Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μπορεί να μην έχει υποβάλλει αίτημα άρσης της προσωρινής της κράτησης, ωστόσο, διατρανώνει ότι είναι αθώα και δηλώνει σίγουρη για την αθωότητά της. Ο δικηγόρος της 33χρονης που φέρεται να είναι υπεύθυνη για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, μετέφερε μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου ότι η πελάτισσά του, αισθάνεται δικαιωμένη, παρά τις αποκαλύψεις και τα νέα στοιχεία που προκύπτουν καθημερινά.

Ο Οθωνας Παπαδόπουλος, δικηγόρος της 33χρονης προφυλακισμένης, έκανε δηλώσεις για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα, ζητώντας να γίνει σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας της κατηγορουμένης. «Την πρωτοβουλία της έρευνας θα την διατηρήσουν οι εισαγγελικές Αρχές» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο συνήγορος υπεράσπισης της 33χρονης κατηγορούμενης σχολιάζοντας τα όσα έγιναν γνωστά για της ψηφιακές αναζητήσεις της πελάτισσάς του.

Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι δικαιώνεται ο ισχυρισμός της ότι για πρώτη φορά έκανε έρευνα για την κεταμίνη στις 30 Μαρτίου 2022, σε χρόνο μεταγενέστερο από τότε που δημοσιεύτηκε στα Μέσα η σχετική είδηση, κάτι που φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς που την μετέφεραν στη ΓΑΔΑ από την Πάτρα. Ενώπιον της ανακρίτριας είχε αναφέρει πως όταν άκουσε τη σχετική είδηση μπήκε στο διαδίκτυο και πληκτρολόγησε για πρώτη και μοναδική φορά τη λέξη κεταμίνη.

Από τα στοιχεία όμως που βλέπουν το φως της δημοσιότητας φαίνεται πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε διαβάσει για την κεταμίνη πολλούς μήνες νωρίτερα. Συγκεκριμένα λίγο πριν το τέλος της Τζωρτζίνας. Πιο αναλυτικά, στις 17 Ιανουαρίου, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να αναζητούσε στο διαδίκτυο ιατρικά βιβλία και ουσίες, μεταξύ των οποίων και η κεταμίνη. Η αναζήτηση όμως δεν είναι ευθεία. Δεν πληκτρολογεί τη λέξη κεταμίνη. Στις 19 Ιανουαρίου η Τζωρτζίνα εμφανίζει νέο πρόβλημα και ουσιαστικά ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση.

Στις 17 Ιανουαρίου η Ρούλα Πισπιρίγκου ψάχνει σε εκδοτικό οίκο για αναισθητικά και εκεί υπάρχουν αναφορές για την κεταμίνη. Σε αυτά τονίζεται πως η χορήγηση κεταμίνης σε μεγάλη δόση μπορεί να επιφέρει ακόμα και τον θάνατο ενός παιδιού. Η 17η Ιανουαρίου έχει ιδιαίτερη σημασία. Εκείνη τη μέρα είχε κάνει τη μαγνητική η αδικοχαμένη Τζωρτζίνα και γινόταν λόγος για την αναισθητική ουσία που της είχε δοθεί. Δεν ήταν η κεταμίνη σε εκείνη την περίπτωση.

Θα αιτηθεί αποφυλάκισης

Σε ό,τι αφορά στο αίτημα αποφυλάκισης ο κ. Παπαδόπουλος διέψευσε τις πληροφορίες που ανέφεραν πως η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κάνει πίσω στο αίτημα αποφυλάκισης. «Είναι δικαίωμά της και εμείς θα το προχωρήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά. Για ακόμα μία φορά ο δικηγόρος έριξε το βάρος στους γιατρούς του νοσοκομείου «Αγλαϊα Κυριακού». Οπως είπε η κεταμίνη υπήρχε στα βαλιτσάκια στη ΜΕΘ και μέσα υπήρχαν όπως τόνισε 5 φιαλίδια με 5 ml/mg το καθένα. «Η κεταμίνη βρισκόταν στα χέρια των γιατρών, πολύ κοντά στην Τζωρτζίνα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA