Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση των θανάτων των τριών μικρών κοριτσιών στην Πάτρα με νέα στοιχεία να βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας. Μετά τον ισχυρισμό της κατηγορούμενης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, Ρούλας Πισπιρίγκου, ότι στην κόρη της χορηγήθηκε κεταμίνη κατά τη διάρκεια νοσηλείας της στο Ωνάσειο και τη διάψευση του νοσοκομείου, οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα για τη διαδρομή της ουσίας. Μάλιστα, το νέο ιατροδικαστικό εύρημα είναι άκρως σημαντικό, καθώς στα ούρα της Τζωρτζίνας ανιχνεύτηκε η nor κεταμίνη, το οποίο σημαίνει ότι χορηγήθηκε πολύ νωρίτερα από ό,τι υποστηρίζει η 33χρονη μητέρα και κατάφερε μέχρι και να μεταβολιστεί πριν πάρει τη ζωή της 9χρονης. 

Δύο μαρτυρίες νοσηλευτριών που αποκάλυψε το MEGA, ρίχνουν φως στην υπόθεση για την κεταμίνη και τη δολοφονία του κοριτσιού. Ξεκαθάρισαν ότι κανένας δεν έχει πρόσβαση σε κεταμίνη, παρά μόνο οι αναισθησιολόγοι σε ειδικά χειρουργεία.  «Είμαι νοσηλεύτρια στο Παίδων. Μας κάλεσαν για ανακοπή. Πήραμε τα βαλιτσάκια και πήγαμε να βοηθήσουμε το κοριτσάκι. Οταν μπήκαμε μέσα, το παιδί δεν είχε σφυγμό. Εγώ χορήγησα αδρεναλίνη και ροκουρόνιο για την διασωλήνωση», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια της πρώτης νοσηλεύτριας.  «Χορηγούσα ενδοφλεβίως αδρεναλίνη κάθε πέντε λεπτά, σύμφωνα με τις εντολές του εντατικολόγου. Η προσπάθεια διήρκησε 60 λεπτά. Είχε ενημερωθεί ο γιατρός ότι στην πρώτη ανάνηψη που χρειάστηκε το κορίτσι, είχε διαρκέσει 55 λεπτά. Αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε», συμπλήρωσε η δεύτερη νοσηλεύτρια. 

Πάντως, και ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης, αποκλείει το σενάριο χορήγησης κεταμίνης στο Ωνάσειο. «Δεν πιστεύω ότι μετά από 7 μήνες μπορεί να ανιχνευτεί η κεταμίνη στα ούρα και δη στην ποσότητα που ανιχνεύτηκε. Το δείγμα που έγινε η ανάλυση ήταν στο αίμα και προκύπτει ότι η χορήγηση ήταν οξεία, δηλαδή δόθηκε το χρονικό διάστημα πριν πεθάνει το παιδί». Ο ίδιος εξήγησε ότι η κεταμίνη είναι ένα αναισθητικό φάρμακο που δε δίνεται στην ανάνηψη και ως εκ τούτου δε βρισκόταν καν στο χώρο την ώρα που προσπαθούσαν να επαφέρουν την Τζωρτζίνα στη ζωή. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA