Λέων. «Οχι για τη συγκεκριμένη υπόθεση στοχοποιώντας οποιονδήποτε άνθρωπο» διευκρίνισε και συμπλήρωσε πως «εμείς είμαστε επιστήμονες και με βάση αυτά τα ευρήματα έχουμε πει πολλές φορές ότι ουσιαστικά από τη στιγμή που δεν έχουμε ένα ισχυρό γενετικό υπόβαθρο να συνδέει αυτούς τους τρεις θανάτους, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η διάκριση θα είναι ή κάτι εξαιρετικά σπάνιο, ή να διερευνήσουμε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας».

Οσο η Τζωρτζίνα ήταν στο νοσοκομείο, η μητέρα πήγαινε για μπάνιο 

Με τις έρευνες των αστυνομικών να προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, μία νέα μαρτυρία έρχεται να προστεθεί στην υπόθεση για τους θανάτους των παιδιών. Σύμφωνα με την εκπομπή «Το Πρωινό» νοσηλεύτρια ανέφερε ότι όσο η Τζωρτζίνα ήταν στο νοσοκομείο, η μητέρα της ερχόταν με το μαγιό της και κρατώντας την τσάντα θαλάσσης και έλεγε: «Δεν θα έρθω το απόγευμα, θα πάω στην παραλία… Ζούσε κανονικά τη ζωή της και συνέχιζε τις δραστηριότητές της…»! Μάλιστα, ο Γιώργος Λιάγκας ανέφερε: «Με σοκάρει πολύ αυτό το πράγμα. Το παιδί να είναι στο νοσοκομείο και εγώ σκέφτομαι ότι ούτε στην τουαλέτα δεν θα πήγαινα, όχι θα πήγαινα για μπάνιο..»!

Οι ομοιότητες με την υπόθεση Αναγνωστόπουλου στα Γλυκά Νερά

Πάντως, από την πλευρά της Αστυνομίας, ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, υπογράμμισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών από την πρώτη στιγμή έχουν καταλήξει στο τι έχει συμβεί με βάση τις ενδείξεις και περιμένουν τις αποδείξεις.

«Οι έμπειροι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών όταν καλούνται να εξιχνιάσουν κάποια περίπτωση αν είναι έγκλημα ή όχι, να ξέρετε ότι από την πρώτη στιγμή με ενδείξεις καταλήγουν στο τι έχει συμβεί. Περιμένουν τις αποδείξεις για να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη τον ένοχο, αν έχει επέμβει ανθρώπινο χέρι. Έχουν καταλήξει ήδη στο τι έχει συμβεί με βάση συμπεριφορές κάποιου προσώπου και από τις μαρτυρίες των γιατρών, οι οποίοι βοήθησαν και έτσι κλήθηκε το Ανθρωποκτονιών. Υπάρχουν οι profilers που μπορεί να σκιαγραφήσουν πώς συμπεριφέρεται κάποιος και αν έχει κάνει κάτι κακό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στράτος Μαυροειδάκος

Παραλλήλισε την υπόθεση της Πάτρας με την αυτή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τον θάνατο της Κάρολαιν τονίζοντας ότι και σε αυτή την περίπτωση οι αξιωματικοί ήξεραν τι έχει συμβεί από τη στιγμή που μπήκαν στον τόπο του εγκλήματος.

«Όλη η Ελλάδα είναι παρά πόδας με την υπόθεση. Μέχρι τέλος της εβδομάδας θα έχει διαλευκανθεί. Η αστυνομία κάνει υπεύθυνη δουλειά, έχουμε φτάσει σε συμπέρασμα, χωρίς να τρέχουμε. Μαζεύουμε τα στοιχεία και τα τεκμηριώνουμε. Ας έχουμε λίγη υπομονή, έως το τέλος της βδομάδας θα υπάρξουν τα πρώτα απτά αποτελέσματα», τόνισε, μιλώντας στο MEGA, ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA